2009. október 5., hétfő

Legyen Ön is milliomos ...

Kedvenc levlistámon mindig van olyan téma, amit napokig lehet boncolgatni. Nem oly rég arról kezdtünk el beszélgetni, hogy ugyan már minek újítják fel az M2-es utat, amikor azt 1-2 éve javították és 1 db kátyú sem volt rajta. Innen elkanyarodott a téma egyéb hasonló fölösleges, vagy rosszul átgondolt útépítésekre (útépítés, bontás, csatornázás, útépítés).

Ma ma megjelent egy cikk az Indexen, hogy Bodrogkeresztúron 40 milláért építettek fel egy 40 cm-es kilátót! Egyik számot sem írtam el. :)

Persze a lista beindult, majd az egyik tag a következő szöveget írta:
"Hogy mi került ezen 40 millióba? Hát eleve: a pályázatot elbíráló máris elkérte a pénz felét. Folytassam?... Mire a végére értek, már persze, hogy csak ennyire futotta.
Na meg aztán nem is kilátóról van szó, még csak kilátóhelyről sem, nagy tévedés, hanem ez egy Memento, egy Nemzeti Emlékhely, ahol arra tudunk emlékezni, hogy lopták szét az országot. Azért lássátok be, azt pont ezért nem lehet fillérekből megépíteni, még parkosítással együtt sem, hiszen annak pont az a lényege, hogy sokból épüljön - kevés. Különben hova lenne a funkcionalitás, és a kegyhely-jelleg?"

Én már ezen nagyon jót mulattam, mire az alábbi válasz érkezett rá:
"Akkor ez a memento pont olyan célt szolgál, mint a BKV-nál a korrupcióellenes tanulmányra kifizetett pénz...."

Ha valaki nem olvassa a magyar híreket, a BKV-nál a 60-100 milliós végkielégítések is simán előfordulnak. Időnként a páciensek maguknak utalják állítólag el a pénzt, mások esetén pedig a határozott idejű szerződésből határozatlan idejűt rittyentenek a felmondás előtt, hogy legyen jogalapja a végkielégítés kifizetésének.

A fenti levélre ez a vicc érkezett:
- Hogy üdvözölnek a BKV székházában?
- Legyen Ön is milliomos!

Ennél a pontnál már sírtam a röhögéstől. :)))

Szép napot

1 megjegyzés: