2009. március 17., kedd

Zajlik az élet, fő a fejem. Az építési hitelünk kamatát és kezelési költségét megemelte a bank ... Nem kicsit, nagyon! Ugyan minden szakértő azt nyilatkozza, hogy a bankközi kamatok már visszaálltak a válság előttire, de ez itt mindegy. Az is mindegy, hogy a Svájci Nemzeti Bank brutális kamatcsökkentést eszközölt. Az se számít, hogy a bank az árfolyammozgással is nyerészkedik. És kit érdekel, hogy ugyanannyi munkája van a banknak 1-1 hitel adminisztrálásával, amikor megteheti, hogy egyoldalúan emelje a kezelési költséget is. Nekik semmi se számít. Talán majd az, ha sokan nem tudják majd fizetni a hitelt. Az elmúlt 2 napban azon törtem a fejem, hogy tudjuk megoldani a helyzetet. Meglátjuk.

Ebben az országban extrém sportokra sincs szükség ahhoz, hogy az ember adrenalin szintje az egekben legyen. Elég, ha van némi hitele. Minden nap "izgalommal telve" nézem meg az EUR, CHF árfolyamot... Éppen mennyit nőtt a tartozásunk, és még mennyit emel a havi törlesztőkön.

Na meg volt március 15. is. Az ország kezd egy diktatúrához hasonlítani. A kiabálókat, transzparens cipelőket elvezették. Értem én, hogy az ünnepségeken nem illik kiabálni, pláne nem tojást dobálni, de mégis mikor mondják el a véleményüket az emberek?

Rajta vagyok a műegyetemi MBA levelezőlistán. Március 15. ott is kiverte a biztosítékot. Az emberek képtelenek eltemetni a múltat és a jelenben élni és a jobb jövőért dolgozni. Képtelen vagyok megérteni, hogy miért kell a magyartól eltérő nemzetiségűeket csepülni. Miért nem lehet mindenkiben csupán az embert látni?! Miért nem vesszük észre mi magyarok, hogy ez nem vezet sehova. Legalábbis jóhoz nem. Megosztja az országot és a külföldiekben utálatot szül irántunk. Bár az már rég megszületett. :(

Fiziéktől időközben megtudtam, hogy nem elég IELTS-ből az átlag 6-os végeredmény. Minden részből el kell érnie Krisznek minimum a 6-os szintet. El is kezdett készülni rá. Mivel 5 héttel előbb be kell jelentkezni IELTS vizsgára a British Councilba, ezért sztem még a héten bejelentem őt.

Egyébként a gép előtt ülve az egyik melbourne-i rádiót igyekszem minél többet hallgatni. Ha nem is tudok rá odafigyelni, legalább a tudatalattimnak használjon. :) Talán hasznosabb, mintha angol nyelvű könyveket tennék a fejem alá. :)))

Tegnap voltunk az ocsmányirodában útleveleket csináltatni. Grétinek és nekem épp lejárni készült, Szofinak még nem is volt. Szofinak nagyon tetszett a fényképezéshez használt fülke. Onnan kukucsolt minket. Amikor meg fényképezték, akkor észrevette a monitoron a saját képét és hatalmasakat kacagott. :) Alig lehetett róla így képet csinálni, de a végén csak sikerült.

Nem tudom, hogy ki mennyire ismeri az RSS szolgáltatást. Én ugyan az életem 80%-át a gép előtt ülve töltöm, de ezt a szolgáltatást csak most fedeztem fel. Lehet, hogy eddig nem volt rá szükségem? :) Minden esetre hasznos eszköz, ha valaki 1-1 blog vagy hírportál tartalmának a változását. Ha felíratkozol egy blog, hírportál RSS szolgáltatására (ingyenes természetesen), akkor mindig értesítést kapsz róla, hogy új tartalom került feltöltésre az adott oldalra. Az RSS jele egy narancssárga négyzet benne körívekkel. Általában az URL csík végében található, de az oldal más részén is lehet. Ha ráklikkelsz a logóra, akkor egy új oldalra visz, ahol felíratkozhatsz. Legördülő menüből választhatod ki, hogy milyen formában szeretnéd kapni az értesítéseket. Akár az Outlookba is érkezhetnek az új hírek, ha azt szeretnéd. Ez Outlook 2007-ben működik, más verziókban nem tudom.
Szebb napokat mindenkinek!
Hella

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Az én autóm devizahitele 100 egységről 160 egységre lódult fel 2 év alatt... Tiszta nevetség ami ebben az országban zajlik. Jól teszitek, ha mielőbb elmentek innen, ebből az élhetetlen országból. Gyúrjatok ezerrel és nem feladni akkor sem, ha valami az utatokba áll. A problémák azért vannak, hogy megoldjuk azokat. Go! Go! Go!

    Józsi

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Az előző beírásomhoz kapcsolódva egy kis segítség még nektek. 2009. február 7-én az ausztrál SBS rádió magyar nyelvű adásában lement két riport (8 perc és 45 perc), melyben a magyarok Ausztráliába történő kivándorlásáról hangzottak el érdekes dolgok. Rákattintva a linkekre a „Download episode”-ra kattintva tölthetitek le a riportokat.


    2009.február 7-i riport:

    „Hány magyar bevándorló érkezett Ausztráliába 2008-ban? És melyek voltak a 'divatos' városok?
    Melyik a legkönnyebb módja jelenleg a Magyarországról történő bevándorlásnak?
    Mennyibe kerül és mennyi ideig tart általában a procedura? 10 magyarból mennyi kapja meg az igen választ? Ezekre a kérdésekre kért választ Harry Grossman emigrációs jogásztól Zahorán Gabriella.”
    http://www20.sbs.com.au/podcasting/index.php?action=feeddetails&feedid=59&id=22941


    „Könnyű-e kivándorolni mostanság Magyaroszágról Ausztráliába? Vajon miért döntöttek úgy hogy hazát váltanak? 10 magyarországi kérvényező közül végül is hánynak adatik meg a letelepedés? És a végén megérte-e a sok pénz, idő és az utazás? Élő adásunkba a hallgatók is betelefonálhattak. Szerkesztő: Zahorán Gabriella”
    http://www20.sbs.com.au/podcasting/index.php?action=feeddetails&feedid=59&id=22922

    Józsi

    VálaszTörlés
  3. Szia,

    Köszönjük a bíztatást! Ránk fér.
    Köszönöm a linket, mindjárt meg is hallgatom. Sőt, kiteszem a blogba, hogy más is meghallgathassa.

    Szép napot,
    Hella

    VálaszTörlés