2010. január 21., csütörtök

Fehér fuga

Nem bírtam tovább nézni a lakásban levő fugákat... A tisztaságmániám nem engedte. Reggel, miután hazaértem az ovi-bölcsi körből, megmarkoltam a Cillit Lime&Rust nevű csodaszert, egy hosszú nyelű kefét, pár vizes vödröt és egy felmosót. Persze szigorúan porszívózás után. :)

Már rögtön az elején rájöttem, hogy túl sok vegyszer folyik el fölöslegesen, szabályozni kellene valahogy a kiáramló mennyiséget, miközben a fugákat locsolgattam. A vegyszeres flakonnak keskeny kis csőre van, de nem elég szűk a lyuk. 2 fogpiszkálóval áthidaltam a problémát. A két fogpiszkálót beletömtem a lyukba, úgy, hogy a fogpiszkálók kilógtak. A fogpiszkálóknak hála sokkal kevesebb vegyszer jött ki, pont annyi, amennyi kellett, illetve segített, hogy csak a fugába menjen a szer.

Származási hely: Fugatisztítás


Ezután végigkeféltem egy hosszú nyelű kefével. A végén felmostam. Ekkor jött a feketeleves... A vegyszert, nem egyszerű felmosni. Az egész felületen szétkenődik, minden ragadóssá és mattá válik tőle. A vizet persze folyamatosan cserélgetni kell, ezért is használtam több vödröt, hogy ne kelljen annyit rohangálni.

Aztán megjött az erősítés anyum személyében. Ő végezte a felmosást, én pedig rögtön utána mentem száraz rongyokkal és szárazra töröltem a talajt. Így el is tűnt minden ragacs és "maszat" a talajról.

Most pedig gyönyörű fehér mindenhol a fuga. Maradhatna így. :)))

Származási hely: Fugatisztítás


Ha valaki a fugatisztítás ezen módjára vetemedik, először próbálja ki egy eldugottabb helyen, hogy a járólap vagy csempe hogy reagál a vegyszerre. Előfordulhat, hogy a vegyszer megmarja a csempét, ami bemattul vagy egyéb baja lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése