2010. augusztus 22., vasárnap

Kirándulás Alsópetényben

Ma sem unatkoztunk. :)

Ugyan Krisz sokáig aludt, mert este megünnepelték egy barátunk 3. gyerkőcének érkezését, de addig is el tudtuk magunkat foglalni.

Délre elmentünk Alsópeténybe, a Hármaskönyv fogadóba, egyik kedvenc helyünkre. Ott ebédeltünk. Krisz ezt az ebédet meglepinek tervezte. Pár napja a kocsiba beszállás előtt beszélt valakivel telefonon. Arra nem számított, hogy a kocsiba behallatszik a beszélgetés ... Így gyorsan lebukott. :)

Most is finomat sikerült kajálnunk, majd utána elmentünk megnézni a horgásztó környékén zajló eseményeket. Az igazi búcsú még pénteken volt, állítólag, de mára is maradt némi ízelítő. 1-2 körhinta és árús, na meg a kíváncsi és szórakozni vágyó jónép.

Először sétáltunk egy nagyot a tó partján. Sajnos nem találtunk utat a körbesétáláshoz. Mivel erősen tűzött a nap, ezért feladtuk egy idő után és visszafordultunk. A lányok láthatták, ahogy a pecások hogy fogják ki és mérik le a halakat. Volt olyan is, amelyiket visszadobtak, mert pár centivel kisebb volt, mint a kifogható méret. Igen, nem kilóban, hanem centiben mérték.

Mielőtt megtámadtuk volna a körhintát, visszamentünk a kocsihoz, ahol a csajok és Newton fel tudtak tankolni innivalóval. Mindegyikük kitikkadt. :)

Aztán a lányok körhintázhattak, horgászhattak játék halacskára, majd hazafelé vettük az utat.

De én sem tértem haza üres kézzel. Egy csokorra való virágot szedtem digitálisan. :) És persze a tájról, állatokról és a csajszikról is kellett képet csinálnom. :)

Aki kíváncsi rájuk, katt ide.


Származási hely: Kirándulás Alsópetényben

4 megjegyzés:

  1. Hát, ez jó vicc, minket is hívott ismerős Alsópeténybe a népünnepélyre, csak más lett a program... :-))

    A Hármaskönyv fogadót mi is szeretjük! mikor az első leányzót végre mamával hagyhattuk kis időre, 16 hónapos volt, elaltattam, és egy késő délutáni ebédre pont ide jöttünk Janival kettesben. Kinga születése után ez volt az első hosszabb kettesben-kimenőnk! :-) Legkisebb leányunk keresztszülei pedig mindig innen hozatták a kaját, mikor saját gyereküknek volt keresztelője. Tényleg finom a kaja! :)
    Amúgy sokáig úgy volt, hogy a horgásztó melletti területen veszünk telket, mert ott elvileg parcelláztak fel, illetve nem tudom, hogy most hogy áll a dolog. akkor még csak a második leányzó volt a pocakomban. mikor a harmadik volt útban, akkor vettük a diósjenői telket, mert a petényi telekparcellázás sehol nem tartott.

    VálaszTörlés
  2. Most úgy láttam, hogy a tó környékén parcelláztak. Volt eladó is. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem is tudom hirtelen, hogy melyik bejegyzeshez irjam, de a kepek nagyon szuperek lettek. Van tehetseged a fotozashoz nem vitas. Talan itt az ido beszerezni a sajat szuper gepet es tovabb fejleszteni a tudasod.
    Gratulalok!!! Azt hiszem erre mondjak, hogy osteheteseg:)

    Tunde

    VálaszTörlés
  4. Tünde: köszönöm! Ez nagyon jól esett!!!!!

    VálaszTörlés