2009. október 12., hétfő

Dínó és predátor lesen

Vasárnap reggel Gréti kitalálta, hogy ő dínókat szeretne nézni. Hát legyen. Krisz rákeresett a neten, hol van most Pesten dínó kiállítás. Most csak a Természettudományi Múzeumban talált ilyen kiállítást.

Autóba pattantunk és bementünk Pestre. Mire odaértünk, mind a két gyerkőc elaludt. Hagytuk, had aludják ki magukat, mert akkor jobban bírják az ilyen programokat.

Volt egy rossz érzésem, de akkor már mindegy volt. Szofi nem lett megpisiltetve mielőtt elindultunk. Ez nem gond, ha nem alszik el, de ha elalszik, akkor kétes kimenetelű a történet. Természetesen mire felébredt, becsurizott. Tudom, miért nem viszünk magunkkal váltóruhát. Mert nem szoktunk ... :)

Így nem tudtunk bemenni a múzeumba. :S Elrobogtunk a Lurdyba, ahol nem túl sok gyerekruha boltot találtunk, de végül sikerült Szofinak egy nadrágot és egy bugyit venni. A mosdóban lemosdattam, átöltöztettem és már mehettünk is a múzeumba. :)

A múzeumban szembesülnünk kellett azzal, hogy e múzeum látogatása nem tartozik a kulturális tevékenységek körébe, mert nem fogadták el a kultúrautalványt ... Érdekes.

Mivel közölték, hogy maga a dínó kiállítás elég nudli, ezért megvettük a belépőt a predátorok kiállításra és az állandó kiállításra is.

A dínó kiállítás abból állt, hogy kb. 10 féle műanyag, kb. 1:1 méretarányú dínót kiállítottak az udvaron. Az állandó kiállításon mindenféle kitömött állat volt kihelyezve. A predátoroknál meg a különböző ragadozó állatokról lehetett ezt azt megtudni játékos formában.

Szofi és Gréti folyton azon veszett össze, hogy ki rakja ki a különböző témáknál elhelyezett puzzle játékokat, vagy ki nyomhatja meg (többször) az oktatóanyagoknál levő gombokat. :)

Visszafelé nagyon jót nevettünk. Gréti mindenféle szót kérdezett, hogy mit hogy mondanak angolul. Krisz és én mondtuk neki, ő meg ismételte. Szofi nem minket, hanem Grétit utánozta (ezt csinálja mindig). Miután Gréti kimondott egy szót angolul, ő is mondta utána. Bezzeg magyarul ezt nem akarja csinálni. Angolul ráadásul szebben mondja (nem hibátlanul természetesen, de szebben mondja), mint magyarul. :)))



Szép napot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése