2009. április 10., péntek

Ismét tettünk egy lépést

A láng őrzője
A kedd este elég gáz volt. Krisz nagyon nyűgös volt és mindegy volt hogy sapkában vagy anélkül vagyok. Próbáltam megkérni, hogy kezdje el beszerezni a referencialevelet is, de süket fülekre találtam. Sőt ... Akkor nagyon lelombozódtam, mert van, amit nem tudok Krisz helyett elintézni. Pontosabban ez így nem igaz, de mondjuk nekem sokkal több energiámba telik.

Akkor éjjel, Ausztráliában már kora reggel volt, beszéltem Bogdanovits Andrással, aki igyekezett megnyugtatni. Valakivel meg kellett osztanom a bánatom és ő nagyon kedvesen végighallgatta sirámaim. :)

Ez valószínűleg bárkinél megtörténhet, hogy a pár egyik tagja rosszabb passzban van és nem tudnak úgy haladni a dolgok, mint kellene, esetleg még negatív irányba is befolyásolja a dolgokat. De ekkor a másiknak ki kell tartani! Mert a cél eléréséhez hatalmas kitartásra, akaraterőre van szükség. Ha ezek hiányoznak, akkor kialszik a láng. Mindig lennie kell valakinek, aki őrzi a lángot!

Hitelesítés
Az elmúlt hét igen sűrű volt és még nincs vége. :) Krisznek sikerült időpontot egyeztetnie csütörtökre a volt fősulijára a tanulmányi osztályra. Nagyon rendesek voltak. Csütörtökön már elkezdődött a tavaszi szünet és nem volt félfogadás, de megadtak egy telefonszámot, amit fel kellett hívnunk és beengedtek az ajtón. A tanulmányin a hölgy 10 perc alatt elintézte a leckekönyv és diploma hitelesítéseket és egy fillérbe se került. Ezt még a gyerekek is jól bírták. Ezzel ismét tettünk egy lépést előre.

Tropicarium
Ezután elmentünk a Tropicariumba. Szofi most is nagyon élvezte a sok állat látványát! Kiabálva rohangált egyik állattól a másikig és minddel megpróbált szóba elegyedni. Ez nála azt jelenti, hogy vagy fejhangon sikít, hogy majd kitörnek az üvegek, vagy hihetetlenül mély hangon elkezd morogni. :) A végén a rája símogatónál hatalmasat pancsolt. Azt hittem beveti magát közéjük. :)) Gréti sokkal nyugodtabban és kevesebb lelkesedéssel nézegette az állatkákat.

Szofi rendesen ránk hozta a lábremegést. Mivel megéheztünk, vettünk 1-1 szelet pizzát a Campona kajálda részén. Szofi Krisz mellett állt. Krisz megkért, hogy hozzak még egy tálcát. Ez kb. 10 másodpercembe került, de addigra Szofi eltűnt ... Rögtön ezerrel pásztáztuk a környéket. Pár pillanattal később szerencsére meg is láttuk. Ő simán elbóklászott, nem érdekelte, hogy ott vagyunk vagy sem. Számomra annyira döbbenet, hogy semmitől nem fél. Eddig legalábbis nem mutatta jelét. Mindemellé brutális akarata van és annyi decibel a torkában, ami simán halláskárosodást eredményez. Az akarathoz kitartás is társul. Akarat + kitartás + decibel. Képzelhetitek :) Szóval ő Szofi. :) Ja, ő 20 hónapos lesz hamarosan.

Mozi
Ma moziba mentünk. Pontosabban Krisz, Gréti és egy barátunk kislánya moziba ment megnézni a Szörnyek az idegenek ellen című 3D-s rajzfilmet. Nagyon élvezték mind a hárman. Szofival addig körbe-körbe sétáltunk a Westendben.

Nagyon jó, hogy vannak ezek az üdülési csekkek és kultúra utalványok! Tegnap is, ma is azzal fizettük a belépőt.

Kávé
Valakinek a blogjában olvastam, hogy Ozzi földön népszerűek a kepszlis kávék. Egy műanyag kis tégelyben van a kávé, azt kell a spec. kávéfőzőbe tenni és pikk-pakk lefőzi a kávét. Ma találkoztam ilyennel a Westenben. :) Ugyan még nem elterjedt, állítólag 1 cég értékesíti, de ők házhozszállítást is vállalnak az egész országban. (Nem néztem utána, hogy tutira ők az egyetlenek, csak vmi ilyesmit mondtak. Persze jó marketingszöveg is lehet.:) )

Ozzi
Korábban gőzöm se volt, hogy miért ír mindenki Ozzit, amikor Ausztráliáról ír. Szégyen vagy sem, ez van. :) Azt gondoltam, hogy Óz, a nagy varázslóhoz nincs köze, de nem tudtam, hogy honnan ered. Időnként cikinek érzek dolgokat megkérdezni, de ha nincs időm utánaolvasni, akkor kérdezek. Most FiziKati segített ki tudatlanságomból. :) Az ausztrálok magukat Aussie-nak hívják, aminek a kiejtése Ozzi. :) Tegnap is tanultam valamit. :)

Nyár
Idén egyenlőre úgy tűnik, hogy kihagytuk a tavaszt. A nagy hideg után napok óta rendes nyári meleg van. Napközben simán van 27 fok. Annyira jó! :) A természet is belódult és pár nap alatt virágba borulak a fák, bokrok, minden hozza az üde zöld leveleket. Krisz elment a gyerekekkel sétálni délelőtt. Gréti megszólalt: "Apa, kinövényeztek a fák!" :))))))))

Légszennyezettség
A héten 1x esett pár csepp eső. A kocsink elötte volt lemosva és rallizásra se használtuk közben. A pár csepp eső megtette a hatását. A levegőböl kimosta a kosz egy részét és sárréteget hozott létre az autón... Az egész városban most szürke autók közlekednek, kivéve, amit azóta lemostak.

Mindenkinek nagyon kellemes húsvétot, sok vidám családi pillanatot és aki arra vágyik, sok locsolót kívánok!
Hella

2 megjegyzés:

  1. Hello

    A kiwik meg az uj-zelandiak:)
    Ha egy kiwi atmegy AU-ba elni, akkor oket "kozzinak" hivjak. Orulok, hogy haladtok az ugyintezesben:)

    VálaszTörlés
  2. :-) Kellemes Ünnepeket Nektek is, vidám kis bejegyzés volt :-)

    VálaszTörlés