2009. június 15., hétfő

Egy nagyon hosszú nap ...

A tegnapi nap szuperül kezdődött. Szépen sütött a nap, Krisz a csajokkal kocsit mosott, én ablakot mostam és takarítottam. Sétáltunk a téren, majd folytattuk otthon a teendőket. Nyugis nap volt. Estig ...

Estefelé Gréti sírva fakadt, hogy fáj a hasa. Már brutális 3 hetes szalmonella fertőzést és több hányás-hasmenés betegséget megélt, lehetett sejteni, hogy nem kamuzik. Pizsi le, ruha fel és irány az ügyelet. Még szerencse, hogy 1-2 utcára van csak. Épp elő akartam venni a TAJ kártyát, amikor Gréti szólt, hogy hánynia kell. Indultunk volna a WC felé, amikor a váróban 1 pillanattal később kiterítette az ebéd egy részét.

Beengedtek egy vizsgálóba, hogy le tudjam mosni őt. Aztán felmentünk a gyerekosztályra, ahol újabb és újabb adagokat eresztett ki szegény. Ekkor közölték, hogy vért vesznek, infúziót kap és maradunk.

Krisz elaludt Szofi altatása közben otthon, így csak a sokadik hívásom hallotta meg. Közben felhívtam a szüleim, hogy hozzák be a ruhákat, mert Krisznél nincs kocsi és a kicsit se kellene felébreszteni. Aztán elértem Kriszt, amikor a szüleim a házhoz értek. És ha eddig nem lett volna rémálom, hát most azzá vált. Az egy héttel ezelőtti események és a mostani feszültség megtették a magukét. Apum ordítozni kezdett, amire Szofi felébredt és sírva fakadt. Ennyit hallottam, majd megszakadt a vonal.

Halálra rémültem. Grétit nem hagyhattam ott a kórházban, de vinni se akartam. Nem tudtam, melyik a rosszabb. Végül felkaptam és elrohantam vele. Otthon már az utcán folyt a heves szóváltás. Úristen, én ezektől nagyon kiborulok. Az egész annyira szürreális volt. Azóta se térek észhez. Aztán elmentek a szüleim.

Bepakoltam Gréti dolgait és a két gyerekkel visszamentünk a kórházba. Grétinek bekötötték az infúziót. Krisz és Szofi 1-kor hazajöttek, mert Szofi nagyon felpörgött. Gréti pedig hajnali háromnegyed 4-ig hányt. Reggelre hasmenése lett. Az infúzió nem akart lecsöpögni neki, csak ha leszorítottam a branült. Alig aludtunk. Reggelre Gréti belázasodott.

Krisz reggel jött váltani. Addigra átkerültünk egy egyágyas szobába külön fürdőszobával, WC-vel, TV-vel, mert Grétit fertőzőnek minősítették. Most már sokkal jobban van ugyan, de még bent tartják, gondolom addig, amíg a hasmenés el nem múlik.

Szép napot

2 megjegyzés:

  1. Jajjj, szegényke!!! Mielőbbi gyógyulást a kicsi lánynak!
    Eni (Szalma)

    VálaszTörlés
  2. Gyógyulást, gyógyulást és még sokszor mondhatnám! Nektek meg kitartást! Nem éltek unalmas életet az bíztos!

    VálaszTörlés