2010. január 3., vasárnap

Gréti 5. szülinap - szilveszter

Ez a nap is eljött. Gréti 5 éves lett (dec. 31.).

Egy darabka múlt ...

Olyan fura. Amíg nem ismertem Kriszt, addig gyereket se akartam. Aztán beadtam a derekam. Emlékszem, egyedül mentem be a városba és vettem egy tesztet és egy kis zoknit. Mikor hazaértem, Krisz pakolta ki a kosarat. A zoknit élből megtalálta, és rögtön kérdezte is, hogy csak nem? Mondtam, dehogy, csak a barátaink kisfiának lesz... :) Elhitte. A tesztet nem találta meg.

Aztán következő reggel hajnalban ébredtem. Gondoltam, ha már úgyse tudok aludni, akkor megcsinálom a tesztet. A tesztet félretettem pár pillanatra miközben az üveggel ott ügyeskedtem a fürdőszobában. Ahogy visszanéztem a tesztre, ott volt a 2 csík... Ezután előbányásztam a zoknikát és a teszttel együtt Krisz párnája mellé tettem és vártam. Megérezhette, hogy nézem, mert felébredt. Majd oldalt nézett és elkerekedtek a szemei. Csak annyit tudott kinyögni: Csak neeeeeeem?! :))) Csak de, mondtam neki.

Ezek után persze már nem tudtunk aludni, helyette megnéztük a Mackótestvér című filmet, amit persze mind a ketten végig bőgtünk. :)

A terhesség nehéz volt. Végig rosszul voltam, mozogni is alig bírtam. Az utolsó 2 hétben pedig nem telt el úgy nap, hogy legalább 4 vesegörcsöm ne lett volna. Krisz nagyon rosszul viselte a rosszulléteim, szerinte csak én vagyok ilyen nyámnyila ...

Emlékszem, az irodában folyton a mentőt akarták hívni, mert a doki azt mondta, hogy álljak négykézláb, amikor vesegörcsöm van, akkor a baba lekerül a vesémről és jobb lesz. Ilyenkor mindig mondtam, hogy ne hívjanak mentőt, mert a kórházban sem tudnak sokat segíteni.

Aztán eljött december 30. Még este mentem műkörmöshöz, meg fodrászhoz, mert készültünk a 31-dikei buliba egy barátunkhoz. Nem gondoltam volna, hogy nem jutunk el... Akkor még majd 6 hét lett volna a végéig.

Este lefeküdtünk aludni. Éjjel volt pár vesegörcsöm, de szép csöndben elviseltem. Aztán negyed 7-kor éreztem egy pukkanást ... Abban a pillanatban kiugrottam az ágyból és a WC-n landoltam. Ez óriási bravúr volt a részemről, mivel mozogni alig bírtam. :))) Lényeg a lényeg, hogy elfolyt a magzatvíz. Ekkor szóltam Krisznek, hogy gond van, ébredjen, megyünk szülni. Erre ő a másik oldalára fordult és aludt tovább. Újra nekifutottam, kicsit hangosabban: Hallasz Szivem, megyünk szülni. Erre már felébredt és kiugrott az ágyból. :)))) A csomagom nagyjából készen volt, csak fel kellett volna öltöznöm. De a szülésznőm azt mondta, hogy amennyit lehet, fekve legyek, nehogy gond legyen a köldökzsinórral, ha a baba feje még nincs beágyazódva. Hát én lefeküdtem, míg Krisz készült. De csak addig, amíg újra ugranom nem kellett... :)

Többedszeri próbálkozásra sikerült elindulnunk, miután az autót is kiolvasztottuk. Krisz 130-cal ment keresztül minden településen, hogy beérjünk Pestre. Kár volt sietni... A végén ordítottam, vegyék ki, mire közölték, hogy cinkesen, de kijöhet.

2 órán át nyomtam. Már elfogyott az összes erőm, amikor két fájás között is nyomtam már, csak szabaduljak a szenvedéstől. És akkor megszületett. Megfogadtam, hogy soha többet még egyszer.

Egy ideig inkubátorban volt, hogy könnyebben megszokja a kinti életet, de éjfélre kihozták nekem, így együtt ünnepelhettük az éjfélt. :)

A vicc az volt, hogy amikor kiléptünk a kórház kapuján 1 héttel később, akkor azt mondtam, hogy kell még 1 ... :))) Krisz rám nézett: hülye vagy??? (Ő, aki nagy családra vágyott.)

Az első évben többször volt légzésproblémája, de ettől függetlenül jól telt. Körülötte forgott minden pillanatunk. Aztán ő megváltozott és sajnos a kettőnk között kapcsolat is ... Sajnos...

Most pedig már 5 éves. Cserfes, pimasz, szófogadatlan kisasszony ... :) Amilyen nehéz volt vele a terhesség és szülés, egyenlőre olyan nehéz vele az élet nekem ...

Boldog szülinapot Gréti!

A szülinapi buli

Délelőtt anyuméknál volt a két csajszi, anyumék akkor köszöntötték fel őt. Kapott egy rollert egy tortát.

Délután tőlünk kapta meg az ajcsikat. Egy muskétás Barbiet és egy puzzlet. Megérkezett Malajziából a nagynénje csomagja is, amiben szintén egy muskétás Barbies ragasztós füzet volt. Ennek is és az unokatesója pár soros szülinapi levelének is nagyon örült.

Este pedig megérkeztek a vendégek. Végül 3 tortát kapott itthon. Tita, a szomszédunk sütött neki egy szív alakú csokitortát. Mi vettünk neki 1-et és a cukrászda tulajdonosától kapott még egy malacos tortát is. :)) Mivel nem egy tortaevő társaság jött össze, ezért következő nap azt osztogattuk az ismerősök között. :))

Pár kép az eseményekről:


Az este a szülinap és a szilveszter jegyében telt. Mindenki jól érezte magát. A gyereke is egész jól bírták az éjszakázást, Szofi csak olyan 1 körül aludt el, amikor mi már a romokat takarítottuk el. Gréti megvárta, hogy az ágyába kerüljön, de aztán rögtön beájult.

Ez az év is eltelt. Történtek rossz és jó dolgok is. A rosszakból igyekszek tanulni, a jókat próbálom értékelni. Sikerült beköltözni a házba, ami számunkra egy óriási lépés volt. Remélem, ez az év is legalább ilyen jó lesz, mint ez volt.

Boldog és sikeres új évet MINDENKINEK!

4 megjegyzés:

 1. Boldog szülinapot Grétinek és B.Ú.É.K. nektek!

  VálaszTörlés
 2. Kicsit megkésve ..... Boldog szülinapot Grétinek !!!
  jó mozgalmas karácsonyotok volt nektek is és a prágai út is nagyon jó lehetett.

  üdv. Annamari ja és B.U.É.K.

  VálaszTörlés
 3. Boldog Szülinapot így utólag is!

  VálaszTörlés