2010. január 19., kedd

Ropogós kenyér

Ezt a kenyeret kerestem hetek óta. Pontosabban ezt a receptet. Nem is kellett messzire mennem érte, csak egy újabb receptet kellett kipróbálnom a Moulinex kenyérsütőgép mellé adott receptkönyvből. Ott zsemlye kenyér néven szerepel.

A külseje ropogós és nem vastagodik úgy meg, mint azok, amiket eddig kipróbáltam. A belseje pedig finom puha, cseppet sem száraz. Olyan, mint amiből rugalmas kis galacsinokat tudtam gyúrni gyerekkoromban. :) Az íze is az, amit kerestem.

A recept a 750 grammos változathoz:
270 ml víz (ne legyen túl hideg)
1,5 evőkanál olaj
1,5 kávéskanál só
1,5 evőkanál cukor
2 evőkanál tejpor
1,5 kávéskanál porélesztő
500 gr liszt

Pár napja elmentem a malomba és vettem BL80-as lisztet. Az 5 kg ára vmi 400 egynehány Ft volt. Míg a boltban kapható kifejezetten kenyérliszteknek gyakran kilója kerül ennyibe.

A fehérkenyereknek szánt programon a 750 gr és a leghalványabb héjszín kiválasztásával sütöttem meg. Az eredmény nagyon ízletes lett. Mi, akiknél gyakran 1 hétbe is belekerül, hogy elfogyjon 750 gr kenyér, most 1 nap alatt elfogyott. :)))

Most sül a következő adag. Már az illata is fenséges.

Származási hely: Kaják

3 megjegyzés:

 1. Hmm... Ebből én is ennék egy szeletet.
  Vajasan, jó kis otthoni zöldpaprikával!
  :o)
  B.

  VálaszTörlés
 2. Olyan boldognak érzem magam a házasságomban, miután OGODO doktor visszaküldte a férjemet, aki elvált velem 6 hónapig. Am GABRIELA név szerint. Még ha szájam is van a testemen, nem lesz elég, hogy köszönetet mondjak OGODO doktornak az életemben nyújtott segítségért. A férjem elválasztott velem a 6 hónapig és fájdalmaiban és fájdalmaiban volt vele. Szóval mindenhol kerestem segítséget, de semmi sem dolgozott ki, amíg nem találkoztam Doktor OGODO-val, akivel kapcsolatba léptem az interneten. Megmagyaráztam neki a helyzetemet, és megígérte, hogy a férjem 24-48 órán belül visszakerül hozzám, ameddig a szívem még mindig verte őt. Hittem benne, és varázslatot készített nekem, és a férjem pontosan akkor hívott, amikor OGODO doktor mondott. Ő könyörgött, és azt mondta, hogy szüksége van rám, és most újra boldogan élünk az elmúlt 9 hónapban. Mindenki ott, aki elolvassa a cikket, amely segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba vele ... E-mail. Dr. OGODO az ogodomikespells@gmail.com címen további információért
  Ha te vagy ott, átmensz ezen
  az alább felsorolt ​​problémák is tökéletesek
  (1) Szeretné, ha az ex?
  (2) mindig rossz álmod van?
  (3) Szeretne támogatni az irodádban?
  (4) Szeretné, hogy a nők / férfiak után futhassanak?
  (5) Kérek egy gyereket?
  (6) Szeretné, hogy gazdag legyen?
  (7) Szeretné kötni a férjét / feleségét?
  örökké a tiéd?
  (8) Szüksége van pénzügyi támogatásra?
  (9) Megcsaltak és akartok
  visszaszerezze az elveszett pénzt?
  Ha szüksége van vagy szeretne bármilyen információt a szerelemről vagy
  a pénz varázslatai megoldhatják ezt a problémát
  ma a Spell Of Solution Temple-ben ...
  Hogyan lehet boldogabb házasságot várni arra, hogy a házastársod megváltozzon

  VálaszTörlés