2010. május 4., kedd

Gréti szösszenet

Miközben tegnap hazafelé jöttünk a dokinénitől, a rádióban az érettségiről beszéltek. Több olyan is volt, ahol saját véleményt kellett megfogalmazni dolgokról.

Ennél a pontnál én elakadtam és el kellett mesélnem Krisznek a saját esetemet.

Én nagyon sokáig jó tanuló és sportoló voltam. Aztán gimi alatt inkább csak a sportban akartam jeleskedni, túl sokat nem tanultam. Szerencsére, így is végigcsináltam 4-5-ös szinten, bár a 4-eshez közelebb. :)

Aztán jött az érettségi. Ekkor már tömör csömöröm volt mindentől, egész nap csak aludtam volna. Valamikor a tavaszi szünetben kidolgoztam a tételeket, de ennél többet nem tettem. Az írásbeli érettségire 1 pillanatot nem készültem ...

A felvételire se többet. :)) Pedig kémiából központit írtam, ami az érettségimbe is beszámított. Sík hülye voltam kémiából, mert 4 éven keresztül kb. ennyi tudást adtak át belőle. Végig 5-ös voltam, de mindig előre tudtuk a dolgozatok kérdéseit és válaszait, így nem volt nehéz elérni ezt a szintet. :))

Aztán központi kémián 4 órán át ültem fejgörccsel, mert a kérdéseket se értettem. Annyi pontot összekapartam, hogy érettségin legalább ne bukjak meg. :)))) A vicc, hogy nem izgatott a dolog. Pedig akkor még nem is pasiztam, nem is buliztam, egyszerűen fáradt voltam bármihez is.

No, mivel a központi minden előtt volt, hát rányomta a bélyegét az egész érettségimre. Csak bioszból nem tudtak megszivatni, mert abból szintén központit írtam és abból elértem még ott is a 4-es szintet tanulás nélkül. :) Most sem értem, hogy egy állatorvosnak minek kémia?! :))))))) (Ez utóbbi mondat csak vicc volt persze. :) )

Magyar írásbelin egy verset választottam. Sose tanultam meg a verselemzéseket, viszont azt az elvet vallottam, hogy minden mű mindenkinek mást mond. Ezzel visszakanyarodtam a rádióban említett véleménykifejtéshez. ;) Mivel gőzöm sem volt, hogy mi volt a mű tanár szerinti üzenete, hát leírtam a saját véleményem. :)))) Egy hármassal tudta díjazni.

Aztán jött a szóbeli. Arra annyit készültem, hogy a korábban kidolgozott tételeket elővettem 1 nappal a vizsga előtt és következő reggelig, azaz a vizsga napjáig, végig olvastam. Majd fürödtem, felöltöztem és elmentem vizsgázni.

No, mit húztam ki magyarból???? Ami írásbelin is volt. Erre közölte a tanár, hogy nem szükséges bármit is mondanom, már ismeri a véleményem ... :)) Ezzel ezt gyorsan lezártuk.

Töriből, a nemtanulás ellenére is penge voltam. És képes voltam összeveszni a tanárnővel pár évszámon. Nekem volt igazam, ezt tutira tudom, de hát az ember ne akarjon vitázni egy vizsgán ... (Ha nem lett volna igazam, elismerném, mert el szoktam. )

Szóval az érettségim nem lett egy matyóhímzés. De 2 évvel később, amikor ismét volt bennem lendület, felvettek a főiskolára, ahol két négyes kivételével 5-ösre diplomáztam. Tehát, annyira nem lehetek topa. :) (Ja, egy MBA-t is a magamévá tettem a Műegyetemen. :) )

Ezt így elmeséltem Krisznek is, persze Gréti végig fülelt a kocsi hátsó ülésén csücsülve. Krisz mondta, hogy reméli, semmit se hallott. De igen. És milyen következtetést vont le???

- Anya éjszaka is érettségizett. :)))))))))))))

Majd kifejtette, hogy ő nem lesz olyan rossz, mint anya, ő tanulni fog rendesen. Hát, majd meglátjuk. :))

Ekkor megemlítettem, hogy azért szereztem 2 diplomát. Mire Gréti megszólalt:
- Ezt neeeeeeem hiszem el!!!! :)))

Belőlünk kirobbant a röhögés és ezzel véget is ért a téma.

No, jó hosszú történetet leírtam 2 mondat kedvéért. :)

1 megjegyzés:

  1. Ez a kemias dolog ismeros.
    A tanarunk anno megmondta, hogy aki kemiat valaszt, tuti atmegy az erettsegin. Az egesz osztaly a kemiat valasztotta. Annyi kikotese volt, hogy amit nem tudunk, hagyjuk uresen, ne firkaljunk ossze-vissza. .
    Masnap behivott mindenkit es egy harmasra mindenkiet feltornazta. Igy meglett a harmasom nekem is.
    Onnan mar csak human szakokra jelentkeztem, ahol se matek, se kemia, se fizika.:)

    VálaszTörlés