2011. január 11., kedd

Megyünk!

A szívem a torkomban dobog. A gyomrom görcsben van.

Nos, ez az állapot hetek óta tart.

Tavaly november végén Krisz egy barátja megkérdezte Krisztől, hogy mit szólna hozzá, ha egy nemzetközi cég megkeresné egy állásajánlattal. Áááááááá, mért pont ő kellene. De ha mégis, hát legyen. Nézzük.

Kiutazott egy beszélgetésre. Onnan már egy szóbeli ajánlattal jött haza. De jöttek az ünnepek, lelassultak az események kicsit. Január elején megérkezett az aláírt ajánlat.

Egy nemzetközi cégnél ajánlottak számára egy üzletágvezetői pozíciót.

Eddig nem írhattam róla, mert a jelenlegi cégének csak akkor jelenthette be, amikor már megvolt az aláírt papír, illetve a bejelentés után sem írhattam róla, mert kitört a háború.

Először azt mondták Krisznek, hogy BÁRMIT kérhet, mindent megadnak neki, csak maradjon. Mehettünk volna családostól Amerikába, ott kaphatott volna egy pozíciót, pénzt és paripát. De a jelenlegi cége igazából most realizálta, hogy Krisz mennyit ér, mekkora tudás van a birtokában. Az elmúlt 10 év alatt felsővezetői pozícióig jutott. Persze, persze, sok ember lehet az. De idővel a fejlesztési vezetői pozíció mellé megkapta a minőségbiztosítási területet és a kirúgott, felmondott értékesítők feladatait is hozzá kerültek.

Nem fizették rosszul. Sőt. De messze nem volt arányban a bérezés a nyújtott munkával egy idő után.

De ő nem ugrált. Imádta ezt a céget és nagyon szerette a kollégáit. Dolgozott, dolgozott és dolgozott.

Ha most azt mondta volna, hogy elmegy brókernek, mindennek ellenére valszín simán elengedték volna. Végül is senki sem pótolhatatlan, max van akit nehezebb pótolni.

De Krisz elmondta, hogy hova megy. Egy konkurenshez. Persze, titkolhatta volna, de nem sok értelme lett volna. Ha akarják, úgyis kiderítik. Hazudni pedig nem akart.

Miután az ígéreteket nem fogadta el, jött az a fázis, hogy elkezdték előtte mocskolni a másik céget. Ez sem működött. Most valószínűleg Kriszt próbálják ott mocskolni.

Tegnap Krisz beszélt a jelen cégének tulajdonosával. Kérte, hogy váljanak el békével, engedjék őt el, ne kelljen az 50 napnyi felmondási időt letöltenie. Az senkinek sem jó, ha bent kelti a hangulatot azzal, hogy nem épp őszinte mosollyal ül ott.

Ma papíron is beadta a felmondását. Mondták, hogy rendben van, várjon kicsit, megcsinálják a papírokat. Aztán kiderült, hogy nem engedik el az 50 napot. Március 1-ig alkalmazásban marad, de nem kell bejárnia.

Ahogy aláírta a papírokat, a helyéhez VEZETTÉK, leadta az összes céges kütyüjét. Ezalatt nem szólhatott senkihez. Volt, aki a kísérővel kezdett el kiabálni, de Krisz mondta, hogy hagyja csak, nem az illető hibája. Majd kivezették a cégtől.

Szerette volna, ha annyi időt kap, hogy ő mondhassa meg, ha megköszönheti a kollégáinak az elmúlt 10 év közös munkáját, ha elköszönhet a többiektől. De erre nem volt lehetősége.

Érte mentem. Az érzelmek szerintem mind a kettőnkben hevesen dúlnak.

Szomorúság, félelem, izgalom, remény.

Reméljük, hogy nem tettünk rossz lóra.

Elindítottam egy új blogot. A témába a továbbiakban ott fogok írni. A szimpla családi életünkről pedig szerintem továbbra is itt. Bár lehet, hogy néha keveredni fognak a bejegyzések.

14 megjegyzés:

  1. Kedves Hella,

    régóta olvasó, csendes megfigyelő voltam eddig:) Gratulálok az új Élethez, az új bloghoz. Kitartást a megoldásra váró feladatokhoz!

    Szeretettel:

    szilvi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szilvi,

    Köszönöm a biztató szavakat és hogy olvasod a blogom!

    VálaszTörlés
  3. Hella,

    az új cég segít Nektek lakást keresni, meg sulit...stb? Vagy csak magatokra számíthattok?



    Szilvi

    VálaszTörlés
  4. Magunknak kell mindent megoldani.

    VálaszTörlés
  5. Hú, ez aztán a meglepetés!
    Mikor mentek? Mi lesz a házatokkal?
    Londonból Ausztrália már csak egy ugrás ;)
    Ja és gratulálok!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Szivbol gratulalunk, annyira orulok ennek a remek lehetosegnek. Talan ezert volt a nagy hallgatas a blogodon is, hiszen nem beszelhettel a nagy hirrol es emellett a mas hirek eltorpultek.
    Nagyon sok sikert!!!!!

    Tunde

    VálaszTörlés
  7. "Aki mer az nyer!" Szerintem jó döntés volt, még ha most nagyon nehéz is. Gratula, ügyesek vagytok és megcsináljátok!

    VálaszTörlés
  8. Gratulalunk!
    Erdekes, hogy itt a cegnek, ha valaki elmegy, akkor megunneplik. Altalaban a fonoke meltato, vicces beszedet tart, majd o is elkoszonhet. Utana suti, pezsgo. A szukebb csapattal pedig valahol egy kinti kozos ebed.
    Maig is furcsa, hogy nem akkor unnepelnek, amikor jossz a ceghez, hanem amikor elmesz.
    :-)
    Legyetek ugyesek Angliaban!
    Bogdanovitsek

    VálaszTörlés
  9. Heyheyyyyyyy,
    na akkor mar minden tuti nagyon orulok nektek, pontosan emiatt erzi magat nagyon de nagyon rosszul az ember kulfoldon is ha munkat akar valtani!!! De milyen jo is,a mikor teljesen az ellenkezojet tapasztalja, utoljara kellett ezen atmennetek, soha tobbet!!! Egy kalappal Londonhoz!!!! mondtam a lanyok meg egyenruhaban futkoshatnak a Trafalgar teren...hehe

    VálaszTörlés
  10. Szia Hella!

    Előttem már szinte mindent leírtak, amik eszembe jutottak a hír olvasása kapcsán.
    Olyan volt első olvasásra, mint a mesében: valamire nagyon vágysz, és egyszer csak ott van. Persze, ez nem ilyen egyszerű, de a lényeg: hogy utazhattok, új lehetőségek, új élet, nyelvtanulás, stb. És tényleg: innen még Au. is közelebb van :-)
    A sok intéznivaló közepette remélhetőleg a sok-sok hasznos információt és élményt is megosztod majd velünk ezek után is, mert nagyon várjuk!
    Good luck!

    Ibolya (de jó Nektek!!!)

    VálaszTörlés
  11. Jaaaaaaj, édesek vagytok! Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!!!! Komolyan, örülök, hogy vagytok nekem. Energiát adtok!

    Miközben olvastam a megjegyzéseiteket, hatalmas mosoly ült az arcomra és a szívemre!

    Este jópofa volt. Nagyon korán lefeküdtünk, mert teljesen lemerültünk. Mivel Krisz kollégáinak egy része ismeri az én számomat is, ezért az én számomon hívták őt fel. 3x ébresztett a telefon csörgése. Mindenki csak este, otthonról merte felhívni, de felhívták őt, hogy válthassanak vele pár szót. Ez azért nagyon jó érzés volt Krisznek! (és persze nekem is)

    VálaszTörlés
  12. Nahat errol jol lemaradtam! Szivbol gratulalok es sok szerencset, hogy minden siman menjen. Amugy latom en is a nagy cegeknel eleg sok az adott esetben ertelmetlen szabalyt alkalmaznak, sajnos ezt is el kell turni. Kitartast es konnyu beileszkedest kivanok az egesz csaladnak!

    VálaszTörlés
  13. Kicsit lemaradtam itt az esemenyekrol. Nagyon gratulálok! Krisz helyzetén meg nem lepődtem meg sajnos, a párom ugyanezen ment keresztül anno. Azóta se bántuk meg hogy leléptünk! Szóval legyen ügyes az újhoz, és egy kalappal kivánok hozzá sok szerencsét nektek. puszi

    VálaszTörlés