2010. augusztus 25., szerda

Oltás az állatflottának

Ma kihívtuk az állatdokit, hogy oltsa be az összes állatkánkat. 3 macska, 1 kutya. Így sokkal egyszerűbb, mintha mindet megpróbáljuk elcibálni hozzá. Ráadásul nekik sem olyan stresszes, hisz megszokott környezetben lehetnek és várniuk sem kell.

Először Newton esett át a szurin. Elég rosszul tűrte, nagyon sírt, de utána gyorsan lenyugodott. A féreghajtót simán elnyammogta.

A macskák különböző lelkesedéssel viselték a szurkálódást és a tabletta lenyelését.

A doki, amikor meglátta Nucot, ő a legidősebb cicánk, 8 éves, akkor elég rossz hírei voltak. Nuc az elmúlt időszakban brutálisan elhízott. Mindig nagydarab volt, de az javarészt a fajta adottságából eredt. Most viszont nagyon elterebélyesedett, járni is alig bír.

Szerinte 2-3 eset lehetséges. Vagy a szíve vagy a mája nem dolgozik rendesen és felvizesedett. A másik lehetőség, hogy egy nagyon sunyi, macskákat érintő vírus támadta meg, mely hónapok alatt teljesedik ki és hasonló külső eredményt produkál. Ha ez utóbbi áll fenn, akkor simán elképzelhető, hogy a másik 2 macskánk is megkapta már, de még tünetmentesek. A betegség megelőzhető, de nem gyógyítható.

Akár a szíve, akár a mája vagy a vírus miatt ilyen, a doki szerint már csak fél-egy éve lehet hátra. :(((((((((((

Szombaton visszük mintavételre. Akkor kiderül, hogy hogyan tovább. Segíteni sajnos egyik esetben se lehet sokat. Ha szimpla vizesedés, akkor egy ideig lehet vízhajtózni és ezzel egyszerűsíteni az életét.

Elaltattatni nem fogjuk, ez biztos. Igyekszünk számára valami megoldást találni, ha lehet, hogy minél tovább élhessen teljes életet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése