2010. július 21., szerda

Gázos nap

Múlt hét csütörtökre kicsit romlott az állapota. 5 perc elég volt neki, hogy forró legyen, ráadásul lehalt az outlook. Roppantmód örültem.

Mivel a szerviz csak 10-kor nyitott, ezért gyomirtással ütöttem el az időt. Van bőőőőven! De erről máskor írok.

Ahogy 10-hez közeledett az idő, kocsiba pattantam, bementem a városba. A bolt pont akkor nyitott, hurrá.

Mikor mondtam, hogy mi a gondom és milyen gépről van szó, akkor majdnem elhajtottak. Persze ez nem olyan egyszerű, mert nagyon kétségbeesetten tudok nézni. :)

No, megígérték, hogy megnézik, aztán majd kiderül, hogy tudnak-e segíteni.

Az alap gond, hogy a gépem gyártója szereti állítólag a spec javításokat magánál tudni és alkatrészt sem biztosít a többi szerviz számára. Akkor sem, ha a gép már nem garanciális.

Másik gond, hogy a gépem egy remarketed noti. Ez annyit tesz, hogy egyszer már eladták valakinek, aki egy idő után megunta és visszaadta (jó vagy kevéssé jó állapotban). Ezek a gépek az ismételt értékesítés előtt felújításra kerülnek, tehát elméletileg szinte kifogástalan állapotban kapják meg az új tulajok. Elméletileg. :)

A remarketed gépek jellemzően más országban kerülnek eredetileg forgalomba, majd felújítás után totál más piacokon adják el őket. No nem mindig, de ebben az esetben ez történt.

Hogy mit jelent ez? Csupán annyit, hogy nincs hozzá alkatrész az országban. Be lehet rendelni, de ez idő.

A szervizes srác körbetelefonált pár szervizt, de senki sem tudott segíteni neki. Mondtam, hogy ha zsákutcába fut, akkor csörögjön fel. Csörgött is. Még jó, hogy vannak "kapcsolataim" a gyártóhoz. Beszéltem eggyel, aki megerősítette, hogy tényleg nem tartanak alkatrészt ilyen gépekhez. Ezután felhívtam a nagykert és mivel szeretnek (megéri rendesnek, segítőkésznek lenni mindenkivel), ezért berendelték nekem az alkatrészt. Most már csak ki kell várni, hogy megérkezzen.

Visszatérve a szervises látogatásra. Miután kijöttem a szervizből, beugrottam egy másik boltba, hogy szúnyog távoltartó lapkát vegyek. Nyilván nem volt. Se ott, se máshol.

Majd beültem a kocsiba. Próbálom elfordítani a kulcsot, nem megy. Ok, ilyenkor illik megmozgatni a kormányt, ha lehet a kulcsfordító mozdulattal együtt. Hát, kormány se, kulcs se mozdul. Beállt. Központi zárat ki-be kapcsoltam, hátha észhez tér elektronikusan. De nem. Ááááááá. Ekkor már kicsit frusztrált voltam.

Merthogy mielőtt beszálltam a kocsiba, felhívtam Kriszt, hogy ne keressen emilen, mert szervizben van a gép. Erre közölte, hogy nem veszünk nekem új gépet ... De könyörgöm, ki beszélt új gépről?? Én szervizbe vittem és nem a kukába dobtam. :) Minden esetre a rossz hangulatomra még tett egy lapáttal.

Szóval ültem a kocsiban és nem tudtam, hogy még mit tehetnék. Egy pasit az utcán leszólítani kicsit ciki, de végső esetben ezt tettem volna. Előbb felhívtam apum, hogy mit javasol. Nem Kriszt hívtam, mert kiderült volna a végén, hogy én tettem tönkre a kocsit és hogy új kocsit sem veszünk. :)))

Apum javasolta a kormány és kulcs forgatását, de mondtam, hogy nem megy. Javasolta, hogy hívjak oda egy pasit, hátha az nagyobb szerencsével jár. Mint már mondtam, ez a vari nem volt túl szimpi. Volt egy utolsó ötlete: szálljak ki, zárjam be a központi zárat, nyissam ki és próbáljam újra az indítást. És lőn: ez bejött. Rögtön fordult a kormány is és a kulcs is.

Mázlimra, nem kellett hazakutyagolnom a hőségben. Legalább ez megoldódott.

Hát, ha már nem tudtam dolgozni, akkor nekiálltam és folytattam a gyom szedegetését. A tűző napon ... Majd nekiálltam füvet nyírni. Először a szegélyvágós részeket csináltam a kerítésen kívül. Hopsz, egy apró kavics pattant a szemem egyik sarkához. Majd a szemem alá. Ekkor kicsit agyhoz kaptam, és bementem a védőszemüvegért. Mázlim volt. Mikor végeztem és levettem, ránéztem egy pillanatra. A szemüveg középső része kicsorbult egy kavicstól. Ha nem vettem volna fel a védőszemüveget, akkor valszín a szemem vitte volna a cucc.

Innentől nagyon óvatos voltam. Folyton azt lestem, hogy még mi jön. Mert amikor ilyen király dolgok történnek, akkor bármi megeshet.

Délután, miután a 3 órás fűnyírási és 2 órás takarítási megmozdulással is végeztem, nem volt más dolgom, csak pihentem. No, ilyen is rég volt. Itthon csönd és béke és nyugi. A gyerekek még mindig anyumékkal nyaraltak.

Estére kicsit kitikkadtam a hőségtől. Miután Krisz hazaért, mondtam, hogy menjünk el úszni. El is mentünk a váci strandra. Most is fantasztikus volt az úszómedence vize. És most végre úszni is tudtam, mert a csajszik nem voltak velünk.

Krisz az első négy hossz után kiült a partra. Közölte, hogy legszívesebben a fenekén is levegőt venne, ha tudna. Én folytattam. Ugyan sok-sok éve nem úsztam, de hát miért ne próbálgassam a határaimat? :) Kicsit több mint 2 km-t úsztam le 1 óra alatt. Persze, ezzel sem fogok csúcsokat döngetni, de egy ilyen vén csonttól, ennyi kihagyás után, nem is rossz. :)

Mikor kimásztam, mondtam Krisznek, hogy szívesen úsznék még egy kicsit, de zár a strand. Nem zárt ... mikor a kijáratnál voltunk, kiderült, hogy a hőségriadó miatt 1 órával tovább vannak nyitva. No, végül nem fordultunk vissza. Viszont hazajöttünk és nekiálltam egy igen nőies sportnak: a vasalásnak. :)

1 megjegyzés:

  1. Hella!
    Nekünk ugyan csak két nap gyerekmentesség jut most, de mi is elmentünk úszni tegnap! A vasaláshoz pedig most látok hozzá. és hát... nálunk is beütött néhány nemtúljódolog szinte egyszerre... Lehet valami a levegőben?!
    Puszi,

    Szilvi

    VálaszTörlés