2010. augusztus 16., hétfő

60 dkg Nyújton

Mielőtt hazaindultunk volna, felhívtam azt az 1 tenyésztőt. Kiderült, hogy nem is Szegeden, hanem Mórahalmon lakik. Sebaj, kirándultunk egyet. :)

2 kislány és 1 kisfiú volt már csak az alomban, a másik 2-t elvitték. A kisfiú volt a legkisebb, a lányok nagyobb termetűek voltak. A két kislány rögtön odament Grétihez játszani, de a kisfiú le se fütyült minket. Ennek ellenére Gréti a végén azt mondta, hogy a kisfiút vigyük... Krisz is őt akarta. Én igyekeztem nem beleélni magam. Krisz úgy tudja változtatni a véleményét, mint ahogy más a gatyáját váltogatja. :)

A végén, amikor a tenyésztő hozta az oltási könyvet, rákérdeztem a törzskönyvre. Kiderült, hogy a kiskutyáknak nincs törzskönyve, a szülőknek van csak. Na bummmm. Ránéztem Kriszre és mondtam, hogy nála a labda. Részemről mehetünk haza - kutya nélkül. Hisz ő törzskönyvet is akart. De eddigre beleszeretett a kutyba. :)

Végül felmarkoltuk és hazaindultunk. Végül is utólag is lehet törzskönyvet csináltatni neki, de tenyészteni úgyse fogjuk szerintem és versenyekre sem hiszem, hogy fogunk járni vele.

Hazafelé rendesen lefárasztott. Végig én fogtam. Azaz próbáltam. Gellért, ez volt az eredeti neve, meg csak nyüszített és sírt és próbált felmászni a fejemre és tépni a hajam. Én próbáltam lebeszélni róla. De nem lehetett meggyőzni.

Majd elfáradt és elaludt. Én is elfáradtam és elaludtam. :)

Hazafelé megálltunk tankolni. Vettünk 1-1 Krém könnyű jégkrémet is. Eddig sose nyertünk a pálcikákkal. Most 4-ből 2 pálcika nyert. Remélem, még sok sikert hoz nekünk kuty. :)

Mielőtt hazaértünk volna, megálltunk az állatorvosunknál. Mosolyogva kérdezte, hogy a szájkosara hol van a vérebnek. :) Mindenki körülrajongta. A váróban egy hölgy tanácsokat is adott, kvázi használati útmutatót. :)

A doki után, aki mindent rendben talált és lenyírta a kuty körmeit, még beugrottunk a Freshnapfba is. Mert hát kaját, fekhelyet, tálkákat kellett venni kutynak. Az egyik eladó, akinek csivavája van, rengeteget segített, hogy olyan dolgokat vegyünk, amiket tényleg tudunk használni, ami jó a kutyusnak és nekünk is.

Innen már tényleg hazamentünk.

Mikor elhoztuk a tenyésztőtől, olyan 7 hetes és 60 dkg volt. Gellért névre hallgatott. Most már 80 dkg és Newton a neve. Ezt Gréti nem hajlandó kimondani, ezért ő Nyújtonnak hívja. :) Én néha Nyútinak szólítom, Krisz pedig időnként Gyilkosnak (a la Dr. Szöszi) vagy Félixnek. De a becses neve azt hiszem Newton lesz.

Származási hely: Newton

2 megjegyzés:

  1. Aranyos. Ha jottok Au.-ba Newton is jon veletek?

    Tunde

    VálaszTörlés
  2. Persze. Bár tom, hogy nem egyszerű "kaland". :S De családtagot nem hagyunk hátra.

    VálaszTörlés