2010. január 24., vasárnap

Elment egy angyal

A tegnapi nap reggel még azt hittem, hogy csak nagyon jó dolgokat fog hozni. De aztán nem. Kaptam egy hírt, amitől kicsit szomorú lettem. Ugyan csak nagyon érintőlegesen, de ismertem egy embert ...

Egy kedves ismerősöm felhívott. Nem sűrűn beszélünk, de akkor mindig mindent kibeszélünk. Most szinte nem is köszönt, csak azt mondta, üljek le. Ültem. Meghalt egy közös ismerősünk, aki neki a legjobb barátja és legnagyobb szövetségese volt.

Fura az élet. Kedves ismerősöm hol hegyeket jár be, hol a pokol bugyraiba süllyed. 2 évvel ezelőtt találkoztak. Akkor, amikor az ismerősömnek óriási szüksége volt valakire, aki segített neki végigjárni egy nehéz utat.

A cégét át kellett alakítania, mert nagyon csúnyán átverték. Az emberek nagy részét el kellett bocsátania. Ráadásul egy nagyon eldurvult válóper kellős közepén volt, ahol az ex oldaláról minden bejátszott. Rágalmazások, feljelentések ok nélkül. És nem csak az ismerősöm támadta, hanem a rokonait és barátait is. Minden fronton érkezett a támadás.

Ez az ember, aki csak úgy megjelent a semmiből, kivétel volt. Rajta nem sikerült fogást találni. Segítette ismerősöm, hogy leállítsa az exet, elsimítsa a céges ügyeket és a feljelentéseket is elrendezze. Persze mindehhez idő kellett. Nem bírt hatalommal, de rendszeretete, kitartása, baráti hűsége elegendőnek bizonyult.

Igazából sose tudták, hogy épp hol lakik, vagy szabadidejében mit csinál. Az a magánéletéhez tartozott. Állítólag művész lélek volt munkaidőn túl.

Mindent elsimított, rendet tett ismerősöm életében. MINDEN a helyére került 2 év alatt. Aztán múlt hét csütörtökön rosszul érezte magát, pedig nem sűrűn betegeskedett. De még intézte a dolgokat. Pénteken már nem ment dolgozni, úgy érezte, hogy a testén kívül van. Kedves ismerősöm elugrott érte és elvitte a kórházba. Ott egy kisebb balhé után hajlandók voltak vele foglalkozni. De szerintük csak idegi kimerülés volt. Adtak neki egy kis nyugtatót és hazaküldték. Ismerősöm még elvitte megetette, megitatta, vele volt még egy kis ideig. Ekkor látta utoljára.

Szombaton és vasárnap is többször próbálta hívni, de nem volt válasz. Azt hitte elutazott kicsit, hogy kipihenje magát. De még hétfőn se vette fel a telefont. Akkor sikerült üzenetet hagyni a testvérének, aki betört a lakásba. Akkor már napok óta holtan feküdt.

Angyalnak hívták. 33 éves volt. Itt járt, segített, megváltoztatta egy ember életét. Talán az ismerősömet is jobbá tette. Talán segített, hogy valaki megtanuljon hinni. Hinni az emberekben, a csodákban, a sorsban, Istenben.

Aztán elment.

Nyugodj békében!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fiatal volt :(
    Lehet tudni, hogy miben halt meg?

    VálaszTörlés
  2. Állítólag egy veleszületett szívrendellenessége volt, ami korábban nem derült ki. Ráadásul vért találtak az orrüregben.

    VálaszTörlés