2009. július 8., szerda

Buli, buli, buli

Múlt hét péntektől nem volt megállás.

Pénteken délutáni alvás után felpakoltam a két kiscsajt és elmentünk Kriszért a munkahelyére. Aztán bekapcsoltuk a GPS-t, ami én volnék. J Van másik is, de pont rossz térkép volt rátöltve. Térkép elő, betájoltam hova kell menni és irány egy gulyás parti. Krisz egyik kolléganője most megy nyugdíjba és a közvetlen kollégáinak rendezett egy bográcsozós-beszélgetős bulit. A kaja nagyon finom volt, de mivel a társaságban főként idősek voltak, ezért kicsit uncsi volt.

Viszont 1 dolog nagyon tetszett! A házaspár a kertben kialakított egy tavat. Ne egy gagyi cuccot képzeljetek el, hanem egy komoly tavacskát vízeséssel, békákkal, vízi növényekkel és egy stéggel. A szélén sekélyebb volt a víz, ott voltak főként a növények. A belső rész a víz alatt el volt választva. Mivel adtak mélységet is a tónak, ezért ezen a középső részen lehetett úszkálni. A vízesés sem öncélú volt, mivel ezzel biztosították a tó vizének forgatását, oxigén utánpótlását.

Előbb csak Krisz és Gréti ment be, aztán Szofi is bemerészkedett. Nagyon tetszett nekik.:)



Aztán jött a szokásos napi zuhé és ők kijöttek, de mások pont ekkor mentek be, mondván esőben jó igazán fürdeni.

Hazafelé egy érdekes buszt láttunk. Magyar módra légkondícionálva… :)
Származási hely: Nyugdíjas búcsúztató buli

A szombati nap se volt unalmas. Krisz felpakolta Grétit és kanadai unokaöccsét és elmentek moziba megnézni a Jégkorszak 3-at. Persze 3D-ben nézték meg és dukált hozzá a gyerekmenü is, amit manapság mindig az adott gyerekfilm figuráival dekorált pohárban és dobozban adnak. Krisz 3 egyformát vett, hogy Szofinak is legyen, nehogy vita legyen belőle. Persze, hogy még így is összevitáztak rajta. :)

Egy déli előadást néztek, így utána alvás következett Grétinek. Míg a csajok aludtak, addig D’Artagnan a medencében pancsolt, meg Krisszel játszott a kertben. Csajszikák sokáig aludtak, ami nem is volt baj, mert utána mentünk egy másik kerti buliba. Na meg tudtam egy kicsit olvasni a napon fekve, amire már nagggggyon régen nem volt példa.

Napozás közben a fejembe villant valami, majd közöltem Krisszel, hogy regisztrálom őt egy augusztusi IELTS vizsga időpontra (nem tudom van-e, de ez villant be. :) Majd közöltem Krisszel a terveim. Pár perc múlva megszólalt, hogy rájött a szapora. :) Szerinte jobb lenne, ha nem szólnék előre csak egyszerűen amikor egyszer bemegyünk Pestre, akkor kitenném őt az épület előtt, közölném vele, hogy be kellene mennie és majd délután jövünk érte. :))))

Magyarkúton Krisz egy másik kollégájának a nyaralójában volt a szombati buli. Itt már főként a mi korosztályunk képviseltette magát, ezt jobban élveztem. A gyerekek meg egyenest imádták! Voltak más gyerekek is és képesek voltak együtt játszani! :) Egy üres medencében falfociztak főként, D’Artagnan (9 éves) velük játszott, na meg nagylányokkal táncolt. :) A mi kiscsajainkat pedig a felnőttek szórakoztatták el. Gréti kapott egy majdnem üres parfümös üvegcsét az egyiküktől. Húúúúúú, kincsként őrizte, szagolgatta, vigyázott rá. :)

Szombat este 10 után értünk haza, addigra a lányok már végkimerültek voltak. Még szerencse, hogy sokáig aludtak. Mivel nem volt térerő, ezért Krisz már a hazafelé úton hívta fel D’Artagnan szüleit, hogy nem mentünk le a térképről, csak térerő nem volt, visszük a nagyfiút. És úgy mellesleg meghívta őket vasárnapi kajálásra hozzánk … Ezt persze nem gondolta végig … :)

Vasárnap kora reggel keltünk, hogy mindennel elkészüljünk. Mert ugye se hús nem volt otthon, se grillező, se saláta, se semmi … :) Sőt füvet is kellett nyírni. Fűnyírás után kocsiba be, indult a bevásárlás. 3 helyen sikerült begyűjteni minden szükséges dolgot. Vettünk egy grillezőt is, mivel a régit ellopták. Nem baj, ez sokkal nagyobb, jobb és szebb. :)

A Jiskben megláttunk egy naaaaaagy trambulint. Mióta tavaly nyár végén voltunk az alsópáhoki Kolping Hotelben, azóta ilyet szeretnénk. Teljesen elfogadható áron volt. Megkérdeztük, hogy van-e még készleten vagy csak az van. Közölték, hogy az az utolsó darab, ami ki van állítva és azt nyár végéig le se bontják. Ellenben már nem is fognak belőle szállítani…. Ha nagyon kell, akkor Debrecenben, meg mindenféle távoli városban még van 1-1 darab, menjünk oda érte. Ki érti ezt?????! Minek kiállítani, ha már nem szállítanak belőle??

Kisebb késéssel a vendégek is megérkeztek, addigra már minden kész volt, csak enni kellett. Pácolt grillezett husi, saláta és a végén tiramisu. Nyamm-nyamm. :) Én követtem el mindet, igaz Krisz sütötte ki a husikat.

Krisz bátyja és annak a fia is eljött, majd annak a barátnője is csatlakozott hozzánk 5 db 1 hetes kutyussal. :) Na, innentől a kutyik voltak a középpontban. Mivel a kutyamama nem hajlandó etetni a kicsiket, ezért gazdijuk mindenhova viszi őket és cumisüvegből eteti őket. Amikor megérkeztek, pont etetési idő következett. Volt ott hangzavar, ahogy a kis nyafizós bagázs enni kért. Evés után csend lett. :) Összebújtak és szunyókált a kiscsapat. Ilyenkor még olyan tündériek. Kár, hogy megnőnek. :)



Krisz nővéréékkel beszélgettünk egyet kajálás közben. Krisz nővére Líbiában töltött évei alatt megismerkedett egy kanadai olajmérnökkel és azóta együtt vannak. Pedig nem tegnap ismerkedtek meg. :) Az elmúlt években éltek Qatarban is és Indiában is. Magyarországra csak családlátogatóba jöttek, innen Malajziába mennek majd, ott telepednek le egy időre. Így nekik a vízumok és költözések terén van némi tapasztalatuk.

A sógorom elkezdett faggatni minket ausztráliai álmainkról. Majd közölte, hogy szerinte magunknak kellene intéznünk, nem kellene semmilyen ügynök segítségét igénybe vennünk. Amikor mondtam, hogy nem szeretnénk fordítási hibákba esni, ekkor közölte, hogy ő beszél angolul (anyanyelve :) ) és tudja ellenőrizni, esetleg javítani, amit kell. Igaz magyarul nem beszél. :)

Mondtam neki, hogy egy nap 24 órából áll és nekem már az is kevésnek kezd bizonyulni, de ezt persze senki se veszi be, amíg nem látják 1-1 napom. Persze lehetetlen nincs, de azért a 24-ből nehéz 48-at csinálni.

Ha Bertók Zoli olvassa, biztos vagyok benne, hogy 1001 indokot tud mondani, hogy még miért érdemes a segítségét igénybe venni. :)

Majd kiderül, egyenlőre nem pörögnek sajnos azon a fronton az események.

Vasárnap este még rendet tettem, hogy ne felfordulásra ébredjek hétfőn. :) Jól tettem ...

Szép napot

1 megjegyzés:

  1. szia,

    a fordításnak hivatalosnak kell lenni. Ezért a barát vagy saját megoldás nem jó. A vízumkérő lapot pedig ugyis te fogod kitölteni, s nem az ügynök (persze, ő majd segít)
    András

    VálaszTörlés