2010. július 26., hétfő

Szofi beteg

Egész korán lefeküdtünk aludni. Fél 9-kor már mi is az ágyban voltunk. Szerintem éreztük a frontot és az nyomott el minket.

Már egy órája próbáltam elaludni, amikor Szofi megjelent, hogy bekakilt. Még jó, hogy éjszakára még hord pelust... No de ezt a mennyiséget már képtelen volt tartani a pelus is. :S

A terjengő szagból pedig tudtam, hogy baj van.

Szofi már réges rég nem kakil be. A pisi is csak este csurran be, igaz az gyakran 2 liternyi. :)

Kimentünk a fürdőbe és kénytelen voltam lemosni őt, mert bokáig kencés lett. És innentől üvöltött, hogy fáj a hasa.

Miután tisztába tettem, köztünk fektettem le. Ha valamelyik beteg, akkor mindig köztünk alszanak, így tudom ellenőrizni, hogy minden rendben van-e velük. Szofival nem volt. Felment a láza is. Ugyan többször nem kellett kakilnia, de a láza fel-le rohangált. :S

Ezt folytattuk vasárnap nap napközben is. Igazából nem mondhatnám, hogy hasmenése van, mert napi 1-2 alkalommal kell csak mennie. De az állaga arra utal. A szaga pedig engem a szalmonella fertőzésre emlékeztet. Gréti is pont ilyen idős volt, amikor átesett rajta. Ő is ugyanilyen fájdalmakat élt meg.

Sokféle gyomor-bélfertőzésen átmentünk már, egyenként és családilag, de a szalmonella mind közül a legfájdalmasabb (a megtapasztaltak közül).

Most sokan úgy gondolhatják, hogy koszosak vagyunk és takarítsak gyakrabban. Jelentem, nálunk mindig tisztaság van. És nem csupán látszattisztaság, mert kicsit mániákus vagyok. Ennek ellenére mindig sikerül hol itt, hol ott összeszednünk ezeket a nyavalyákat.

Mára virradó éjjel is Szofi többször volt lázas és a délelőtt nagy részében ordított. 3-4 óránként adok neki fájdalomcsillapítót, hogy elviselhetőbb legyen. Meg persze a szokásos szereket: széntabletta és normaflore. A smektát egyenlőre mellőzöm, mert azt igen nehéz belédiktálni. Most végre alszik.

Remélem, holnapra kipucolódik belőle és jobban lesz.

8 megjegyzés:

  1. Nekem eszembe nem jutott, hogy koszosak lennétek... a szalmonella gyalázatos betegség, és bárhol ehetett olyan cuccott, ami fertőzött volt... :( Nagyon sajnálom, jobbulást!!!

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást :(
    Nekem sem a kosz jutott eszembe, hanem hogy valahol összeevett valamit, amit nem megfelelően tároltak. Amilyen meleg volt otthon, bármi könnyen megromolhatott.
    Kitartás :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Nektek a biztatást! Most a mellkasomra, hasamra fekve aludt 2 órát ismét, mert üvöltve ébredt.

    Aztán most csönd van. Az ölemben ül és bambul.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk Nóri 4 év körüli volt, amikor összeszedett egy csúnyaságot; nevén nevezve campilobacter-t. A véres hasmenés mellé olyan erős hasi fájdalmai voltak, hogy vagy ordított, vagy sikított. Kijött hozzánk az ÁNTSZ ( a frász kerülgetett, azt hittem valamit nem jól csinálok) de mindent teljesen rendben találtak. Kiderült, hogy valószínűleg a játszótéren a homokozóból (kutya vagy macska piszok által) fertőződött meg szegénykém. Mellesleg nekem azt mondták, hogy felejtsem el az állandó fertőtlenítő, takarító mániámat, mert a gyereknek szüksége van a napi koszmennyiségre, hogy erősödhessen az immunrendszere (na így lett nálunk heti 2-re csökkentve a "nagy" takarítás)
    Édes kicsi Szofinak mielőbbi jobbulást kívánunk!!!
    Eniék

    VálaszTörlés
  5. Mikor az Andris volt szalmonellas az orvos azt mondta, hogy nem szabad szeklet fogot adni mert akkor nem orul ki a bakterium es persze semmi tejes mert abbol taplalkozik a bakterium. Nalunk borzalmas karokat okozott a fertozes es a kovetkezmenyei. Ket evik volt a gyerek tej es tojas allergias. Jobbilast Szofinak! Tunde

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a jókívánságot!

    Tündi, ha a széntablettára gondoltál, én is azt hittem, hogy fogja a székletet. De a gyerekek orvosa azt mondta, hogy nem. A szén a méreganyagok megkötéséért felel, amik így könnyebben távoznak.

    A Normaflore pedig segít egy egészséges baktériumflóra kialakításában.

    A Smekta feladata pedig a bélbolyhok megvédése. Állítólag bevonja a beleket és így védi azokat.

    Éjjel rávettem, hogy kakiljon, mert akkor távozik a cucc. Így akárhányszor felsírt, rohantunk. Egy picit többet aludtunk. De még így is olyan fáradt 3 éjszaka után, hogy mindenért kiabál. :S

    VálaszTörlés
  7. Remélem,hogy most már jobban van,szegény kicsi drága!
    Gyors gyógyulást kívánok!
    Puszi,

    Szilvi

    VálaszTörlés