2010. augusztus 21., szombat

Visegrád, Esztergom

Tegnap kirándultunk kicsit. Elsőnek a visegrádi bobpályát vettük célba. Amikor kérdezték a csajok, hogy mi az, akkor úgy próbáltuk elmagyarázni nekik, hogy olyan, mint a szánkózás.

Már úton voltunk, amikor Szofi megjegyezte, hogy "apa, otthon felejtettük a szánkót!". :))
A bobpályánál a parkolási díj napi 1000 Ft... és nincs lehetőség óradíjat fizetni.

A parkolóból először rossz irányba indultunk és a kilátónál kötöttünk ki. Ott is belépőt kértek, ha valaki fel szeretett volna menni. Hosszú sorok nem álltak ott éppen... Mi sem mentünk fel.

Ezután már gyorsan megtaláltuk a bobpályát. Azonban elkövettünk egy hibát. Feltételeztem, mint mindig :), hogy lehet kártyával fizetni. Nem lehet. Így a csajok Krisszel csak 2-2 alkalommal tudtak lecsúszni. A felnőtt jegy ára 370 Ft, a gyerek jegy ára 300 Ft. De lehet 6-os és 10-es bérletet is venni, ekkor 1-1 csúszás ára kevesebbre jön ki.

Mivel kérdéses volt, hogy mennyire fogják élvezni, ezért először csak 2 felnőtt és 2 gyerek jegyet vett Krisz. Előbb Grétivel csúszott le, majd Szofival. De mivel nem tudtam, hogy mennyi idő alatt érnek le, ezért szóba elegyedtem egy ismerőssel. Így lekéstük a fényképezés lehetőségét is, meg nem is láttuk, ahogy lecsúsznak. :)

Miután beülnek a bobba, onnantól állítólag kb. 2 perc mire felhúzzák őket és szintén kb. 2 perc, míg leérnek (szerintem annyi sincs a csúszásidő).

Szóval, mivel gőzöm sem volt, hogy már leértek, ezért nem vittem oda Szofit a gyerekkicserélő helyhez, Kriszék jöttek szólni, hogy már lent vannak. Így ismét végig kellett állnunk a sort.

Majd a saját hülyeségünkből még 2x... Mivel rengetegen voltak a munkaszüneti napnak köszönhetően, így 1-1 kör 30-40 percet vett igénybe ... A kutyával a karomon hol egyik, hol másik gyerek társaságában vártam, hogy a Krisz lecsússzon a másikkal. Még szerencse, hogy volt árnyékos rész, különben kisült volna az agyam.

Ha nem bénáztunk volna a jegyekkel, akkor lehetőség lett volna, hogy ne kelljen ennyit sorban állni. Aki végez egy körrel, az a lenti, a boboknál levő sorba állhat és pikk-pakk újra csúszhat. Elméletileg az van kiírva, hogy újra ki kell állni a hosszú sort, ami a pénztárhoz is áll, de gyakorlatilag az üzemeltetők azt mondták Krisznek, hogy elég, ha a lenti, rövid sorba beáll.

Mind a két csajszi imádta a dolgot. Szofi állítólag mindig gyorsítani szerette volna a bobot. :)

Miután itt végeztünk, már mindenki nagyon éhes volt. Amit vittünk kaját, az kevésnek bizonyult.

Esztergomnak vettük az irányt. Mire odaértünk, én elszunyókáltam, Newton pedig egyenest beájult a lábaimnál. Alig lehetett felébreszteni. :) Krisz először a bazilikához vitt minket és nem kajálni. :S A csajok még valahogy túlélték, hogy körbe sétáltuk az épületet, de aztán már erősen követelték a jussukat. Nem csodálom...

Mondtam Krisznek, hogy menjünk be a belvárosba, hátha ott tudunk enni. Na persze. Kajálda éppen volt, de mindenhol sokan voltak az ünnepi kirakodóvásár és program miatt. Nekem már tömegundoritiszem volt, így próbáltunk egy csendesebb helyet találni. Nem sikerült. :S Így végül 1-1 fagyival feltankolva hazafelé vettük az irányt. Esztergomnál átmentünk a hídon és Szlovákián keresztül átvágva jöttünk haza. Így elmondhatjuk, hogy jártunk külföldön is. :D

Szofi itthon percek alatt bevágott egy hatalmas adag töltöttpaprikát. :) Az étvágya a betegség óta több, mint kiváló. Pár hét alatt több mint 2 kiló ugrott rá ... Nem csak visszaszedte, amit leadott, de már túl is lépte. :)

Nem csak kiéhezve volt, de túl is fáradt. :( Éjjel negyed 12 után tudott csak elaludni, majd fél 6-kor már kelt is. Ma viszont jóval a délutáni alvásidejük előtt beájult. 10 körül láttam rajta, hogy totál fáradt. Egy szó nélkül elment aludni.

Pár képet a kirándulás alatt is csináltam. :)

Származási hely: Kirándulás: Visegrád és Esztergom

1 megjegyzés: