2010. március 28., vasárnap

Down nap

Ugyan az előző hétvégén volt, de volt két esemény a rendezvényen, ami azóta jutott eszembe, akkor elfeledtem megírni.

Az egyik, amin nagyon jót nevettem, hogy a lányainkat ikreknek nézték... :)))) Mondtam, hogy persze, csak 2 és fél év különbséggel születtek. ;)

A másik, kevésbé volt mulatságos. Miközben a gyerekek bábot készítettek, egy egészséges kisfiú ült le velünk szemben. Bár az egészséges kicsit túlzás ... A lelke már enyhén beteg volt.

Kérdezték tőle, hogy mit rajzol.
-Lányt. Gyilkos lányt. Már megölt több embert és most egy bácsit fog megölni. Mint a Jóban rosszbanban. (Nem szoktam nézni, így nem tom, hogy van-e benne ilyen, de ami részeket véletlen láttam a sorozat elmúlt évei alatt, abban volt bőven erőszak ... )
-Mi van a kezében? - kérdezte az anyuka, aki kicsit elfehéredett fia korábbi kijelentésén.
-Fejsze. - jött a válasz.
-De a nénik inkább sminkes táskát szoktak cipelni és nem fejszét. - mondta az anyuka.
-De az akkor is fejsze.

Továbbléptek a beszélgetésben, majd ismét megütötte a fülem valami, bár azt nem tudnám idézni, de a kisfiú akkor épp azt ecsetelte, hogy valakit meg fog mérgezni.... Na nem a lány, akit rajzolt, hanem ő ... :(

Erre tartunk? Remélem, még van esély. Én minden esetre nem szoktam hagyni, hogy szappanoperákat nézzenek, de még a meseadók közül is megválogatom, hogy mit nézhetnek.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

3 megjegyzés:

  1. Hát, ez annyira durva, hogy nem is jutok szóhoz. De nem vagyok benne biztos, hogy csak a szappanoperanézés miatt....... AZ még lehet, hogy segit is neki... Ki tudja, mi lehet egy ilyen kisgyerek fejében, és családjában még.....jajj.
    No, ezért nálunk no tévézés. Csak dvd.

    VálaszTörlés
  2. Igen, akkor jobban tudod kontrollálni, hogy mit néznek meg.

    VálaszTörlés
  3. Én is le vagyok döbbenve. Ez a történet a legjobb bizonyíték arra, hogy a gyereknek nem lenne szabad tévét nézniük.
    Már mi sem nézünk, mert utálom, hogy a hírek tele vannak erőszakkal és egy-egy ilyen történetet később nem tudok kiverni a fejemből.

    VálaszTörlés