2010. szeptember 1., szerda

Barát vagy ellenség

Származási hely: Newton


Newton és Hofi érdekes viszonyt ápolnak. Ha ébren vannak, akkor nagy "csaták" zajlanak. Hofi áll vagy ül és figyel. Newton, ezerrel ugrál körülötte és ugat. No, nem mintha a süket Hofi hallaná. :) Ő csak egy denevérfülű törpét lát pattogni, aki időnként fogaival rápályázik az ő füleire vagy farkára vagy épp próbálja őt megbecsteleníteni. :)

Egy ideig nézi és hagyja. Na de ő sem arról híres, hogy bármit meg lehet vele tenni. (Komolyan még sose bántott senkit, max egy figyelmeztető mancssuhintás mér a támadóra behúzott karmokkal.) Szóval vár-vár, majd leüti Newtont, aki ettől a nem túl erős mancscsapástól is kicsit megszédül, hisz a méretkülönbség miatt számára ez már komoly pofon. :) De nem tanul. Visszatér a "ringbe" és tovább cukkolja Hofit. Ez addig tart, amíg Newton el nem fárad, vagy Hofi fel nem ugrik egy magasabb helyre, ahol Newton nem éri el.

Amikor elfáradnak, akkor igazán édesek. Ülök az asztalnál és gépelek. Newton egész nap az ölemben alszik (ha teheti vagy épp nem játszik). De Hofi féltékeny és okos egyben. Tudja, hogy a pici kutyát úgyse teszem le, mert az sírni kezd. Hát ő is odafekszik Newton mellé az ölembe. :)

A képet a gépem webkamerájával küzdöttem össze. Fényképező szoftver beizzít, egér rácéloz az exponáló gombra (hogy később ne kelljen keresgetni), notebook fejre állít, hogy a kamera lássa őket az ölemben, közben alákukucs, hogy lássam mit fogok fényképezni, majd klikk. Miért nem fényképezővel csináltam. Mert ahhoz fel kellett volna állni és lerakni az állatkákat. :) No, a webkamerás megoldásból ez született, a lényeg talán látszik:

Származási hely: Newton


Más: Hofi asszem hiányolja Nucot. Mióta nincs, azóta rendszeresen bepisil a garázsban. (Tuti nem Newton az, mert ő ki se mehet oda.)

Valamit nem értek. Na jó, ezt sem, meg sok más dolgot sem. :) De azt sem értem, hogy miért van az, hogy a kutya jobban szereti a macskatápot, a macska meg a kutyatápot. Egyiknek se hagyom, hogy egye a másikét, de ez némi harccal jár. :)

2 megjegyzés: