2010. május 10., hétfő

Jurimi jamina, azaz Bikicsunáj

Az elmúlt hét folyamán ez a Megasztáros énekes óriási hírnévre tett szert. No nem a nevén emlegetik, viszont elég, ha valaki annyit mond, bikicsunáj. Ennyiből majd' mindenki tudja, hogy miről van szó.



Őszinte leszek, én is vigyorogtam, miközben hallgattam, de aztán kicsit befelé is kacsintgattam.

Aztán csináltam egy tesztet. Megkérdeztem néhány ismerősöm, hogy tudja-e melyik az a szám, aminek az a címe, hogy You are in the army now ... Nagy szemekkel néztek rám. :)

Majd amikor azt mondtam, hogy és azt ismered, hogy "Jurimi jamina", akkor mindenki elmosolyodott. Hát azt persze, hogyne ismerné. :))))

Kinevetjük ezt az embert, pedig nagytöbbségünk sem érti jobban az angol szövegeket, mint ő. Nem állítom, hogy folyékony az angol tudásom, de ha véletlen olvasok, akkor csak angolul teszem. Rengetegszer fordítok cégeknek is. DE nagyon sok esetben fogalmam sincs, hogy mit énekelnek. És ez nem csak akkor van, ha angolul énekelnek, hanem akkor is, amikor magyarul. :)

Ez a jurimi jamina akkor világosodott meg a számomra, amikor Krisz, aki valahonnan tudta, hogy mi ott a szöveg, elárulta. De ennek ellenére, ha véletlen hallom és elkezdem dúdolni, nekem bizony továbbra is fejtörést okoz és továbbra is gyakran csak jurimi jamina marad. :)

Persze, mondhatnánk, hogy miért nem nézett utána, hogy mi a pontos szövege. Egyrészről nem vagyok róla meggyőződve, hogy tud olvasni. De ha tud is olvasni az úriember, akkor is, hogy tudott volna neten rákeresni? Mert hisz ő azt értette ki a szövegből, hogy "bikicsunáj". Ha tudja az internetet használni, akkor is gondban lett volna, hisz előtte nem létezett a bikicsunáj fogalom. A Big in Japan kifejezésre meg nem kereshetett volna rá, hisz, nem tudta, hogy azt éneklik. És még ha addig el is jutott volna, a szöveg maga sem biztos, hogy segítséget jelenetett volna a számára, hisz az angolban minden másképp hangzik, mint ahogy leírják.

Ő egy esélyt szeretett volna kapni, hisz meg volt győződve arról, hogy az úgy van. Volt benne kurázsi kiállni a tömeg elé. És ez már több, mint amit a legtöbb ember elmondhat.

És pont a tudatlanságának köszönhetően ÓRIÁSI sikert ért el. Rengetegen töltik le a felvételt és szállóige lett a bikicsunáj. Ráadásul egyesek az üzletet is megtalálták benne. Elkezdtek pl. bikicsunáj feliratú pólókat gyártani.

Én mikor tudnék magamnak ekkora ismertséget szerezni? :))

2 megjegyzés:

  1. 15 mp hírnév mindenkinek jár. Neki több lesz, az már látszik. :)

    VálaszTörlés
  2. En sem szeretem, ha gunyt uznek masokbol.
    Hallas utan sokan igy eneklnenk angol dalokat, csak nem merjuk vallalni.:)

    VálaszTörlés