2010. április 7., szerda

Szofi a kórházban

Péntek volt a napja, amikor be kellett mennem Szofival a Heim Pálba EEG-re az alvásproblémái miatt.

Mivel délig be kellett érni, hát pár perccel dél előtt megérkeztünk. Krisz és Gréti is jött, de ők hamarosan a távozás mezsgyéjére léptek.

Miután felvették Szofi adatait és aláírattak velem egy rahedli papírt, kaptunk egy szobát. Szépen felújított, kicsi, de igényes szoba volt. Nem volt benne fotelágy nekem (szülőnek), mint a többiben, de én úgyse alhattam, végig őt kellett figyelnem.

Miután elfoglaltuk a szobánkat, amiben csak mi voltunk és Szofi megebédelt, szóltak, hogy mehetünk felrakatni a ketyerét. Átbattyogtunk a rendelőbe és felrakták Szofi fejére a tappancsokat. Ő mindezt egy szó, egy mukkanás nélkül tűrte. Igaz, egy kérdésre sem válaszolt, de hát mért is kéne neki idegenekkel szóba elegyedni. :)

Miközben rakták fel a tappancsokat, közölték, hogy az eszköz vadi új és 9 millába kerül. A felelősség pedig az enyém... :)

Miután felkerültek a tappancsok, a ketyere másik felét egy kis táskába tették, amit Szofira akasztottak. Innentől írnom kellett, ha pisil, kakil, eszik, iszik, játszik, TV-t néz, köhög, tüsszent, alszik, forog alvás közben, ha rohama van. Egyszóval mindent.

Ki kellett kapcsolnom a mobilom, hogy ne zavarja a készüléket és jeleznem kellett a papíron, ha valaki mobillal a közelünkbe jött (már ha láttam).

Kicsit később egy doktornéni megvizsgálta őt. Vele sem igazán állt szóba, de nem is szimpatizált vele, vissza akart menni a szobába. A vizsgálatot ismét szó nélkül tűrte, de aztán ment volna vissza. Nekem viszont válaszolgatnom kellett a dokinéni kérdéseire.

Aztán visszamentünk és Szofi egészen estig játszott a játéksarokban levő kockákkal, autókkal. Én meg tudtam kicsit beszélgetni az ott levő szülőkkel. Hihetetlen emberi sorsok vannak ...

Este 7 körül Szofi lefeküdt és meséket olvastam neki. 8 körül aludt el.Előtte egyetlen egy halvány "rohamocska" volt. Már kezdtem izgulni, hogy pont azon az estén nem csinálja, de végül "bizonyított". Este 10-kor felébredt. Innentől előbb ritkábban, majd egyre sűrűbben jöttek a "rohamok" és egyre hosszabbak lettek.

Ilyenkor mindig kitűzött magának egy pontot a plafonon. Azt nézte kitartóan, majd elkezdett "valamit" követni a tekintetével. Közben, mint mindig, elindult a csuklója, azaz elkezdett vele körözni. Ezután mindig a nyúlkálós rész jön. Azaz elkezd a levegőbe nyúlkálni vagy ütni. Az arcán általában érdeklődés vagy öröm/mosoly van, gyakran felnevet, de előfordul az is, hogy félelem vagy düh tükröződik rajta, ilyenkor veri magát a kezével, illetve próbálja elhessegetni azt, ami számára rossz.

Most előfordult olyan is, hogy valakinek puszit dobált. Nem tudom, hogy kinek, nem mondta meg.

Volt, amikor azt mondta, hogy a tesóját látja. És amikor megkérdeztem, hogy hol látja, akkor az ágya végéhez mutatott. Máskor egy nénit látott, aki elmondása szerint piros volt és csúnya, de Szofira azt mondta, hogy ő szép.

Sokakban felmerül, hogy ő ilyenkor alszik. Nem, nem alszik. Tudom, hogy van aki képes nyitott szemmel aludni és válaszolni kérdésekre, de előfordul, hogy ezt evés közben 2 falat között csinálja.

A Heim Pál fölött légifolyosó van. Ahányszor felszállt egy gép, ő visszajött a mi világunkba, közölte, hogy hallom repülő, nénik, bácsik, utasok utaznak rajta, villog, repülő elment... De olyan is volt, hogy rám nézett és közölte, szeretlek anya. Majd visszament a kis világába.

Végül hajnali fél 4-kor aludt el. Addig jöttek a rohamok, addig nem volt képes elaludni.

Én ekkor már félhulla voltam. Időnként olyan lökéseket éreztem a fejemben, hogy azt hittem, leesek a székről. Egy idő után betoltam a széket a sarokba a falhoz és a falnak dőlve ültem, nehogy leessek. :)

Végül, mikor elaludt, akkor én is feladtam. El-el bóbiskoltam, de 10 percenként ébredtem, ellenőriztem őt.

Végül 8 körül ébredt. Ezen az éjjelen 6 és fél órát aludt ... Egy 2 és fél évesnek szerintem ez kicsit kevés ...

A táskát egyszer akarta csak levenni, aztán megértette, hogy annak maradnia kell. A tappancsok és a fejkötés időnként zavarták, nyomta őt. Ilyenkor kicsit elpityeredett, de mindig megvigasztalódott, amikor mondtam, hogy reggel leveszik a koronáját. Mert így neveztük el. :)

9 körül szedték le róla a tappancsokat. A hajáról szálanként szedték le az odaragasztott tappancsokat... Biztos vagyok benne, hogy nagyon húzták neki, de ő ismét meg se mukkant. Ő az én kis hősöm. :)

10 körül jött értünk a család másik fele. Még bementünk 1-2 helyre, aztán hazamentünk. A csajok aludni mentek, de Szofi ismét csak nehezen aludt el. Én pedig nekiláttam a takarításnak, mosásnak, mert az élet nem áll meg. :)

Az eredményt erre a hétre ígérték, hogy elküldik postán.

Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Szerintem semmit.

Amikor az orvosnak felvetettem, hogy esetleg létezik nem orvosi, hanem spirituális megközelítés is, hogy ő lát dolgokat és azokkal kommunikál, esetleg hallott-e az indigó, kristály, stb. gyerekekről, akkor kissé csúnyán nézett rám. Közölte, hogy ő ilyenekről még nem is hallott és badarság. De hát mit is vártam. :)

Mindegy, ebből kell kihoznunk a legtöbbet. :)

Az én kis hősöm:
Származási hely: Szofi a kórházban


Származási hely: Szofi a kórházban

5 megjegyzés:

  1. arany kis csillag, igazi hős :-) Remélem az eredményke csak mondanak valamit, ahonnan el tudtok indulni!

    VálaszTörlés
  2. Szegénykém, nem lehetett könnyű! Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre! Én bizony hallottam már indigó gyerekekről, sőt ismerős körben is van 1-2....de persze az orvosok ezeket hárítják.

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, hogy mit is lehetne irni egy szomoru bejegyzeshez. Nagyon sajnalom Szofit (valoban nagyon ugyes volt!), es gyorgys javulast kivanok neki valamint, hogy barmi is okozza a bajt hamar orvosolni tudjak.

    Tunde

    VálaszTörlés
  4. Megdöbbentő így olvasni, hogy min megy/mentek át éjjelente a rohamok alatt... De tényleg egy hős volt Szofi (és Te is; tudom, milyen egész éjjel a kórházi ágy mellett ülni...).
    Nagyon kíváncsi vagyok, mit mond erre az orvostudomány. És szorítok Nektek, hogy minél előbb túljussatok ezen az egészen.

    VálaszTörlés