2010. január 14., csütörtök

Kifli/kenyér

Január elején valami beakadt és ki akartam deríteni, hogy lehet azt a régi fajta, ropogós héjú, foszlós belű kenyeret sütni. Találtam egy receptet, de még nem próbáltam ki, ezért arról többet nem is írok most. :)

De kutakodás közben kifli recepteket is találtam. Az a fajta, amit le lehet tekerni. Meg ki lehet húzni a belsejét.

Először Szamóca oldalán levő receptet próbáltam ki. Hozzávalókat bedobáltam a kenyérsütőgépbe és elvégeztettem azzal a dagasztást. Majd haladtam tovább a megadott lépések szerint. Nyújtás, cikkekre vagdosás, feltekerés, pihentetés. Ezután jött a macera. Legalábbis én annak éreztem. Forró vízbe 10 másodpercre bele kellett meríteni a kifliket, majd tálcára rakni és berakni a sütőbe.

Ennek a vizes jelenetnek biztos van szerepe, de én nem szimpatizáltam vele. :) Kerestem másik receptet. Találtam is (nem emlékszem hol), ahol pluszban még 1 dl olajat is ajánl hozzá. Kombináltam. Részben vajat, részben olajat tettem bele, csak úgy érzésre. Valamivel több, mint 10 dekára jött ki a kettő. Majd nyújtás után megkentem olvasztott vajjal és egy részére sajtot is szórtam, így csavartam fel. Hagytam egy kicsit pihizni, majd egyből betettem a sütőbe, nem pancsoltam a forró vízben. Az eredmény lényegében ugyanolyan lett, mint a fürdetős esetén, csak nem kell annyit pepecselni vele.

Aztán ma létrehoztam a kiflikenyeret. :)) Ugyanezt a tésztát bekevertem, de nem vettem ki a kenyérsütőből kelesztés után, hanem hagytam, hogy megsüsse. Látványra szörnyű lett, mert nem szimplán behorpadt, hanem összeomlott a teteje. De az íze és állaga jó lett. :) Krisznek kifejezetten ízlett. :) A külcsín meg kit érdekel? :))))))

Nem baj, majd kísérletezek még. :)

4 megjegyzés:

 1. Hihetetlenül csúnya lett, de finom. Ezért gyorsan megettük :)))))))))

  VálaszTörlés
 2. Töltöttem fel képet. :) Pluszban a mazsolás-csokis kalács is felkerült.

  VálaszTörlés
 3. Olyan boldognak érzem magam a házasságomban, miután OGODO doktor visszaküldte a férjemet, aki elvált velem 6 hónapig. Am GABRIELA név szerint. Még ha szájam is van a testemen, nem lesz elég, hogy köszönetet mondjak OGODO doktornak az életemben nyújtott segítségért. A férjem elválasztott velem a 6 hónapig és fájdalmaiban és fájdalmaiban volt vele. Szóval mindenhol kerestem segítséget, de semmi sem dolgozott ki, amíg nem találkoztam Doktor OGODO-val, akivel kapcsolatba léptem az interneten. Megmagyaráztam neki a helyzetemet, és megígérte, hogy a férjem 24-48 órán belül visszakerül hozzám, ameddig a szívem még mindig verte őt. Hittem benne, és varázslatot készített nekem, és a férjem pontosan akkor hívott, amikor OGODO doktor mondott. Ő könyörgött, és azt mondta, hogy szüksége van rám, és most újra boldogan élünk az elmúlt 9 hónapban. Mindenki ott, aki elolvassa a cikket, amely segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba vele ... E-mail. Dr. OGODO az ogodomikespells@gmail.com címen további információért
  Ha te vagy ott, átmensz ezen
  az alább felsorolt ​​problémák is tökéletesek
  (1) Szeretné, ha az ex?
  (2) mindig rossz álmod van?
  (3) Szeretne támogatni az irodádban?
  (4) Szeretné, hogy a nők / férfiak után futhassanak?
  (5) Kérek egy gyereket?
  (6) Szeretné, hogy gazdag legyen?
  (7) Szeretné kötni a férjét / feleségét?
  örökké a tiéd?
  (8) Szüksége van pénzügyi támogatásra?
  (9) Megcsaltak és akartok
  visszaszerezze az elveszett pénzt?
  Ha szüksége van vagy szeretne bármilyen információt a szerelemről vagy
  a pénz varázslatai megoldhatják ezt a problémát
  ma a Spell Of Solution Temple-ben ...
  Hogyan lehet boldogabb házasságot várni arra, hogy a házastársod megváltozzon

  VálaszTörlés