2010. február 13., szombat

Változások az AU bevándorlási szabályokban

Napok óta az új ausztrál bevándorlási szabályokat, meg az ausztralia.net-et nézegetem szabadidőmben.

Hát, jókorát kanyarítottak a szabályokon! MODL lista és a vele járó pontok eltörlése, valamint a CSL lista várható eltörlése kicsit szíven ütött. A tanuló vízumosoknál is nagyon durva változásokat vezetnek be.

Tudom, úgy néz ki, hogy semmit sem teszünk azért, hogy kijussunk. Ez így is van, ha nagyon őszinte akarok lenni. De sajnos (vagy szerencsére) semmi sem fekete-fehér. Rengeteget agyalok a dolgon és rendszeresen emlegetem Krisznek a dolgot, mert ugye eddig nála állt a labda.

Nem arról van szó, hogy akár holnap bele tudnánk kezdeni az ügyintézésbe. Jelenleg nem úgy állnak a dolgaink, hogy ezt meg tudnánk tenni.

De nagyon szíven ütött, hogy egyik pillanatról a másikra, simán kihúzzák a talajt sok-sok ember lába alól, vesznek el álmokat egy tollhúzással.

Eddig volt egy biztos pont. Tudtam, hogy Krisz szakmája CSL listás és bármikor bele tudunk vágni, ha úgy alakulnak a dolgaink.

De most egyenlőre nem látom a megoldást. Egyenlőre türelemmel várok, hogy milyen további változásokat vezetnek be az elkövetkező pár hónapban. Nagyon kíváncsi vagyok.

1 megjegyzés:

  1. Èn is így vagyok! Várjuk a megfelelö alkalmat a vizum beadásra és aztán szépen lemaradunk. Sajnos a fodrászoknak is zsákutca kezd kialakúlni! De az álom nem akarom hogy álom maradjon!

    VálaszTörlés