2009. október 11., vasárnap

Tegnap eredetileg csak tapétáért robogtunk be Pestre, de ha már úgyis a közelben voltunk, elmentünk a Ferihegyre is. 5 gép felszállását néztük végig. Nem tehetek róla, de a csajoknak is és nekem is nagyon tetszik. :) Olyan könnyedén, puhán, kecsesen emelkednek a magasba, mint a madarak.

Már régebben is terveztük, de eddig nem sikerült eljutnunk a repülőgép parkba. De mivel időnk is volt és a gyerekek se voltak fáradtak, bementünk. 3 repülőre lehetett felmenni. Mindegyik "őskori" lelet volt, de a lányoknak így is nagyon tetszett. Az egyik gép orrában volt a harmadik hely és körbe volt üvegezve. Ez tetszett a legjobban Grétinek. Ennél be lehetett ülni a pilótafülkébe is. Grétit alig lehetett kirobbantani, pedig mások is szerettek volna bemenni. Gréti annyira beleélte magát ... úgy csinált mintha repülnének és más repülők is lennének körülöttük. :)

Nyilván fényképezőt nem vittem magammal ... Mert nem készültünk. Bár Krisz nagyon csodálkozott, mert szerinte én "lenni kicsi dzsapaníz túriszt" és a fényképező mindig nálam van. :) De nem most.

Utána elmentünk az IKEÁba, szerettem volna venni 1-2 dolgot. Bementünk, majd kirohantunk. Borzalmas tömeg volt, mintha mindent ingyé osztogattak volna. Nem bírom a tömeget, ezért menekülőre fogtuk.

Nagyon fáradtan értünk haza, de legalább jót kirándultunk.

Szép napot

2 megjegyzés:

  1. Talán épp egy TU134-est néztetek meg? :) Annak olyan az eleje.
    Repülni már nem repültem vele, de egyszer egy reptéri látogatás során lehetőségem volt megnézni egy TU134-est belülről, szerelés közben.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez egy jó kérdés. Mindnek elolvastam a leírását, hány utast tud vinni, mikor volt az első repülése a prototípusnak, mikor kezdték el menetrendszerűen használni, milyen teljesítményű motorokkal bír stb, stb, de persze ezeket nem tudnám visszaidézni. :)

    Az wiki szerint a TU134 csak 1967-től volt bevonva a menetrendszerű forgalomba és emlékeim szerint ez, ami az emlékparkban van, előbb lett bevonva.

    De hogy kerültél oda egy repülő szervizeléséhez?

    VálaszTörlés