2009. december 15., kedd

Gyerekek

Mivel múlt héten az ovi bezárásának az ötlete is felmerült a megbetegedett gyerekek nagy száma miatt, ezért úgy döntöttem, hogy előbb ünnepelheti meg Gréti az oviban a szülinapját.

Az ő szülinapját megünnepelni nem eccerű, pláne nem közösségben, mivel december 31-dikén született. E hét péntekre terveztem az ovis ünneplést, de félő volt, hogy már nem lesz nyitva az ovi.

Gyorsan rendeltem neki egy rózsaszín tortát. Ez volt a lényeg, nem az íze. :)) Szóval egy puncstortát kapott. A kisasszony közölte, hogy akkor érjek vele oda, amikor végeznek a levessel. Hogy miért pont akkorra kellett mennem és nem ebéd után, ezt nem egészen értem, de én pont akkorra ott is voltam a tortával.

Ezután elrobogtam Szofiért a bölcsibe, majd vissza Grétiért. Mivel pont ekkor került sor az ünneplésre, ezért Szofival végig tudtuk nézni, hogy ünneplik meg Grétit.

Először Halász Judit CD-ről meghallgatták a boldog születésnapot című számot, majd Gréti mint ünnepelt kérhetett 1-2 dalt a csoporttársaitól, amit együtt énekeltek el. Kapott egy textilcsibét ajándékba. Ezután meggyújtották a gyertyát, amit a lelkes csoporttársak Grétit megelőzve elfújtak. :)) Majd ismét meggyújtották a gyertyákat, hátha most Gréti lesz a gyorsabb. :) Végül megették a tortát. Pontosítok: a gyerekek egy jó része csak turkálta, mint ahogy az ebédet is turkálni szokták. :s De Gréti ezt is begyűrte az uccsó falatig. Jó huzata van. :)))

Szofi nem kért a tortából. Ez egy kicsit fura volt, de nála ez elő szokott fordulni. Aztán délután elmentünk bevásárolni és vásárlás után meglátogattuk a barátainkat Pesten. Szofi nem akart Grétivel és Rebussal játszani, csak bújt hozzám, majd elaludt .... Na ez végképp szokatlan volt tőle. Amikor felébredt, ki volt pirulva az arca. Azok már a láz rózsái voltak... Gyorsan megmértük a lázát és akkor már 39 fokos láza volt. Miután megkapta a lázcsillapítót, felpörgött és úgy nézett ki, mint akinek semmi baja.

Persze ezután egész éjjel lázas volt, folyamatosan küzdöttem, hogy valahogy kihúzzuk addig, amíg a következő adag lázcsillapítót be nem adhatom neki. Majd valamikor hajnalban tudott egy kicsit aludni. Reggel, amikor felébredtünk, már 39,5 volt a láza. Mivel ekkor már nem tűrte a hidegvizes borogatást és nem adhattam be neki még egy ideig újabb lázcsillapítót, ezért hűtőfürdő következett, amit szegénykém végig üvöltött... :(

Ahogy egy kicsit lejjebb tudtam nyomni a lázát, elmentünk az ügyeletre. Persze, szombat lévén csak ügyelet volt, sok-sok kis beteggel. Mikor legyen beteg, ha nem szombaton ...

Felírtak neki egy antibiotikumot, mert tüszős torokgyulladása lett. Az első adag gyógyszert még bevette. Azóta minden alkalom küzdelem. Naponta csak 2x kell neki adni, de 7 napon át ... Hétfő óta nincs láza, de enni, inni még mindig nem tud rendesen, mert a szája belseje is annyira fáj... :(

Annyira utálja ezt az oldatot, hogy elsőre bejött, amikor azt mondtuk, hogy hűtőfürdő következik, ha nem veszi be, de másodszorra magától elindult a kád felé és vetkőzni kezdett. Ekkor jött a Mikulásos szöveg (tyityulás az új neve), hogy haragudni fog a Mikulás, ha nem veszi be a gyógyszert. Ez is bejött 1x ... Azóta sajnos csak a zsarolás marad. Pl. lent kell egyedül aludnia és nem jöhet fel velünk ... Ez szokott hatni. A csoki ígérgetése nem működik. Csokiba nem tudjuk rejteni, mivel folyadékról van szó. Alig várom, hogy túl legyen rajta.

És mindez, még mázli, hogy így alakult! Minekután magamon leteszteltem a H1N1 oltást, nekik is be akartam pénteken adatni. Gréti óvodai szülinapja viszont elterelte róla a figyelmem. Szerencsére ... El se merem képzelni, hogy az oltás, plusz ez a betegség mit okozott volna együtt! Nem is akarom elképzelni.

Szerencsére Szofi jobban van valamivel. Tegnap már egy kis levest és 2 falat tésztát legyűrt. Remélem, ma még többet fog enni, nem annyira nem husi, hogy egy ilyen fogyókúra jót tegyen neki.

Szép napot

1 megjegyzés:

  1. Gyogyulast, gyoyulast kvanunk a kis torpenek, remeljuk tenyleg nem fog betenni Murphy :-)
    Puszi

    VálaszTörlés