2010. január 17., vasárnap

Pénz, pénz, pénz ....

Ugyan a cím megegyezik a tegnapi bejegyzés címével, de a téma kicsit másabb. A téma másabb, de a lényeg, ugyanaz. Már semmi sem szent, a gyerekek sem, ha pénzcsinálásról van szó.

Pár napja sétáltunk az IKEÁ-ban, amikor egy fiatal nő odajött hozzánk és megkérdezte, nem mennénk-e el egy modellválogatásra a gyerekekkel. Mondtam, hogy megbeszéljük otthon és akkor döntünk. Ok, 1-2 nap múlva visszahívnak. Így is történt. 2 nappal később jött a telefonhívás. Megbeszéltünk egy időpontot. El is mentünk.

Az elején kissé megvárakoztattak (10-15 percet), ami a kései óra miatt eleve gázos volt (este 7-re kellett menni gyerekestől a tájékoztatóra). A tájékoztatón nagyon profinak tűnően elmondtak mindent, amit elsőre egy laikus hallani szeretne. (Bár a tájékoztatót elmondó nő sem mutatkozott be, ahogy senki más sem.) Majd újra kiterelték a tömeget a kis váróba, és egyesével kezdték el szólítani a gyerekeket. Egy-egy külön helységben elbeszélgettek a gyerekekkel. Tényleg, a gyerekek számára megnyerő módon.

Elmondták, hogy ha a gyerek bejut a 2. fordulóba, akkor majd csinálnak róla próbafotókat és ha fotogénnek bizonyul, akkor felajánlanak egy 2 éves szerződést, amiről ott rögtön dönteni kell: kell vagy nem kell, elfogadod vagy sem. Persze a gyerekről portfoliót kell majd csináltatni, ami pénzbe kerül. Amikor kérdeztem, hogy mégis mekkora összegről lenne szó, akkor nem kaptam egyértelmű választ.

Következő nap jött a telefon, hogy bejutott mind a két gyerek a 2. fordulóba, menjünk a próbafotózásra. De mivel nem akartam felkészületlenül menni, felhívtam egy barátomat, akinek sok-sok éve modellügynöksége van, gondoltam megkérdem egyrészt erről az ügynökségről, másrészt, hogy mire kell a szerződés kapcsán odafigyelni (ha véletlen eljutunk odáig).

Ahogy elkezdtem feltenni a kérdést, rögtön jött a visszakérdés: Next Modellügynökség, Andrássy út 4.? Mondtam, igen.

Az ügynökség története pár szóban:

Néhány éve mint FashionTV blablabla alakult. A Fashion TV-hez semmi köze nem volt, a nevet megtévesztés gyanánt vették fel. Akkor felnőtt modelleket paliztak be. Amikor a Fashion TV-hez eljutott a hírük, a Fashion TV perrel fenyegetőzött. A céget gyorsan megszüntették.

Ugyanaz a tulajdonos ezek után útjára indított egy újabb céget: IMA, azaz International Modell Agency. Itt a modellek voltak, ha jól emlékszem, akik kiakadtak, feljelentést tettek és rendőrségi nyomozás is indult. Céget gyorsan megszüntették.

Ezek után, még mindig ugyanaz a tulaj, egy újabb céget alapított: IMG, azaz International Modell Group néven. Itt már a célközönség korosztályát kissé lejjebb lőtték be, elkezdtek közelíteni a gyerek korosztály felé. A szerződéseket pedig immáron úgy írták meg, hogy azon nehezebben lehessen fogást találni. Azaz ők ugyan keresik a fellépési, munka lehetőségeket, de ha egyszer nem találnak, hát nem találnak. Ők nem vállalnak felelősséget.

Valamiért ismét forróvá válhatott a talaj, mert ezt a céget is megszüntették. Átköltöztek az Andrássy út 4. szám alá, ahol jelenleg is üzemelnek és felvették a Next Modellügynökség nevet. Immáron főkét a gyerekekre fókuszálnak. Rájöttek, hogy a szülők csodásan pumpolhatók, ha a gyerekükről van szó.

Miután megtudtuk, hogy gázos a banda, le akartuk mondani az időpontot. Kerestük a weboldalukat, de nem találtuk. Létezik egy külföldi modellügynökség Next néven, de nincs felsorolva, hogy Magyarországon is lenne irodája. Telefonon jellemzően szám nélkül hívtak.

Férjem keresgélés közben talált róluk egy Nők Lapja Cafe fórumot, illetve egy Velvet cikket: http://velvet.hu/sztori/2009/11/04/gratulalunk_az_on_gyermeke_187_ezer_forintert_hatalmas_tehetseg/ Mindkét helyen ugyanazon módszerekről, összegekről esik szó, illetve szerepel a cég(ek) neve is.

Talált még álláshirdetést is tőlük, ahol telemarketingeseket, kérdőív kitöltőket, stb. kerestek. Telefonszám ott se volt megadva, csak egy freemail-es mailcím.

Nagy múltú nemzetközi ügynökségnek állítják be magukat, de 2009. augusztusában lettek bejegyezve össz-vissz.

Tudni kell a magyar piacról, hogy gyerek modellekre kb. 0 az igény. Akiket alkalmaznak, azok is saját költségen, kedvtelésből csinálják. Vannak olyan ügynökségek, ahol pl. reklámfilmekhez keresnek embereket, de ezek nem kérnek se portfoliót, se nagyobb összegű regisztrációs díjat.

A gyerekekről több ügynökség szerint sem érdemes portfoliót csinálni, mert annyira gyorsan változnak, hogy pár havonta újabbra lenne szükség. Max. 1-2 képet kérhetnek, mely akár a családi fotóalbumból is kikerülhet.

Most, hogy én is túrtam kicsit, ez a weboldaluk: http://nextplus.hu/ Az oldalon csak egy mailcím szerepel, mint kapcsolat, telefonszám nincs.

Persze, lehet mondani, hogy pénzt akarunk a gyerekekből csinálni. Lehet, hogy van, aki azért csinálja. A mi esetünkben Grétiben hatalmas a szereplési vágy. Gondoltuk, megnézzük, hogy tetszik-e neki és hobbi szinten, nem pénzért, csináltuk volna.

Szerencsére az elejétől mondtam, hogy ne élje bele magát, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz a végkimenetele az esetnek. Így nem vette annyira a lelkére.

20 megjegyzés:

  1. Ez Magyarország MA, a XXI. században. Szomorú, sajnálom hogy így jártatok.

    Mi is mindent így körbejárunk bármilyen témában. Így történt, hogy az egyik kivándorlási ügynökségről is kiderült, hogy a cég nem is létezik, nincs bejegyezve , nincs adószáma - s szedi el az emberektől a pénzt.

    Volna még szomorúbb történetetm, de vannak akik figyelmeztettek - NE írjak ilyenről... azaz félni kell s főleg vigyázni.

    VálaszTörlés
  2. Én annak örülök, hogy Grétit sikerült megóvni a csalódástól és hogy mi nem adtunk ki egy csomó pénzt fölösen. Sok szülő sajnos belefut és elbukja. :(

    VálaszTörlés
  3. Szia,
    amikor otthon voltunk a Danobius (anno) rádió reggeli müsorában pont Balázsék errö a témárol beszéltek és nem mondhatták a cég nevét, de jól körülírva sokan rájöttek. Folyamatosan telefonáltak azok a szülök, akik rendesen megjárták.Úgy emlékszem egy portfolioér 150ez-et is elkértek és persze további felkérés nem is volt. Még volt olyan házaspár is akik a szülök maguk is modellek voltak és mégis mind a 2 gyerekkel jelentkeztek és megbánták.
    Pont ezt is mondták, hogy a gyereknek is csalodás és nem kevés pénzért csak egy foto sorozat maradt.
    Ügyesen utána jártatok, otthon nagyon szemfülesnek kell lenni!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Minket a hétvégén a Westendben állitott meg egy nő,hogy gyermek modelleket keresnek stb kamu szöveg.Nekem gyanús volt,de a párom megadta a tel.számunkat.Ma hívtak,holnap este 7-re van idő pontunk,de még jó,hogy rá kerestünk itt a neten.Hát én nem viszem a 22 hónapos fiamat el ezekután.Nézenek mást madárnak.Kösz a felvilágositást,segített,hogy ne döljünk be.

    VálaszTörlés
  5. sziasztok.

    sajnos de már van aki már be fizette a regisztráciot.mit még lehet csinálni.

    VálaszTörlés
  6. sziasztok.
    mi meg iártuk hogy a mult héten alá irtuk a szerzödést és be fizettünk csak 5000 a regiszráciobol.kerlek válaszolyatok hogy ha nem még fizetek és nem még tartom velük a kapcsolatot akkor még tudnak követelni valamit,oda megyek és el mondom hogy nem akarom folytatni.köszi

    VálaszTörlés
  7. Szia,
    Szerintem nyugodtan mondhatod nekik, hogy mégse szeretnéd. Bár a szerződésetek nem ismerem, de nem hiszem, hogy bármire kötelezve lennél, hisz még nem nyújtottak semmit.

    VálaszTörlés
  8. kőszi -csajok -a tippet és közbe még tel.valakinek és aszt monta hogy nyugotta visza mondhatom de irásban mivel hogy még nem kaptam semmit töllük és csak az 5 bukjuk.sziasztok és irni fogok ha valami változik

    VálaszTörlés
  9. sziasztok

    nekünk sikerült,csináltunk egy kérelmet hogy nem akarjuk foljtatni és semmi gond nélkül el fogadták.ugy hogy csak az 5000 buktuk.sok szerencsét kivánok másoknak is.

    VálaszTörlés
  10. Örülök, hogy ennyivel megúsztátok!

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    A sok hozzászólást én is elolvastam. Sok mindent meg is tudtam belőle. Mi tegnap voltunk válogatáson és holnapra már kaptunk is időpontot. Kicsit gyanús is volt ez a gyors visszaigazolás a mai "munkanélküli világban". Viszont nekem van egy vonalas számom az ügynökséghez, ami a névjegykártyán szerepel:
    06-1-354-3850. Felvették, be is mutatkozott a hölgy. Rákérdeztem a regisztrálási és egyéb díjakra. Elmondta, bár csak úgy ,mint akiből harapófogóval lehet kiszedni. Ezek után lemondtam a holnapi időpontot.
    Mindenkinek én is azt javaslom, hogy legyen körültekintő!

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!
    Mi nem voltunk ilyen körültekintőek sajnos és belefutottunk abba,hogy ki is fizettük a 135eFt-ot,mert kaptunk kedvezményt ha azonnal fizetünk!Igértek 15db garantált megkeresést,amiből egy sem jött össze!A set-kártyákat 2hónap után sikerült megkapnunk,de ezenkívül semmi!Ha valaki szintén hasonló helyzetbe került,esetleg sikerült jogi úton vagy bárhogy bármit elérnie,kérem jelentkezzen.Nem akarom ennyibe hagyni,és azt sem szeretném,hogy hozzánk hasonló naiv embereket a jövőben még betudjanak csapni!email címem:vcsalad@citromail.hu

    VálaszTörlés
  13. Sajnálom! Rendőrségen próbáltál feljelentést tenni? Ha garantálták a 15 megkeresést és ezt le is írták, akkor van ellenük némi sansz.

    VálaszTörlés
  14. Most próbálok ügyvédet keresni,mert a honlapra se került fel a gyerek,pedig az a szerződésükbe benne van.A rendőrség szerintem sokat nem tenne ez ügybe,sajnos!De mindenhol azt olvasom,hogy senkinek nem sikerült még visszaszerezni a pénzüket,max évekig pereskednek,arra viszont tényleg nincs már pénzünk,sajnos a naivságunk áldozatai lettünk,de szeretnék mindent elkövetni,hogy ha nem is a teljes összeget,de valamennyit visszakapjunk,illetve megóvni a hozzánk hasonló naiv embereket!

    VálaszTörlés
  15. Hihetetlen, hogy még mindig munkálkodnak ezen a néven (mert a módszerük az, hogy minimum 3 havonta vagy max évente nevet cserélnek). Engem is átvertek amikor még IMG néven futottak az Aradi utcában. Én nagyon belemerültem a témába, honlapot is készítettem, ami annyira bejött, hogy az ő honlapjuk helyett ez enyimét tette ki első helyre. Honlapom megjelenése után, mikor kb 4 hónapos IMG-is voltam gyorsan nevet váltottak MAG-ra. Naponta kb 30an látogatták a honlapomat. (Remélhetőleg rajtuk mind segítettem, mielőtt rengeteg pénzt kiadtak. )Sok jó személyes levelet kaptam és hozzászólást, de annyira elkeserített a dolog, hogy még keményebb voltam ki írtam az ügynökség konkrét címét és nevét (addig csak annyi volt, hogy ájemdzsi, és Cseresznye-MAG modellügynökség). Meg is lett az eredménye fenyegető e-maileket kaptam az ügynökségtől (állítólag rájöttek, hogy én vagyok, ami lehet így is volt mert telón is hívtak többször egy 20as számról csak pont nem tudtam felvenni, a harmadik után visszahívtam a számot egy félóra múlva és naná, hogy ők voltak, csak épp nem volt a csajszi képben, mert mondtam neki, h hívtak erről a számról az előbb, ő meg: jaj az ön 5 éves kisfia bejutott a következő fordulóba.... én meg jól leoltottam, hogy nekem nincs gyerekem, meg h egy 22 éves lánynak, hogy gondolja, h van egy 5 éves gyereke (igaz előfordulilyen manapság), ekkor jaj biztos összekevertem és már engem akar behívni válogatásra... Rá pár nap múlva töröltették a honlapomat én meg az elöző incidensek miatt próbáltam meghúzni magam, pedig pont akkor költöztek át az Aradi utcából az Andrássy út 4be ezt korábban egy belső ember közölte velem emailben. El is mentem az akkor még készülő helyre, h igaz e, vicces volt mert a munkások még be is engedtek, h körbenézzek. Sajnos ez után jöttek a bonyodalmak. Töröltetésemkor tudtam meg, hogy az új név Next + (vagy plusz). Később csak utánuk kerestem, elég negatív tapasztalatot, hozzászólást találtam ahhoz, h én már ne foglalkozzak az üggyel. Egyébként european media agency EMA vagy Media School Group vagy akármilyen más néven szintén az Andrássy úton a 12es szám alatt verik át az embereket. Ott színészpalántákat keresnek olyan neves emberek közreműködésével mint a Kóltai Róbert. Sőt a Vas utca 16ban lévő Casa de la Musika (ez egy táncsuli féle, ahol Karsai Zita verte át a népet egy időben)is egyazon ember tulajdonában van. Ja és még az Il makiage smink suli is az ő kezében van itt is 100 ezreket gombolnak le. Ők pl a Westendben is megtalálhatóak

    VálaszTörlés
  16. Még annyit a pénz visszakérésre, hogy nekem egy-két ember írta, hogy sikerült max 50 ezret visszakapniuk, vagy az anyagi hátterükre hivatkoztak vagy az asztalra csaptak és fenyegetőztek, de ez annó 2 éve volt.

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm!Mindenképp próbálkozni fogunk!

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!
    Keresem azokat az embereket,akik velem együtt az EMMA, azaz Első Magyar Média Akadémia kárvallottjai. Én 900 ezer Ft-ot fizettem be a gyerekemnek, 3 tanfolyam összegét. Az első tanfolyam rendben le is ment a Vas u.16.-ban.A második és harmadik rész viszont elmaradt, a cég pedig eltünt.Úgy gondolom, 600 ezer Ft visszajár, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, bírósághoz pedig az ügyvédem szerint is hiába fordulok,mert pert nyerhetek, de pénzt vissza kapni nem fogok.A cég ugyanaz, Next Modellügynökség, később Next Holding, azután EMMA, majd Média School Group.A cím Andrássy út 4. cégbírósági bejegyzés szerint, de a pénzt az Andrássy 12.-ben szedték.Az Apeh-nál több mint 27 milliós tartozás,fizetésképtelenség miatt csődeljárás alatt, rendezetlen bérleti díj az Anrássy 12.-ben és sok-sok átvert ember. Tulajdonos: EMUNA HOLDING LTD Marshall Islands.Tagok: Ostraukhov Olga,/anyja neve: Natalia Goner, mint ügyvezető,képviseletre jogosult ugyanez a nő és Faragau Melinda, anyja neve:Simon Erzsébet. Bankszámlát ar Erste Banknál nyitottak, bankszámlaszámuk:11600006-00000000-37870151
    Az Apeh már zárolta a számlát.
    Ennyit sikerült eddíg kinyomoznom. Ha valaki tud egyéb adatot, amivel továbbléphetnék, megköszönném. Szeretnék összefogni a hozzám hasonlóan átvert emberekkel, hátha együtt többre mehetnénk.
    Nóra

    VálaszTörlés
  19. Olyan boldognak érzem magam a házasságomban, miután OGODO doktor visszaküldte a férjemet, aki elvált velem 6 hónapig. Am GABRIELA név szerint. Még ha szájam is van a testemen, nem lesz elég, hogy köszönetet mondjak OGODO doktornak az életemben nyújtott segítségért. A férjem elválasztott velem a 6 hónapig és fájdalmaiban és fájdalmaiban volt vele. Szóval mindenhol kerestem segítséget, de semmi sem dolgozott ki, amíg nem találkoztam Doktor OGODO-val, akivel kapcsolatba léptem az interneten. Megmagyaráztam neki a helyzetemet, és megígérte, hogy a férjem 24-48 órán belül visszakerül hozzám, ameddig a szívem még mindig verte őt. Hittem benne, és varázslatot készített nekem, és a férjem pontosan akkor hívott, amikor OGODO doktor mondott. Ő könyörgött, és azt mondta, hogy szüksége van rám, és most újra boldogan élünk az elmúlt 9 hónapban. Mindenki ott, aki elolvassa a cikket, amely segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba vele ... E-mail. Dr. OGODO az ogodomikespells@gmail.com címen további információért
    Ha te vagy ott, átmensz ezen
    az alább felsorolt ​​problémák is tökéletesek
    (1) Szeretné, ha az ex?
    (2) mindig rossz álmod van?
    (3) Szeretne támogatni az irodádban?
    (4) Szeretné, hogy a nők / férfiak után futhassanak?
    (5) Kérek egy gyereket?
    (6) Szeretné, hogy gazdag legyen?
    (7) Szeretné kötni a férjét / feleségét?
    örökké a tiéd?
    (8) Szüksége van pénzügyi támogatásra?
    (9) Megcsaltak és akartok
    visszaszerezze az elveszett pénzt?
    Ha szüksége van vagy szeretne bármilyen információt a szerelemről vagy
    a pénz varázslatai megoldhatják ezt a problémát
    ma a Spell Of Solution Temple-ben ...
    Hogyan lehet boldogabb házasságot várni arra, hogy a házastársod megváltozzon

    VálaszTörlés