2011. január 1., szombat

Karácsony

A karácsonyozást a csajok az oviban kezdték. Karácsony előtt már csak hétfőn és kedden volt ovi. Hétfőn bábszínházasok érkeztek hozzájuk, ami mind a kettőnek nagyon tetszett. És hogy teljes legyen az öröm, a Jézuska sok-sok szép ajándékot vitt az oviba.

Kedden Szofiéknál volt családi foglalkozás. Bár inkább ők adtak elő nekünk valamit, aminek jobban örültem. Édesek voltak, ahogy ott illegették magukat. Igaz sokuk nem volt túl aktív, de Szofi nem tartozott közéjük. Ő teljes lelkesedéssel csinálta, amit tanultak. :)

Mind a két csajszi készített nekünk ajándékot az oviban. Szofi egy képkeretet, Gréti meg egy sütis angyalkát.



A fát Krisszel 23-a este szereltük össze (ez elég furán hangzik számomra) és díszítettük fel. Idén mi is beszereztünk egy műfát. Eddig mindig vágott fenyőnk volt, de idén váltottunk.

Reggel azt szerettem volna, ha a két csajszi együtt jön le, de Gréti mindenkit beelőzve lejött. :S Jó érzéke van az ilyen dolgokhoz.

Lényeg a lényeg, hogy nagyon örültek az ajcsiknak. Eddig sose volt biciklijük, hát most mind a kettő kapott. :) Rögtön az elején felvették a bukósisakot és abban bontogatták az ajcsikat.

Délre mentünk anyumékhoz, ahol megettük a szokásos halászlét, rántott halat és krumplisalátát. Ez ezer éve így van és így is van jól. Utána kicsit elpilledtünk. El szerettem volna menni sétálni, mert gyönyörű napos, meleg tavaszi napunk volt, de ez elmaradt, mert csak estefelé ébredtünk fel. :)

Ezután még mentünk az anyósomékhoz és a szomszédainkat is meglátogattuk.

Másnapra a tavaszt felváltotta az ősz. Napközben esett az eső és fújt a szél. Majd este ismét váltott az idő. Elkezdett havazni, nagyon lehűlt a levegő, azaz visszatért a tél. Csak esett és esett. Abba se akarta hagyni. Így végül kaptunk egy kis havat is karácsonyra. :)

Karácsony után minden nap mentünk valahova. Többek között moziztunk is. Most e Megaagyat néztük meg a csajokkal. Egyszer megnézhető volt. :) Szánkózni is mentünk párszor.

Néhány vendégünk is volt.

Aztán már el is jött a szilveszter és Gréti szülinapja ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése