2010. május 31., hétfő

Vendégek és állatok

No, mielőtt félreértés esik, nem a vendégek az állatok! :)

Szombaton eljöttek régi szomszédaink, már nagyon rég beszélgettünk egyet. Ugyan a gyerekeink ugyanabba az oviba járnak, de ők is és én is mindig rohanunk.

Hát most trécseltünk egyet. Bár sajnos nem felhőtlenül. Az ő kislányuknak nagyon elkezdett fájni a hasa és a feje, így nem tudott a gyerekekkel játszani. Egy időre Szofi is kiesett a forgatagból, mert úgy sikerült arcra és hasra vágódnia, hogy a kezének semmi köze nem volt a talajhoz, azaz csillapítás nélkül esett. Egy órási mázlija volt, hogy a szája szélét verte szét és a fogainak nem lett baja! De a szájából rendesen folyt a vér.

Szóval a gyerekek most is biztosították, hogy ne legyen nyugi.

Exszomszédasszonyom egyszer csak felnézett a terasz egyik oszlopára és észrevett egy madárfészket a tetején. Hát, mivel idén még nem sűrűn volt olyan idő, hogy ki lehetett volna ülni, ezért mi még észre se vettük. És a fészekből ott nyújtogatta a nyakát pár fióka. Eddig azt hittem, hogy a rozsdásfarkú az én kedvemért repdes folyton itt, de csalódnom kellett. :))

Minden esetre nagyon édes, amikor hozza a gilisztákat a kicsiknek.

Miközben csodálták a fészket, nem vették észre, legalábbis nem rögtön, hogy egy fenevad is ott van a közelükben. Aztán észrevették egyszerre és sikítva kétfelé rohantak. :))) Egy 6 centis szarvasbogár ücsörgött ugyanazon az oszlopon.

Előző este mi is sikongattunk már miatta. Kint vasaltam a teraszon, amikor arra repült egy óriás "fenevad". Visítva menekültem, amit Krisz nem értett. Aztán berepült a kicsike a lakásba. No, akkor már Krisz is ugrott és újsággal a kezében, hevesen csapdosva próbálta kiterelni a jószágot. :))

Szóval jól sikerült a buli és most már figyelem a kicsiket is, hogy mikor reppennek ki. Aztán óvhatom őket a macskáktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése