2010. július 21., szerda

Sminkelés

Ez az, amihez nem értek. :)

Anyukám sose festette magát és lényegében semmilyen sminkelő eszköz nem volt otthon. Ahogy serdültem, akkor sem érdekelt a téma. Én csak sportoltam és tanultam, olvastam, más nem érdekelt.

Amikor elkezdtem dolgozni, akkor kaptam anyumtól egy alapozót, egy szemceruzát, egy rúzst és egy szempillafestéket. Egy ideig - ártsd ez alatt, hogy pár óráig - szórakoztam vele, majd meguntam és félretettem. Ha volt egy-egy céges rendezvény, akkor kentem magamra egy kicsit, de amúgy soha. Igazából meg se tanultam használni.

Életemben először az esküvőnkön voltam kisminkelve. Persze nem én csináltam, hanem kozmetikus.

Aztán jöttek a gyerekek és nem éreztem szükségét sminkelésnek (továbbra sem). No, nem mintha lett volna mivel. :)

Aztán vasárnap, amikor hazafelé jöttünk Jászszentandrásról, bementünk az Árkádba mászkálni egy kicsit. Igazából a csajoknak akartam könyveket venni, de ha már ott voltunk, sétáltunk is egyet. Meg kávéztunk, a könyvesboltban levő Caffé Frei nevű helyen. Javaslom mindenkinek. Elfogadható áron vannak különleges, finom kávék. (Mint kiderült, Frei Tamás a tulajdonos, de ez összességében mindegy.)

Én is akarok egy kávézót!!!!! Ez most kitört belőlem. Már évek óta arra vágyok, hogy legyen egy kávézóm. :) Nem vagyok egy nagy kávéivó, de imádom a kávézók hangulatát. :)))

Ahogy sétáltunk, épp egy parfüméria mellett mentünk el. Mivel fogytán van az illatanyagom, gondoltam menjünk be körülnézni. Néztünk jobb, néztünk balra, de az árak miatt általában gyorsan kisétálunk. Most nem.

Pár hónapja rámtört, hogy szeretném kisminkeltetni magam. De mindig elodáztam. A csajoknak nem szeretném ilyesmivel próbára tenni a türelmét és ezen keresztül Krisz idegrendszerét. :D

De most itt volt a nagy lehetőség. Kisminkeltettem magam. Miután elmondtam a sminkesnek, hogy analfabéta vagyok a témában, ezért elmagyarázott mindent. Mikor mit használ, miért olyan színeket választ, hogy csinálja, stb. stb. Szóval nagyon rendes volt.

Az elején a kolléganői ott vigyorogtak rajtam. Legalábbis én így éreztem. A végén is gyakran odabandzsítottak, de Krisz állítása szerint addigra az irigység látszott az arcukon. :))) Tudom, Krisznek ez a "feladata", hogy ezt mondja. :)

Lényeg, hogy nagyon élveztem, hogy végre csak ültem és valaki babrálta az arcom. Gondolkodtam azon, hogy nézne ki, ha elszundítanék, de végül visszafogtam magam. :)

Képet nem csináltunk, mivel a fényképező teljesen lemerült. Így nem készült bizonyíték az utókor számára. :)

5 megjegyzés:

  1. Mi is voltunk az Árkádban vasárnap délután!
    És igenis nagyon sajnálom, hogy nincs kép!!!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Pedig érdemes lenne folyamatosan sminkelned magad, az eredmény gyönyörű! :)))
    http://href.hu/x/ct7e

    VálaszTörlés
  3. Szia Hella, tudod a természetes szépségekenk nincs szükségük sminkre:) Az esküvői kép tényleg varázslatosan gyönyörű.

    VálaszTörlés
  4. Fülig pirultam! :))) Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek!

    VálaszTörlés
  5. Szilvi, kicsi a világ! :) Ráadásul időnként egy irányba futnak az utak. ;)

    VálaszTörlés