2010. április 20., kedd

Szofi és az alvás

Nos, megvan Szofi EEG eredménye. Mivel több, mint 2 hét után sem kaptam semmit levélben, ezért ma ismét betelefonáltam.

Kóros tüneteket nem mutat, szerintük alvászavaros a gyerek, ami nem kóros. Állítólag majd elküldik levélben is a javaslataikkal együtt. (Eddig is erre vártam.)

Lényeg, hogy nem epilepszia.

Hát, én nem mondanám nem kórosnak azt, amit ő művel.

Azt sem értem, hogy lehet alvászavarnak minősíteni egy dolgot, amit ébren, akár evés közben is művel. Vagy félálomban eszik a gyerekem? Akkor honnan tudjam, hogy mikor van ébren, mikor félálomban és mikor alszik? :)

No mindegy. De legalább az epilepsziát kizárták!

Egy kollégám úgy fogalmazott, hogy Szofi különleges. Lehet. Egy biztos, hogy teljesen más hozzáállást, törődést igényel, mint Gréti. Ő más törvények szerint muzsikál.

Nem tudom, hogy mit reméljek és nem tudom, hogy mivel állok szemben. Egyszerű hallucinációval? Vagy tényleg lát ilyenkor valamit vagy valakit, amit, akit én nem?

Látja a szellemeket, angyalokat, másik dimenziót? Esetleg a korábbi életéből él át újra dolgokat? Vagy csak az adott nap eseményeit dolgozza fel így? Esetleg csak túl élénk a fantáziája.

Nem tudom, nem tudom és nem tudom.

Ha bármilyen látó képessége van, az jó neki? El fog múlni, nem fog elmúlni? Jó lenne, ha elmúlna?

Nem tudom.

Az emberek, akik nyitottak a spiritualitás irányába, hasonlókat mondanak, de mégis mind kicsit mást. Hiszek benne? Nem tudom.

Próbálom megérteni, hogy mit és miért csinál. Próbáljam elszakítani, kizökkenteni belőle? Azzal jót teszek? Nem tudom.

Azt tudom csak, hogy nagyon sok időbe telik, amíg elalszik és közben "bulizik". Én így neveztem el, mert jellemzően nagyokat nevet. Persze van, amikor fél és sír, de szerencsére ez ritkább. Mostanában legalább éjszaka csak ritkán ébred. De 10-11, gyakran éjfél előtt nem alszik el.

Azt tudom, hogy egy kisgyereknek sok alvásra van szüksége. Nem napi 6 órányira!

Szilvi, kedves blogger ismerősöm, úgy fogalmazott, hogy Szofi azért jött, hogy tanítson minket, engem. Hogy meglássam, hogy a materialitáson túl is vannak dolgok. Lehet.

Minden esetre, meghallgatom mindenki véleményét. És amit képességeim lehetővé tesznek, megpróbálom, kipróbálom, hátha egyszer megtanul aludni. Hátha megtanulja különválasztani és kezelni a helyzetet.

Mindenkinek az ötletét és tapasztalatát szívesen veszem! És köszönöm, hogy már eddig is voltak, akik segítettek vagy segíteni próbáltak!

Köszönöm, hogy ennyien vártátok velem együtt az eredményt és érdeklődtetek rendszeresen, hogy megkaptam-e már.

Ha papíralapon megérkezik és látom a tanácsokat, akkor megírom. Hátha egyszer valakinek segíthet. Ki tudja. :)

Időnként pedig be fogok számolni róla, hogy Szofi hogy változik, ha változik. Ezt a naplót végül is nekik is írom, maradjon nyoma annak, hogy min ment, mentek keresztül, míg töpörtyűk voltak.

4 megjegyzés:

  1. Hella, a válaszokat én sem tudom, de a kérdezéssel (vizsgálatokkal) nem állnék itt meg, ha a saját gyerekemről lenne szó.

    VálaszTörlés
  2. Annak, hogy nem epilepszia csak orulni lehet, de meg sajnos nem lehet tudni, hogy mi is ez. Sajnalatos, hogy csak ilyen keveset alszik. Persze lehet, hogy neki ennyi is eleg. Sok a megvalaszolatlan kerdes. Igaza van Lauranak, itt nem kene megallni. De ezt Te is tudod. Remelem valaki megvalaszolja a kerdeseiteket. Addig is sok kitartast. Varjuk az ujabb eredmenyeket.

    Tunde

    VálaszTörlés
  3. Szia Hella!

    Az nagyon jó hír, hogy nem epilepszia, de nekem úgy tűnik, hogy nem sok fogalmuk van az orvosoknak róla, hogy mi lehet. Ha nekik ez az alvás nem kóros, akkor mi az? Egy ekkora gyereknek kizárt, hogy elég legyen 6 óra alvás. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja, mit él át egy-egy "látomás" közben, mi marad meg belőle az emlékeiben? Főleg, hogy nem csak éjjel jelentkezik a dolog. Egyelőre nincs ötletem, pedig nagyon szeretnék segíteni. Az én fiam is nagyon rossz alvó volt, 6 éves koráig egy éjszakát sem aludtunk végig. De nyitott szemmel járok, és ha valami találok, jelzem Neked.

    VálaszTörlés
  4. Hála égnek nem epilepszia, de sejtettem hogy az orvosok nem tudnak választ. Szerintünk is valamilyen különleges tulajdonságokkal bír Szofi. Nem egyszerű, de meg fogod találni a megoldást szerintem.

    VálaszTörlés