2009. október 25., vasárnap

Suvickolás

A festő srác mivel csak esténként jön glettelni és festeni, sőt akkor sem mindig ér rá, ezért kicsit lassan halad a felső szinttel. :S

A laminált padlót már hetekkel ezelőtt megvettük, mert azt hittük gyorsabb lesz. Mivel a festés rész már kész volt 2 hálószobában és a harmadikban is javarészt, ezért felhívtam a burkolót, hogy mikor tud jönni. Mivel a jövő héten elméletileg már tud jönni, ezért a kezembe kaptam a festőhengert és befejeztem Szofi szobájának festését.

A fürdőszoba festése már legalább 1 hete kész, de azt hittem, gyorsabban meglesz a többi helység is, és egyben akartam kitakarítani mindet. Tegnap viszont már nagyon zavart, ami ott van.

Először a káddal kezdtem. Azt hittem sírvafakadok, amikor belenéztem. A festő srác ezt sem takarta le természetesen se a glettelésnél, se a festésnél. Ráadásul egy műanyag alapú festéket kent fel, mivel a gyerekek mellett az nagyon jól tisztántartható. Viszont nem oldja a víz ...

Amikor Krisznek megmutattam a kádat, kicsit ideges lett és ki akarta fizettetni a kádat a sráccal, azt hitte, abból már sose lesz kád. Legalább 2 órán át suvickoltam a szivacs durva felével különböző vegyszereket használva, mire kinézett valahogy. És ez még csak a kád volt.

Ezután jöttek az ablakok, amin még vakolatmaradvány is volt. Az összes közül még a tükörről jött le a legkönnyebben a kosz. Még jó, hogy ilyen nagy tükröt rakattam be. Lehet, hogy az egész fürdőt tükörrel kellett volna burkoltatni?! :)

Ezek után jött a falicsempe. A felső része végig festékes volt, lekaparni is alig lehetett. Pedig nem a körmömmel próbálkoztam, hanem spaklival. A végére a talajt hagytam. Az le volt takarva papírral és kíváncsian vártam, hogy mi vár alatta ... mivel az első két réteg felkenésénél még nem tette le a papírt, csak amikor látta, hogy ebből gond lesz. :(

Azokat a festékcseppeket, amik egyben voltak, fel lehetett a spaklival kaparni. De a srác időnként felmosott festés közben (jót akart), és a cseppek egy részét elkente. Persze ebből volt több és ezeket felkaparni se lehetett. Így a talajnál is alkalmazhattam a kádnál bevált technikát. Súrolószer, surólószivacs és rendszeres feltörlés.

Délelőtt 11 körül kezdtem annak az 1 fürdőnek a kitakarítását. Este negyed 10 körül fejeztem be. Az ujjaim feldagadtak, a karom pedig egész éjjel annyira sajgott, hogy nem tudtam aludni egészen addig, amíg hajnalban be nem vettem egy fájdalomcsillapítót. Tudom, nem szoktam a szántást ...

Egy dolgot nem értek: miért olyan festőket alkalmazok mindig, akik túl hiúk ahhoz, hogy letakarják a nem festendő környezetet (talajt, ablakot és ablakkeretet, tükröt, kádat, konnektorokat, kapcsolókat, stb.). Egy másik festő élből leszedte a takarókat, amiket én feltettem és kikérte magának. Azt hiszem legközelebb, ha festőt keresek, akkor első kérdésem az lesz, hogy letakarja-e a dolgokat.

És azt sem értem, hogy az itt megforduló szakemberek nagyobb része miért nem képes eltakarítani maga után. Miért kell szeméthegyeket hagyni, miért nekem kell folyton eltakarítani a sittet. Persze nem mind volt ilyen, de nagyobb részük. Biztos én választottam rosszul. :(

Viszont egy dologra rájöttem! Sose értettem, hogy mitől olyan izmos a testépítők arca. Igaz mélyebben sose gondolkodtam el rajta. De tegnap suvickolás közben volt időm gondolkodni és rájöttem. Időnként annyira erőlködtem, hogy begörcsölt az arcom. És ekkor beugrott. Nyilván edzés közben a sok erőlködéstől ők is arcokat vágnak. És mivel náluk ez egy rendszeres dolog, ezért az arcizmokat is rendszeresen megfeszítik, így az is "szépen" leszálkásodik. Hát, mindenből lehet tanulni valamit. :))))

Szép napot

2 megjegyzés:

  1. Erről egy disszertációt is írhatnék :)
    Nem te választottál rosszul - sajnos azok vannak kevesebben, akik bevédik a munka előtt a helyiséget, illetve összetakarítanak maguk után.
    Mindkettőt "rangon alulinak" tartják, mert nem tartozik szorosan a "szakmunkához". Mint szakácsnak a mosogatás.
    Na meg az egész bevédés időrabló (szerintük) és szerintük az nincs megfizetve. Illetve bocs, a logika úgy szól, hogy azért vállalták a munkát olyan olcsón (!), mert e két műveletet a megrendelő végzi el.
    Vannak azért tisztességes munkát végzők is, de mint említettem, jóval kevesebben és egyébként drágábbak is az átlagnál.

    VálaszTörlés
  2. Megnyugodtam, hogy nem csak én nyúlok mindig mellé. :))

    VálaszTörlés