2009. május 21., csütörtök

Tegnapi rohangászás, mai őrület

Tegnap, miután elvittük Grétit oviba és kicseréltem az energiatakarékos égőket minyon foglalatúra, Szofi elaludt. Ilyenkor nem szeretem bolygatni, mert az amúgy sem csendes gyerkőc ilyenkor extrán nyűgös és kegyetlen hangos lesz. Hát útrakeltünk. Elmentünk a TIGÁZhoz megérdeklődni, hogy mi kell a használatbavételi közmű hozzájáruláshoz. Hazamentünk érte, majd vissza. Utána beugrottam elintézni, hogy legyen új kukánk, mert még az előző tulaj eltörte.

Mivel Szofi még mindig kitartóan aludt, bementem az önkormányzathoz is és leadtam a használatbavételihez szükséges papírokat. Mindvégig az apósommal maradt a kocsiban.

Mire hazaértünk, elkezdett ébredezni.

Késő délután felmarkoltam Cinka cicát és mentünk a dokihoz. Újabb adag infúzió, szurik és gyógyszer. Kapott egy kis űrhajós kaját is, mert a rendes cicakaja egyben távozott. Tegnap sokkal békésebben tűrte a processzt. Ma 2-szer akart infúzióstól elszaladni és a szurinál is jobban tiltakozott.

Otthon megette az űrhajós kaja egy részét, majd elbújt a takaró alá. De ennek úgy örültem. Végre a régi helyén, a takarónk alatt aludt. Máskor ennek nem örülök ennyire, mert az ágyunk szőrös lesz, de most örültem, mert láttam, hogy picit jobban van.

Éjjel is bejött hozzánk és mászkált a házban. Reggel is odajött és bújt hozzánk. Aztán elmentünk az oviba. Mire visszaértünk Cinka sehol. Nem ééééééééértem!!!!! Hova tűnt???? Hogy ment ki, ha kiment? Annyira figyeltem? Ha elbújt a házon belül, akkor hova????

Délután jött a beltéri ajtós. Hozta a törött üveg helyére az új üveget. Az üveg végre jó volt, de a keretlécet nem tudta visszatenni ... Mondtam, ne erőltesse, mert eltörik. Ááááááááááá, dehogy - volt a válasz. Következő pillanatban reccs ... És ekkor kitört belőlem a röhögés. Ezt nem hiszem el.

Elhozta az új ajtólapot is, pótolandó azt, amit eltörtek a festők. Feltette, de nem teljesen stimmelt. Állítgatott rajta kicsit, majd közölte, hogy erre most nincs ideje, majd legközelebb beállítja.

Megnézte a be nem csukódó ajtót is. Ahhoz ki kell szedni a tokot. De akkor valszín sérül a festés is ... Mármint a fal festése. De most azt se csinálta meg. Majd. Ezzel távozott.

A bejárati ajtósok se jutottak tegnap semmire. Mondták elmennek eszközökért és jönnek. Messze mehettek. :)

A kőműves srácok egy időre levonulnak. Amit feltétlen meg kellett csinálni, megcsinálták.

Egyenlőre így állunk. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz még a mai nap vagy a holnapi.

Egy kolléganőnek ma azt mondtam, hogy ha végzünk, akkor bemegyek egy szanatóriumba pihenni egyet. De ő azt mondta, hogy nem lesz rá szükségem, én mindent túlélek. Remélem igaza van. :)

Szép napot

1 megjegyzés:

  1. Egy házépítés göröngyös útjai :-) Kitartás már nincs sok hátra és akkor élvezhetitek a kész házikót :-)

    VálaszTörlés