2010. augusztus 25., szerda

Hazudós

Van egy film, amit nagyon szeretünk Krisszel: Kapj el ha tudsz. Egy fiatal srácról szól, aki olyan profin hazudik és hamisít mindenféle doksit, hogy rövid idő leforgása alatt kipróbálhatja magát, mint orvos, mint pilóta, mint ügyvéd. A végén elkapják, börtönbe kerül, de nem sokat marad ott. Az állam a maga szolgálatába állítja és felkéri, hogy segítsen leleplezni más csalókat.

Tegnap este beültünk egy kínaiba vacsizni. Mivel Newton is velünk volt, vonzottuk az embereket. :) Egy srác is odajött, de ő valahogy ott is ragadt.

Azt állította, hogy ő Amerikában született, az anyukája magyar volt, de itthon is érettségizett, azért beszél ilyen jól magyarul. Azt állította, hogy valami hozzátartozójának a házát jött eladni, mert meghalt az illető. Címet is mondott, hogy hol volt az ingatlan (mivel a közelben lakunk, megnéztük, nem létezett olyan házszám). Mesélt arról, hogy kint van családja, meg hogy A380-nal jött ide, amin 4 utasszint van (2 szint van), meg hogy az 2000 méteren repül (szinte súrolná a hajunkat :) ). Mesélt a kinti ingatlanos karrierjéről, meg hogy ott havi 100 000 Ft-nyi összegből meg lehet élni. No meg a családjáról, stb. stb. Állítása szerint havi 40 000 Ft-ért bérel egy Astrát. (Legolcsóbb autóbérlet sztem olyan 4-5000 Ft/napnál kezdődik.)

Előadta, hogy a magyarok zöldkártya nélkül is munkát vállalhatnak Amerikában, meg hogy 3 év után simán megadják az amerikai állampolgárságot. Csak mondta és mondta és mondta.

Amikor eljöttünk, megkérdeztem Krisztől, hogy szerinte hánnyal osszuk el a mondandóját, hogy némi valóságtartalmat leljünk. Szerinte a gyökölés hasznosabb eszköz lenne erre.

A srácnak egy fél igaz szava sem volt. Szerintem Amerikát még térképen se látta.

Amit nem értek: miért jó neki, hogy ekkorákat lódított? Ezzel akar érdekesebb lenni? Vagy szimplán orvosi eset? Fura egy szerzet volt.

2 megjegyzés:

  1. Tudom, kicsit parano vagyok (főként mostanság..), de nem tűnt el semmitek a nagydumás meséje közben? Mert a lódításnak ez lehetne egy magyarázata...
    Üdv,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Nem szerencsére, nem. Igazából 2-3 lépésnél nem is jött közelebb. Csak nyomta a szöveget.

    VálaszTörlés