2009. október 7., szerda

Tegnapi úszás

Hát, a tegnapi úszás nem volt semmi. Gréti először nem akart menni, de végül csak mentünk. Aztán persze óriás mosollyal csinálta a feladatokat.

Mostanában már van, hogy nem úszókukaccal, hanem deszkával lábtempóznak. De ezen tudni kell tartani az egyensúlyt is. Az első rázós alkalommal Gréti a medence széléhez közel fordult le a deszkáról. Az oktató közel volt és egy mozdulattal kihúzta.

A másik alkalommal mindez a medence közepén következett be... Gréti lefordult, a deszka elúszott, Gréti meg próbált fenn maradni ... Ez alkalommal komolyan leizzadtam, mert fentről néztem a fuldoklását. Pár pillanattal később, amint az oktató észrevette, hogy baj van, rögtön beugrott és kihúzta őt. Azt hittem, hogy az ijedtségtől sírni fog, de nem. Vigyorogva nézett fel rám ...

Egyszer csak megtanul már úszni ...

Szép napot

2 megjegyzés:

  1. Vizuális típus vagyok! A hideg kirázott! Ez akár balul is elsülhetett volna pl.: Gréti megijed és nem akar többet víz közelébe menni... DE a lényeg, hogy nem így lett! :))) Ezek után tutira meg fog tanulni úszni! :)))

    Eni (Szalma)

    VálaszTörlés
  2. Én anno a 6 éves fiamat Görögországban a tengerben próbáltam megtanítani úszni. Bevittem a vízbe, de csak nyelt és pánikolt. Azt hajtogatta, hogy apa vigyél ki innen, inkább megdöglök, minthogy megtanuljak úszni... Ezután beírattuk egy úszástagozatos általános iskolába, ahol rendesen megtanították úszni. Ma már mindenféle úszást profin tud, mélységi merülést is bevállal, ha tengernél vagyunk. Lényeg, hogy a gyereknél kis korában és szakemberrel kell ezt véghezvinni. Ma már odáig fordult a kocka, hogy a tengerbe ha beúszom nyugodt vagyok, ha ezt a fiammal teszem, mert ha netán egy cápa még el is ragadna, a fiamra akkor is számíthatnék, még a szájából is kirángatna és kihúzna a partra. :)))

    VálaszTörlés