2010. április 22., csütörtök

Csajok és az angol

Sajnos az áprilisi Angolozooról lemaradtunk egy félreértés miatt, de ettől függetlenül töretlen lelkesedéssel dalolgatunk, mondókázunk és mesélünk angolul.

A csajok nagyon élvezik. Akárhova megyünk kocsival, akárcsak a bölcsibe, oviba vagy bevásárolni, esetleg kirándulni, akkor is mindig nótára gyújtunk.

De játék, rajz közben is gyakran elkezdünk énekelni.

Gréti már több dalt kívülről énekel egyedül is, többek közt az Australia song refrénjét. Most épp az a kedvence. :)) De a Rain, rain go away, a Clap your hands és még több dalt is nagyon szépen elénekel egyedül.

Szofika folyton az "elefántos" dalt szeretné. Persze a dal nem elefántról szól, hanem egy teáskannáról, de tényleg úgy van megrajzolva, mintha egy elefánt lenne. :) No, ezt a dalt már egyedül énekli. Persze nem állítom, hogy tökéletes angolsággal, de egy 2 és fél évesnél nem is gondolom, hogy ez lenne a cél. Pláne, hogy időnként magyarul sem értem őt. :)))

Büszke vagyok rájuk, hogy ilyen lelkesen, szépen haladnak. Na meg magamra is, hogy képes vagyok órákon keresztül énekelni velük, még akkor is, amikor épp nincs hangom.

Egy ilyen alkalommal Krisz megjegyezte, hogy nem kéne erőltetnem az éneklést, nem akkora élvezet hallgatni... :) De Gréti megvédett, közölte, hogy anyának így is gyönyörű hangja van! :)))) Hát persze, hogy "énekeltem" tovább. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése