2010. május 4., kedd

Frusztrált

Frusztrált. Ez a legjobb szó talán arra, amit manapság érzek.
Nem elég, hogy a benzin ára már nyaldossa a csillagok lábát, de a forint árfolyama MINDENTŐL függ!

Na nem a magyar gazdaság helyzetétől! Nem ám! Nem is a magyar politikától! Már ezeken átléptünk!

De ha gond van Görögországban, ha gond van az arab világban, ha bárhol bármi gond van, akkor hirtelen elszáll az árfolyam ...

Már megint alig merem megnyitni az index.hu oldalát! Megint 273 fölé táncolt 1 euró. De mért minket büntetnek, ha mások tolják el a dolgokat? Ahhhhhhhhhhhh. :S

Két nap alatt 10 forintot simán képes zuhanni a forint árfolyama az euróhoz képest.

12 megjegyzés:

  1. Nyugi, lesz ennél rosszabb is. Csak ki kell figyelni, hogy mikor nem annyira rossz, és akkor kell majd váltani. Két éve még 130 alatt adták az AUD-t, és akkor 16 és félért el tudtuk volna adni a telket. Most meg örülünk, hogy eladjuk 14-ért az AUD meg 193. Mennyit is buktunk két év alatt? De ha majd véletlenül újra 190 alá "zuhan" a dollár, majd akkor nagy hejehuja vigalom lesz, hogy milyen jól jöttünk ki a dologból. :-)
    De fő az optimizmus. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a hiteleink miatt szorul össze a gyomrom. :S És nem kicsiben "játszunk", tehát rendesen tud ütni a dolog. Nem sírás akar lenni, mert addig király, amíg ki tudjuk fizetni.

    VálaszTörlés
  3. Es idonkent atfut rajtunk, hogy mi lett volna velunk otthon...

    VálaszTörlés
  4. Az ember naivan azt hiszi, hogy a legmélyebbnél nincs még lentebb. :-(
    Tegnap a pénzváltóknál ezt láttam:
    EUR=281, CHF=197, AUD=198
    És ilyenkor felmerül az emberben, hogy így mi lesz a jövő héten?

    VálaszTörlés
  5. Komolyan nem értem!!! Egy euróövezeti ország van szarban. Akkor miért erősödik az euró???????????????????????????????????????????????????????
    Gyomorgörcs ...
    Bár csak nyernénk a lottón!

    VálaszTörlés
  6. Én is ezt nem értem, hogy emiatt a görög balhé miatt miért a forint zuttyan meg, és az euró meg miért erősödik? Mert azt még megérteném, ha az aktuális magyar miniszterelnök rosszat álmodna, vagy hülyeséget beszélne, attól a forint ilyeneket csinálna, mert abban találni logikát.
    De a forint attól is majd romlik, ha az albán tengerparton erősebben fúj a szél?

    VálaszTörlés
  7. Ha az arab világban van baj, akkor is a forint érzi meg. Ha Amerikában van, azt is a forint szenvedi el. És mindig van mire fogni. Itt mi már nem lehetünk okosak, max szépek, de szerintem már arról is lecsúsztunk.

    VálaszTörlés
  8. tudom ez nem vigasztal de én örülök neki, többet kapok ha átmegyek Magyarba, az hogy mi lenne velünk otthon na azt nem tudom és nem is szeretném tudni :)

    VálaszTörlés
  9. Hát, ez tényleg nem vígasztal. Nyugodtabb lennék, ha nekem is csak családlátogatni kellene hazajárni. :))

    VálaszTörlés
  10. Tegnap egy okos ember elmagyarázta, hogy a görög balhé miért hat így a forintra. Nos azért, mert a hitelezők megijedtek és féltik a görögöknek adott pénzüket, ezáltal drágábban adnak minden más hitelt, amitől azok szívnak jobban, akiknek sok hitel lógásuk van. Vagyis mi.
    (De hogy tudom, mitől lett az AUD már több mint 200 Ft, attól nekem nem lett jobb, és nem is vigasztal.) :-(

    VálaszTörlés
  11. Tudod miért fura ez a magyarázat? Azért, mert a világ legnagyobb adósa AMERIKA és nem Magyarország. De a dollár is erősödött.
    Ráadásul mondjuk Olaszország is hatalmas adóssággal bír, aki szintén euróövezetben van. És mégsem az euró gyengül.

    VálaszTörlés
  12. Akkor itt ugyanaz a probléma lehet, mint amikor itthon Pesten "utcai meccsek" voltak, Tévé-székház, autógyújtogatás, rögtön mondták le olyan turista csoportok az utat, akik egyébként messze elkerülték volna Pestet. Amikor meg - mondjuk - Párizsban voltak utcai zavargások, Párizs "egyik felében" égtek az autók, a másikban meg nyugodtan ott volt a millió turista.
    Szóval a mérce nem ugyanaz. Ha ugyanazzal a mércével mérnének amott is, akkor abba - gazdaságilag - belepusztulnának.

    VálaszTörlés