2010. április 30., péntek

A hét eseményei

Mivel hétfőn jöttünk haza Ceglédről, ezért a csajszik hétfőn nem mentek oviba, bölcsibe. Kedden viszont már mind a kettő repült. Vissza se lehetett volna fogni őket.

Délelőtt elvittem Szofi leletét a gyerekorvoshoz. CT-re vagy MRI-re nem volt hajlandó beutalót írni, közölte, hogy a leletek alapján Szofinak semmi baja, vigyem pszichológushoz.

Szerinte az ébrenlétben megfigyelt theta hullámok normálisak, más gyereknél is néha előfordul. Engem csak az zavar ebben a megállapításban, hogy nála ezek a lelet szerint dominánsan jelen vannak. A néha és a domináns között érzek pár árnyalatnyi különbséget. :)

Az pedig, hogy pont a rohamok alatt szakadtak meg az elektróda jelek és ez a rész értékelhetetlen, nem jelent semmit. A gyereket szerint pszichológushoz kell csak vinni. Most keresek egyet, bár a hitem elég gyenge ebben az irányban.

Estére Szofi elkezdett nagyon csúnyán köhögni. Mivel attól tartottam, hogy belázasodik, ezért köztünk alhatott. Csak mi nem aludtunk. Ő se sokat, de mi még annyit se. Az este programja az volt, hogy készítsük ki anyát.

Kucc, kucc, nyögés, nyögés. Kucc, kucc, nyögés, nyögés. Csönd. Forgolódás, ütés, vágás, rúgás. Kucc, kucc, nyögés, nyögés .... Hajnalban már félhulla voltam a fáradtságtól és az ütés-rúgás kombinációktól, ezért úgy döntöttem, hogy a fejemet az ágy lábrészéhez teszem. Így legalább nem a fejem ütötte és a vesém rúgta le, hanem max a hátsómat rugdosta. Az mégsem olyan kellemetlen. :)

Így ő szerdától ismét nem ment bölcsibe.

Mivel nagyon szép idő volt a napokban, ezért a gyerekek mindig az udvaron játszottak az oviban, amikor mentem Grétiért. Gréti épp a jelenlegi legjobb barátnőjével csúszdázott, amikor Nati megjegyezte: "Úgy szeretem Grétit, hogy legszívesebben feleségül venném ..."

Na szép ... Szofi egy Hanna nevű kislányba szerelmes, aki a csoporttársa, Gréti egy felnőtt pasiba (aki az egyik ovónéni fia) és ráadásul belé egy lány szerelmes. Hogy itt még mi lesz?! És még csak 2,5 és 5 évesek múltak. :)))

Persze Natinak felhívtam a figyelmét, hogy ez egy kicsit korai lenne, ráadásul jobb lenne, ha a későbbiekben, mikor eljön az ideje, akkor a fiúk felé fordítsa ilyen jellegű érdeklődését. :)

A nagy szerelem állítólag majdnem csúfos véget ért. A pontos részletek sosem fognak kiderülni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, azaz előbb Nati verekedett, majd Gréti ki akarta közösíteni a baráti körből, mire Natihoz visszajutott a hír és nekiesett Grétinek, vagy Gréti épp olyan hangulatában volt, hogy nem akart Natival barátkozni és ki akarta közösíteni, mire Nati üvöltve nekitámadt. Lényeg a lényeg, hogy 3 külön töltött napi után rájöttek, hogy még sem élhetnek egymás barátsága nélkül és ismét egymás nyakában lógnak. A következő összeveszésig ... :)

Időközben az is kiderült, hogy Gréti egy titkos klub tagja. A klub tagjai nagyon komoly tevékenységet űznek! Matricákat gyűjtenek egy-egy füzetbe, amit úszáson kapnak, ha ügyesek (mindig, mindenki kap :) ) Ebben a titkos klubban mindenkinek más neve van, mint a valóságban. Sajnos, még nem sikerült memorizálnom, hogy kit milyen névvel illetnek, de az tuti, hogy a felnőtteket nem fogadják be maguk közé. Krisz bepróbálkozott, de egyértelmű visszautasításban volt része. Mire közölte, hogy akkor ő is alapít egy klubot, aminek Gréti nem lehet a tagja. :)))

Amit most írok, erről azt hiszem, sokan nem írnának. De ezt a naplót a csajoknak és magamnak is írom, hogy ne feledjük el a dolgokat, lássák, hogy ők sem voltak egyszerű esetek.

Mostanában észrevettem, hogy foltos Gréti bugyogója. Rákérdeztem, hogy miért pisil be. Először tagadta, majd kibökte, hogy elfelejt WC-re menni. De ezt hogy lehet elfelejteni??? A többi gyerek miért nem merül bele annyira a játékba, hogy teljesen belefeledkezzen? Most megbeszéltük vele, hogy nem szabad, oda kell figyelni és el kell menni a WC-re, ha ráér épp, ha nem. :)

A végén kiderül, hogy Grétit is vihetem pszichomókushoz, aki a végén a gyerekeim összes nyűgjét az én számlámra fogja írni. Lehet, nekem kellene dokihoz járnom. :))

6 megjegyzés:

  1. Menj el egy masik dokihoz is a leletekkel.

    VálaszTörlés
  2. Ez lesz. Egyenlőre keresem azt, aki hajlandó meghallgatni és meg is érteni, amit mondok és még a szaktudása is a helyén van hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Hella!

    Napok óta nem megy ki a fejemből, amit a leletekről írtál. Nem akartam első felindulásomban írni, de az indulat nem nagyon csillapodik bennem. Hihetetlen, ahogy (nem) kezelik az ember problémáját, egyszerűen felháborító. Csatlakozni tudok Ágicához, bár nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő embert.
    Kitartást kívánok hozzá, és az éjszakákhoz is! Ibolya

    VálaszTörlés
  4. Nem kéne már végre lecserélni az ágyatokat egy hatalmas matracra, amin mind a hárman elfértek kényelmesen és Szofi nem tud rugdosni éjszaka? :)

    VálaszTörlés
  5. Már így is hatalmas ágyunk van! De Szofi mindig bújik. :)

    VálaszTörlés
  6. Teljesen egyet értek Ibolyával!!!Mi is drukkolunk és kitartás!

    Eniék (Szalma család)

    VálaszTörlés