2010. október 4., hétfő

Sulielőkészítő

Már pár hónapja azon töröm a fejem, hogy Grétit hova vigyem majd suliba. Mindig is úgy szerettem volna, ha egy kéttannyelvű általánosba mehet. Végül találtam egy ilyet, amihez még Pestre se kell bejárni. "Csak" Gödre.

Ebben az iskolában tartanak előkészítőt is, melynek az első foglalkozása az elmúlt szombaton volt. Gréti nagyon izgatott volt, hogy iskolába mehet. :D

Szofit leadtuk anyumnál, mi pedig felkerekedtünk.

Rögtön a bejáratnál arcfestéssel "harci díszbe öltöztetett" harmadikos gyerekek fogadták a palántákat. Grétit egyszerre kettő is kézen fogta és körbevezette az iskolában. :) Aranyosak voltak.

Az ebédlőben volt a gyülekező. Itt kezdődött el a közös foglalkozás. Először csak a gyerekeket vonták be, aztán a felnőtteket is. :)) A bemelegítés után a gyerekeket elvitték, a szülőket pedig megkérték, hogy menjenek a könyvtárba.

A gyerekek 4 csoportra szakadtak és a tanítónénik így foglalkoztak velük.

Amíg ők "tanultak", addig a szülőkkel az egyik igazgatóhelyettes beszélgetett. Nagyon bírtam a nő fanyarú humorát. :D Persze, mások nem annyira. :)

Mesélt az előkészítőről és az utána következő lehetőségekről, az iskola működéséről. Nagyon tetszett az egész.

Amikor vége lett a foglalkozásnak, Gréti repdesett, annyira tetszett neki az egész.

Szóval innentől majd minden szombat délelőttünket ott fogjuk tölteni. Bár szerintem bőven elég lesz, ha csak egyikünk kísérgeti őt, a másik addig itthon tud ténykedni. :)

És egy kis pletyka :D A Barátokközt Nórája is ott volt a kislányával. Az ajtóban állva végig kedvesen mosolygott. Majd eltűnt. :) (Micsoda pletyka, hihi)

3 megjegyzés:

  1. Minden szombat?!?! Nem sok az egy kicsit egy ovisnak?
    Na mindegy, ti tudjátok... Persze, ha Gréti odavágyik, akkor gond egy szál sem. Egyébként sok országban hamarabb kezdik meg az iskolát, pont azért, mert már ebben a korban is nagyon fogékonyak a gyerekek.
    Kíváncsi vagyok, hogy végül odajártok-e majd.
    Üdv,
    Szilvi

    u.i.: és ha már pletyka: bartánőm lánya Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekével jár majd egy osztályba három hónapig... hihi... ne tudd meg az óvintézkedések garmadát!!!!

    VálaszTörlés
  2. No, ez jó, ti eljártok Gödre, mi meg lehet, hogy be Vácra. :-) nálunk még nem dőlt el, hogy Kinga Diósjenőn fog-e járni, én nem biztos, hogy olyan nagyon örülnék neki. De persze mindenki hülyének néz, hogy egy 6-7 évest el akarok hurcolászni reggelente...de ez van: ovival kapcsolatban nem voltak óriási igényeim, a suli más tészta, örülnék, ha nagyon lelkes "sulirajongó" lányom jó kezekben lenne. Csak neki kellene vágni az iskolák felkutatásának. :)

    VálaszTörlés
  3. Szilvi, semmit sem kényszerítünk. Mi felvetettük neki, ő pedig nagyon lelkes. Mi csak a lelkesedés hullámát használjuk ki. :)

    És az egész kicsit olyan, mint egy játszóház. Játékosan tanulnak ezt-azt.

    Vera, minket sem mindenki tart 100-asnak, de a kétnyelvű oktatás miatt általában megértik. Vácon az Árpádban a legerősebb az angol. Ott van angolos osztály. Ez a hozzátok legközelebb levő, rögtön a körforgalomnál van.

    Jó híre van a sulinak, de anyum ott tanított huszon-harminc évig. Én se oda jártam és valahogy nem szeretném, hogy az enyéim odajárjanak. Nem szeretem, ha van személyes kötődés (szeretet/utálat), mert az kivetülhet a gyerekre akár a tanárok, akár a gyerekek oldaláról.

    Persze a végén lehet, hogy ott köt ki, de nem ez a cél. :)

    VálaszTörlés