2010. augusztus 16., hétfő

Szalmonella, övsömör és vitiligo

Mivel unalmas az élet az ilyen kifejezések nélkül, hát ezt a címet adtam. :) Egy átlag családban egyik sem fordul elő. Nálunk a három, szinte egyszerre.

Szofi most már teljesen rendben van. Azt hiszem, ezt le kell kopognom... A 12. napon, ha jól emlékszem, eltűnt a kakijából a vér, és már 2-3 órát is kibírt kakilás nélkül. A 14. nap környékén pedig ismét kemény lett a kakija!

Mivel folyton éhezett, ezért megtörtem a szigorú diétát már 4 nappal a vége előtt és adtam neki virslit magában. Folyamatosan éhezett szegény, a szó szoros értelmében és a krumpli, alma, répa, ropi kombót már nagyon rühellte. A virsli nem okozott görcsöket és gyakoribb WC-re járást sem.

Azóta is csak eszik és eszik. Ha teheti: virslit. :)

A betegség alatt kb. 1 kilót fogyott. Azóta 2 kilót visszaszedett és 2 óránként éhes. :)

Ma más okból kifolyólag el kellett mennünk a dokihoz. Kiderült, hogy hozzájuk megérkezett időközben az eredmény, csak hozzánk nem ... Eltaláltam, szalmonella volt. Nem hiába, Grétinél kellő mennyiségű szagmintát volt lehetőségem annó venni. :S
Az orvos kicsit csodálkozott, mert senki sem jött ki hozzánk az ANTSZ-től. Akkor sem, most sem.

Ma azért mentünk dokihoz, mert tegnap délutánra Gréti oldalán megjelent valami kiütés. Mivel már Kriszen is láttam pár éve ilyet, ezért rögtön rávágtam, hogy övsömör. Persze, ezt is eltaláltam. Lassan dr. Hellának lehet szólítani. :))))))))

Gréti korábban már volt bárányhimlős, így nem abban a formában jelent meg a betegség. Akkor volt bárányhimlős, amikor én Szofival 5 hetes terhes ... és nincs bizonyítékom, hogy korábban lettem volna... De nem kaptam el.

Szofi egyenlőre nem kapta el. Grétinél akkor sem és most sem okoz extra panaszokat. Nincs láza, annó kiütésből sem volt sok. Talán 15-20 pötty. Most ez csúnyább, ráadásul mivel idegpálya mentén helyezkedik el, ezért nem csak viszket, de fáj is neki. Szerencsére nem komolyan.

Mit lehet vele tenni? Semmit. Max. hintőporozni. Majd elmúlik. Doki szerint 2-3 hét. Vagy kevesebb. :)

Régebben az övsömör állítólag csak felnőtt korban jelent meg. Manapság már a gyerekeknél is kijöhet ...

Származási hely: Övsömör, vitiligo


A vitiligo még kimaradt a sorból. Korábban talán már írtam, hogy Gréti homlokának kb. harmadán egy nagy fehér folt van. Ezzel annó el is mentünk bőrgyógyászhoz, aki felírt egy méregdrága krémet, a Vitixet. Azóta azzal kenegetjük a homlokát minden este. Ez alól a sátorozás alatt sem volt kivétel, anyumék is becsülettel kenték. Az eredmény eddig csodás! Jelenleg egy körömnyi felület világosabb csak, mint a többi rész. Remélem, így is marad, illetve az a kis folt is eltűnik neki.

Egy pár hónapja készített kép (mivel itt még nem volt lebarnulva, ezért csak halványan látszik a jobb oldali, azaz a bal szeme fölött :)):
Származási hely: Övsömör, vitiligo


Egy jelenkori állapot:
Származási hely: Övsömör, vitiligo


Egy időre azért tudnám mellőzni e hangzatos szavakat. :)

4 megjegyzés:

  1. A Reginek a homlokan is van egy feher folt, en is elakarom vinni az orvoshoz. Azt nem tudom, hogy itt is van-e ua. krem, mint amit te is hasznalsz. Majd kiderul. Mindenesetre, elviszem magammal a nevet annak kremnek, ami nalatok bevallt.

    Tunde

    VálaszTörlés
  2. A krém mellett a fényterápia is fontos része volt. Napoztatta rendesen nyaralás alatt.

    VálaszTörlés
  3. Örömmel olvasom, hogy Szofi már a teljes gyógyulás útján van. Nagyon sajnáltam szegényt (és Téged is), és szurkoltam Nektek, hogy minél előbb legyetek túl rajta.
    Van ötleted, hogy hol szedte össze a fertőzést a leányzó? Mivel a család többi tagja nem kapta el, szerintem nem otthon. Szerinted? Félelmetes volt olvasni, min mentetek keresztül.
    Remélem, gyorsan megerősödik és elfelejti ezt az egészet!
    Jó pihenést és jó EGÉSZSÉGET kívánok Nektek!

    Ibolya

    VálaszTörlés