2009. augusztus 27., csütörtök

Szofi 2. szülinap

Hát ez is bekövetkezett, Szofi 2 éves lett tegnap. :)

Az ünneplés sajnos koncepció nélküli. Véletlenszerű, hogy mikor kivel fogjuk megünnepelni, mert a közös ünneplésre sajnos nincs lehetőség. :(

Krisz reggel behozta a kocsiból az ajándékokat: egy babaházat, egy a házhoz kicsit túlméretes babát a kutyáival és szivacs-puzzle szőnyeget (vagy mit). Amint tehették, ki is bontották az összes cuccot és rögtön indult is az ereszd el a hajam ... Hol az egyik visított, hol a másik panaszkodott. Nem értem, miért mindig ugyanaz kell az egyiknek, mint a másiknak. Akkor is, ha 2 egyforma van belőle ... Na mindegy, ez a világ egyik meg nem válaszolható kérdése. :)

Anyum délelőtt, amikor jött gyerekcsőszködni, akkor köszöntötte fel a kisasszonyt.

Este, mikor Krisz hazaért, akkor jöttek el az anyósomék is. Ők hozták a tortát. Ahogy kicsomagoltuk a tortát, kiderült, hogy picit dől. Aztán egyre jobban. Teljesen úgy nézett ki, mint a pizzai ferdetorta, bocsi, ferdetorony. :) Az okát először nem tudtuk, de később rájöttünk.

Először, csak a marcipánfigurával csináltam pár képet. Az apósom váltig állította, hogy ő hozott gyertyát is, de azt nem találtuk sehol. Aztán elkezdtem felvágni Szofi nagy örömére. Őt nem érdekelte a gyertya.

Ahogy tányérra került egyik szelet a másik után, előbukkant a gyertya ... :) Sikerült valahogy bekúszni mind a két gyertyának a torta alá, ami a torta megdőléséhez vezetett. Talán a pisai ferdetorony alá is érdemes lenne alákukkantani, hátha ott is meglapul pár gyertya. :))

Ha már előkerült a gyertya, hát feltettem a már megcsonkított torta tetejére. Szofit így se érdekelte, de mivel újabb szeleteket kellett vágnom, ezért gyorsan le is szedtem, miután kívántam Szofi helyett valami szépet. :)

Épp mi nagyobbak is elkezdtük volna tömni bendőnket, amikor valami koppant és loccsant a földön. Gréti kiborított egy teljes pohár üdítőt, amitől úszott a terasz.

Sebaj, lényeg, hogy a torta elfogyott, hogy beszélgettünk egyet és nem történt komolyabb baj. :) De azért este nagyon vártam, hogy mehessek aludni.

Pár szülinapi kép:

6 megjegyzés:

  1. Isten éltessen sokáig kicsi Szofi! :)

    (Milyen ízű volt a torta? Még így dőlve is nagyon guszta! :))) )

    Puszzz:
    Eniék (Szalma)

    VálaszTörlés
  2. Köszöni a köszöntést. :)
    Oroszrém, akarom mondani oroszkrém volt. :)

    VálaszTörlés
  3. NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK AZ IFJÚ HÖLGYNEK :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sok Boldog Szülinapot kívánunk még Szofinak! Még így is nagyon szép a torta!!

    VálaszTörlés
  5. Boldog szülinapot utólag is! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszöni a köszöntéseket! :)

    VálaszTörlés