2010. január 24., vasárnap

Mozi a négyzeten

Mielőtt Gréti megszületett, elmentünk moziba. Azt hittük, hogy lesz még lehetőségünk az első baba előtt moziba menni, de nem volt. :)

Aztán jött Gréti. És évekig még csak mozi közelébe se kerültünk.

Egyszer aztán, amikor Szofival voltam terhes, tartottunk egy főpróbát a szülésre. :) Azaz Gréti anyuméknál aludt, életében először. És ha már ott voltunk két és felecsként, hát elmentünk moziba.

Aztán megint eltelt másfél év és nekem nem sikerült moziba mennem. Krisz időnként elvitte Grétit, de én Szofival mindig itthon maradtam, vagy sétáltam vele az adott plázában.

Majd elmentünk párszor négyesben. De ez persze még mindig nem kettőnkről szólt.

Tavaly nyáron, amikor a szomszédok bevállalták a csajok felügyeletét, akkor 2 év után ismét eljutottunk kettesben moziba. Akkor a Harry Potter aktuális részét néztük meg.

Azóta egy felnőtt programunk volt, amikor decemberben elmentünk megnézni a Hair musicalt színházba. Akkor egy ismerős jött vigyázni a csajszikra.

Tegnap a Charlie nénjét szerettük volna megnézni színházban. De elfogyott a jegy. Helyette elmentünk moziba.

Először elmentünk az Arénába. Úgy döntöttünk, hogy az Avatart nézzük meg és ha lehet, 3D-ben, mert én még nem voltam olyan előadáson. Krisz a gyerekfilmeknek köszönhetően többször is volt.

Kiálltuk a 3 km-es sort. Hihetetlenül sokan voltak. Aztán kiderült, hogy az iMax vetítésre február 10-ig már 1 jegy sincs ott... Közben a jegypénztáros lány folyamatosan sürgetett, hogy ha a szimpla 3D (nem iMAX) vetítésre szeretnénk jegyet, akkor gyorsan mondjuk, hogy hova, mert folyamatosan foglalják be a kollégái a jegyeket... Pillanatok alatt minden jegyet elvittek előlünk. :) Sebaj, akkor nézzük meg a Sherlock Holmes filmet.

Nem volt rossz döntés! Ugyan nem vígjátéknak van meghirdetve, de én hatalmasakat nevettem. Bár biztos túlfejlett humorérzékkel bírok, mert gyakorta csak én nevettem, de az én "kacajom" simán betöltötte a nézőteret. :)))))))))

Ha valaki szereti a Bud Spencer filmeket és a Sherlock Holmes történeteket is, akkor nézze meg. A verekedős jelenetek és a gúnyos beszólások szerintem igen viccessé teszik.

Még mielőtt beültünk volna, Krisz áttelefonált a Westend mozijába is és lefoglalt 2 jegyet az esti Avatar 3D előadásra is. :)

Miután vége lett az első filmnek, átmentünk a Westendbe, megvacsiztunk és már mehettünk is a másik filmre. :)

Húúúúú, eszméletlen jó volt a 3D hatás. Már a film előtt is olyan filmeket harangoztak be, amiket hamarosan 3D-ben lehet megnézni. Ilyen pl. a Toy Story 1 és 2 is.

Az Avatar nagyon szépen meg volt csinálva. A mondanivalója is szép. Érdemes megnézni!

Ezek után hazafelé vettük az irányt.

Még ma is anyuméknál vannak, egészen a délutáni alvás utánig. Addig csönd, béke és nyugalom van! :) Időnként ezt meg kell ismételnünk, hogy legyen esélyem feltöltődni.

1 megjegyzés:

  1. Ausztráliában, vagy legalábbis Sydneyben, vannak olyan mozi előadások, ahova pici babákat is be lehet vinni és senkit sem zavar, ha a gyerekek hangosak.
    Kifejezetten a kismamáknak van kitalálva az ilyesmi, általában hetente egyszer van ilyen nap a mozikban (talán nem mindegyikben, nem tudom, a közelünkben kettőben is működik a rendszer).

    Az Avatar tényleg jó. Mi kétszer is megnéztük :)

    VálaszTörlés