2010. április 20., kedd

Vulkánka

Nem semmi, hogy egy vulkáni kitörés milyen káoszt okoz.

Ma reggel a Class Fm-en ismét ez a téma. Múlt hét csütörtök óta káosz van Európában, mert a repülőtereket lezárták az izlandi vulkánból repdeső füstfelhő miatt.

Különböző összeesküvés elméletek is születtek. Az egyik szerint UFÓknak köszönhetjük a vulkánkitörést. A másik szerint egy katonai kísérlet rosszul sikerült. A harmadik szintén katonai kísérletekhez kapcsolódik, hogy mit lehet sunnyogni repcsikkel a füstfelhő fölött.

Vannak emberek, akik napok óta a reptéren "laknak". Volt aki arról számolt be, hogy aki nem jelent meg a reptéren, az szerződésszegést követett el, így bukta az útja árát. Ez nekem kicsit hihetetlen, de bármi lehet. Aki 1 hetes útra ment volna, az bukta azokat a napokat, amiket nem tölt ott. Akik kint vannak, de nem tudnak hazajönni, simán kitehetik a szállodából, mondván addig szólt a foglalása.

A vasútállomásokon órákat állnak sorban az emberek jegyért, azért, hogy utána órákat állva utazhassanak a célpontjuk felé. Mert ülőhelyek már nincsenek. Az autókölcsönzők sok helyen már fel se veszik állítólag a telefont, kölcsönözhető autók sem nagyon maradtak.

Sokan Németországból próbálnak hazajutni. Ott az autókölcsönzők 400 eurót elkérnek pluszban azért, ha valaki országon kívül szeretne utazni!! Sokan ennél a pontnál meggondolják magukat. Erről Krisz is beszámolt.

A Ferihegyet és a magyar légteret megnyitották ugyan, de káosz van. Nem lehet tudni, hogy mi indul, mi nem, és ami indul, az mikor indul. Hány napon belül...

Aki Pesten vagy környékén lakik, az persze haza tud ugrani. De aki több száz kilométerre lakik, annak ez nem ilyen egyszerű.

Ráadásul a vulkán újabbat készül állítólag pöfékelni, tehát a káosz tovább tart.

Ami nekem fura volt és csak több nap után jutott néhányaknak eszébe, hogy nem mérik a levegő füst és portartalmát. Legalábbis néhány légitársaság emiatt pereli a reptereket, forgalomirányítókat.

Örülök, hogy most épp nem készülünk sehova sem repülővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése