2009. december 15., kedd

Ajándékok

Múlt héten vettünk egy kenyérsütő gépet. Már évek óta vágytam rá, de a régi konyhában nem lett volna helye. Most végre megkaptam.

Egy baguette sütőset néztem ki, de végül nem amellett döntöttem, mert 4 baguette-tel nem mennénk sokra, egyszerre pedig csak annyit tud sütni. Egy sima kétlapátos, másfél kiló sütésére alkalmas példányt vettünk meg végül. Azaz a Jézuska vette, de mivel 26-dikán elutazunk és 24-dikén, 25-dikén sem feltétlen sütögetéssel akarom tölteni az időt, ezért előbb kaptam meg. :)

Ezeknél a sütőgépeknél érdemes az első 2-3 napot arra áldozni, hogy az ember agyba-főbe süt vele, hogy ha nem jól működik, akkor még kicserélik. Szerencsére eddig nem okozott csalódást.

Amiket gyorsan megtanultam:
- ha túlkel a tészta, azaz látom, hogy túl fog dagadni az üstön, akkor le kell állítani a programot és elindítani a sütő programot.
- ha nem akar az üst aljáról kijönni a lapát, akkor be kell áztatni és könnyedén kijön.
- ha nincs otthon porélesztő, akkor a rendes élesztő is megteszi. Egy kis adagolókanálnyi porélesztő, ami állításuk szerint egy kiskanálnak felel meg, az 7 gramm friss élesztővel egyezik meg. Ezt jó tudni, mert hol friss, hol szárított élesztőt adnak meg a receptek.
- ha nincs benne a dobozban a receptkönyv, akkor egyrészről ezen az oldalon megtalálható szkennelt formában, illetve a gyártó oldalán is fent van egy receptkönyv, igaz nem pont ugyanazokkal a receptekkel.

Receptkönyv 1, receptkönyv 2, receptkönyv 3, receptkönyv 4

Persze rengeteg recept van különböző weboldalakon is.

Minden alkalommal élvezem, amikor sül a kenyér vagy a kalács. Azok a kellemes illatok. :)

Még egy ajándék jutott a múlt hétre. Korábban írtam a Családinet egy jópofa karácsonyi játékáról. Még akkor regisztráltam a játékra és a múlt héten tették fel az oldalra a nyertesek nevét: NYERTÜNK :) A szerencse mellettünk állt. :)) Úgy örülök, így 25-dikén el tudunk menni a Disney On Ice bemutatójára mind a négyen. Már erre is évek óta fájt a fogunk. Remélem, hogy mindannyian egészségesek leszünk és nem szól közbe Murphy!! Hessssss Murphy! :)

Szép napot

1 megjegyzés:

  1. Hesss Murphy! :) Jó szórakozást! (Mi 26-án megyünk...pedig hirtelen már azt hittem tudunk majd találkozni. ;))

    VálaszTörlés