2010. október 15., péntek

Csajnap

Tegnap ismét csajnapot tartottunk. Most ugyan Szofit nem vittük magunkkal, mert nem voltam róla meggyőződve, hogy 2 csajszira tudnék megfelelően vigyázni.

Szóval ovi után felvettem a csajokat, Szofit elvittem anyumhoz, majd elmentünk Ildikóékért. Aztán nyomás az Ramada Resort Aquaworldbe.

A pénztárnál adtak 1-1 "karórát" és elmondták, hogy mi mindenre használható. Korábban már találkoztam ilyennel, de vagy csak belépőnek szolgált, vagy max. az öltözőszekrény nyitásához lehetett használni.

Ez a kütyüre kicsit többre volt hivatott. Egyrészről az öltözőszekrényt lehetett vele nyitni, zárni, másrészről, ha valaki szaunázni szeretett volna, vagy fogyaszt valamit a büfében, akkor kifelé menet, az óra leolvasása után kell mindezért kifizetni a díjat. Így nem kell a fürdőtérbe pénztárcát vinni. Nagyon tetszett az ötlet, bár semmi extra szolgáltatást, büfét nem vettünk igénybe.

Az öltözőben épp elkezdtünk volna vetkőzni, amikor kisebb meglepetés ért. Valamire nem hívták fel a figyelmünket. Egyszer csak egy srác libbent el a közelünkben. Először azt hittem, hogy rosszul láttam. De nem. Aztán megkérdeztük az egyik alkalmazottat és kiderült, hogy ez egy koedukált öltöző. :D

Azaz több száz szekrényhez rendelkezésre áll pár darab öltözőfülke. Oda vonulhatnak el a szégyenlősebbek. :) Mivel nem volt tömeg, így ez nem okozott gondot, de hétvégenként elég rázós lehet az átöltözési processz. Nem szégyenlősök előnyben. :D

Még mielőtt bementünk a fürdőtérbe, elmentünk WC-re. Igényes és tiszta volt. Nem tudtam volna belekötni, pedig én finnyás vagyok. :) A későbbiekben, mivel Grétire bent tört rá a kakilhatnék (idegen helyen imádja intézni, nem értem miért), a gyerekmedence közelében találtunk egy WC-t, ami kifejezetten gyerekeknek készült. Alacsony, kicsi WC-k és mosdó (mint az oviban, csak szebb kivitelben). Ez is tiszta és szép volt.

Körbejártuk az egész létesítményt. Hát, nem rossz. :) Szerencsénkre kevesen voltak, így nagy nyüzsi sem volt.

Ildikóval mi csak 1 barátságosnak tűnő csúszdán csúsztunk le, de egyikünknek sem esett jól. Így meghagytuk a gyerekeknek a csúszás örömét. A gyerekmedencénél is volt 3 egész komoly, de hozzájuk igazított csúszda, ők azon csúszkáltak. A nagyobbakra ők fel se mehetnek, mert 140 cm alatt nem engedik a használatot. Ezt komolyan is veszik, mindenhol úszómesterek felügyelik a történéseket.

Kipróbáltuk a jacuzzikat is. Jól átmasszíroztattuk a vízsugarakkal magunkat, miközben a csajszik körülöttünk pancsiztak. Az egyik kinti medencét is kipróbáltuk, ahol nem kellett elhagyni a vizet és ki lehetett úszni.

Mindegyik medence hőfoka kellemes. Egyik sem volt hideg a kipróbáltak közül. Az egyik jacuzzi vize kifejezetten meleg volt.

Egy pár dolgot hiányoltam: hajszárítókat, dugaljakat saját hajszárítónak, tükröket az öltözőtérből. (Lehet, hogy a fülkében volt, de ott meg totál sötét volt.) Hajszárítási lehetőséget viszont sehol se láttunk. Bár lehet, hogy csak rossz helyen kerestük. :)

Talán két órát lehettünk, de annyi elég is volt. Mindenki kellően elfáradt. Előbb hazavittük Ildikóékat, aztán felvettük Szofit.

Hazafelé közeledve Gréti sírva fakadt, hogy mikor jön már apa haza. Megbeszéltem vele, hogy haza fog jönni, mint mindig, amikor el kellett korábban is utaznia. Most kicsit tovább lesz távol, de aztán hazajön.

Itthon gyorsan megfürdettem a csapatot és repültek aludni. Gréti azonnal elaludt, mint ahogy szokott. Szofi nem. De ez már nem újdonság. :)

1 megjegyzés:

  1. Apa hazamegy nemsoká (még 1 hét :-() aztán együtt is elmegyünk az Aquaba...
    Puszi: Apa

    VálaszTörlés