2010. szeptember 9., csütörtök

Newton

Newton új szokást vett fel. Éjszaka nem szól, amikor dolga van, csak azután, hogy elvégezte ... az ágyunkba.

Ezt viszont azért már nem komáljuk. Newton az elmúlt 2 éjszakát a garázsban töltötte. Pontosabban adtam neki egy esélyt, de miután éjszaka ismét ágyat kellett takarítanom, ismét a garázsba helyeztem a székhelyét.

Szerencsére csak kicsit veszi zokon. Szerencsére, mert nem egész éjjel kiabál, egész gyorsan megbékél a helyzettel.

Pedig nagyon szereti az ágyunkat ... WC-nek használni. Nappal, ha eltűnik, biztos lehetek benne, hogy felrohant, mert dolga van. A csajok is tudják már, hogyha nem veszem észre az eltűnését, akkor kiabálniuk kell, hogy Newti felrohant. Ilyenkor usgyi, a nyomába eredek. Még szerencse, hogy elég gyors vagyok ... ha a csajok nem állnak az utamba, mondván ők is rohannak elhárítani a bajt. :)

Még egy dolgot nem értek. Nappal egész gyakran intézi a pelusra a pisit. De a kakit mért nem? Folyton figyelnem kell, hogy hova telepít aknát. Van, amikor a pelus mellé nyomja, de véletlen sem a pelusra.

Ha van az olvasók között kutyasuttogó, az lécci árulja el a titkot. :)

Pár napja a szomszédok dilinyósnak nézhettek. Időnként kiengedem Newtit az udvarra. Persze ott állok fölötte, nehogy kilógjon a kerítésen. Ha a Hofi is kint van, akkor őt követi, de ő leginkább csak az udvarban mászkál, ritkán megy ki. Ráadásul jóban is vannak. De most Cinka volt a közelben. Ő meg fél Newtitól. Nosza, macska megiramodott ... az utca felé. Kutya utána. Én meg a kutya után. Kiabáltam ezerrel, Newti állj meg, Newti gyere vissza. De ilyenkor persze szelektív a hallása. És roppant gyorsan fut. Még jó, hogy nem nagyobb testű hosszabb lábakkal. :D

Végül a kerítés előtt fél méterre sikerült utolérni és elkapni. Persze megfogni se egyszerű. Ugrál ezerrel. Ilyenkor becélozni, hogy úgy helyezkedjek, hogy meg tudjam fogni, de rá még véletlen se lépjek, elég szép kihívás. Kellett nekünk törpekutya. :)

Jaja, kellett. Akárhova megyünk vele, szinte mindenkinek mosolyt csal az arcára. Mindenkiből kicsal 1-2 jó szót. Mindenki szeretné megsimogatni. Gyakran a biztonsági őrök is elérzékenyülnek, ha meglátják és simán beengedik a boltba.

Most épp mind a két háziszörny (Hofi és Newti) is az ölemben alszik. Newti konkrétan a kardigánom alá bújva. :)

Máskor így alszanak:

Származási hely: Jóbarátok

6 megjegyzés:

  1. Szoval van meg plussz ket gyerkocotok:-)

    VálaszTörlés
  2. Aha. :) Sőt három, de a 3. kint lakik önkényesen.

    VálaszTörlés
  3. Akkor nagycsaladosok vagytok, remelem ugy kapod a csaladi potlekot!!!:-)

    VálaszTörlés
  4. Kepzeld ma voltam egy kisallat kereskedesben, volt vagy 4 fele baby kutyus, nagyon arik voltak, az eldo meg ki is vette oket nekem...imadom a kolykoket...:-)

    VálaszTörlés
  5. Newtonban az a jó, hogy ő nem nő meg. :D Mert hát a kicsik mindig aribbak. :)) Ő mindig babakutyára fog hasonlítani.

    De a következő az nagytestű lesz. Milyen királyul fogunk kinézni. :)))

    Igazad van! Megyek is az Államkincstárhoz bejelenteni, hogy állatgyermekeink után is fizessék a suskát. :D

    VálaszTörlés