2010. június 23., szerda

Nagyon fura

Még 2 hete felfújtuk és feltöltöttük a medencét. Nem nagy szám, de arra, hogy a lányok pancsoljanak benne - és ha egyszer kitör a kánikula, mi is megmártózzunk benne - tökéletes. 1x tudtuk használni idén, mert az idő pikk-pakk elromlott és csak messziről csodálhattuk a lefedett cuccot.

Mára, mikorra is végre sok-sok esős nap után megpillanthattuk a kék eget, reggel amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy a medencetakaró nincs a medencén, méterekkel odébb van és a medencéből eltűnt a víz jelentős része.

Mivel reggel rohantunk, nem mentem ki tüzetesebben megnézni, de most ezt pótoltam.

A részletekhez hozzá tartozik, hogy a medencetakaró fólia rá volt kötve a medencére és a sok esőtől rajta is állt a víz, amíg a medencén volt.

Most ez a kép fogadott:
-takarófólia méterekkel odébb feküdt a földön, mint a medence, rajta kavicsok hevertek
-a medencéből a víz egy jelentős része hiányzott, csak az alján maradt valamennyi
-a kevéske vízben piros apró kis lények úszkálnak (boááá)
-a medence körül levő kavics egy része eltűnt, kilátszik a geotextil

Ez így elég érdekes. Kutya, macska nem tud ilyet csinálni. Legalábbis ebben az összeállításban. Éjjel nem hallottuk, hogy vihar lett volna, egész nyugis időjárás volt.

Ha ember csinálta, akkor hogy mert bejönni és miért csinálta? Jó, tudom, sok rosszindulatú ember van. Ha ember volt, remélem, nem megy tovább, mert különben kénytelen leszek a kertet is bekamerázni. :(

6 megjegyzés:

  1. Féreg, kukac, nem tom. Piros, cérnavékony, kb 1 centi hosszú. Szomszéd szerint szúnyoglárva. Éppen lehet, mert rengeteg szúnyog van a sok eső miatt.

    VálaszTörlés
  2. Nekunk elloptak a teleszkopunkat a hatso udvarrol, nem is vettem rogton eszre. Itt lopas meg nem tortent eddig velunk. A takarora hogyan kerultek kovek vagy kavicsok? Erdekes!

    Tunde

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem, rájöttünk a nyitjára. Már előző nap este meg volt kicsit rogyva az egyik irányba. Nem nagyon, kicsit. Arra még nem jöttünk rá, hogy miért. :)

    Szóval, valószínűleg éjjel tovább mocorgott a medence és végül a víz átbukott a peremén, ami lesodorta a tetejét. A nagy víztömeg elsodorta a köveket és messzebb vitte a takarófóliát is, majd a tetejére rásodort némi követ is.

    No, azt hiszem mégsem X-akták vagy Kékfény hír. :)

    VálaszTörlés