2010. július 12., hétfő

Magyarország ma

"Érdekes" ez az ország. Persze, erről nap mint nap meg lehet győződni, mindig szembejön valami fura dolog.

Az elmúlt hetekben 2 dologtól volt hangos a média. Az egyik, hogy az árvízsúlytotta területeken élők cirkuszolnak, mert az önkormányzattól lényegében egy kanyi vasat sem kaptam még a helyreállításra. Holott egész szép összegek folynak be a Vöröskereszten és egyéb támogató szerveken keresztül.

Nagyon sok hívás érkezett a segélyvonalakra, az Auchan, Tesco, egyes benzinkutak is gyűjtőakcióba kezdtek, ráadásul sok cég maga is tett már felajánlásokat.

Mért nem kaphatják meg a rászorulók a pénzt. Mért kell elsinkófálni? Persze senki sem mert kiállni az önkormányzat részéről, hogy ez van babám, ezért nem kaptok támogatást.

Ellenben egyes önkormányzatok olyan határozatot hoztak, miszerint mindenkinek SOS le kell bontania az életveszélyessé vált épületeket. Normális????? Miből? Hogyan? 1-1 épület elbontása több százezer forintba kerül. És ezzel nem mondtam sokat...

Anyum sátorozás alatt egy helyi lapban olvasott egy cikket, miszerint 5000 segélycsomagot osztottak ki közel 130 millió Ft értékben. Minden csomagban volt 2 kg liszt, néhány csomag tészta és még valami apróság. Kérdem én, ebből hogy jön ki a 130 milla? Vagy rátették a kezelési költséget is, ami a csomagok összeállításának költsége? Úgy csinálnak mint a bankok?

Szégyen, ami itt folyik...

3 megjegyzés:

  1. Ez durva! Hol vannak az emberek, akik OSSZEFOGNAK?????
    Ez a szegyen!
    Magyarok, hova jutnak/jutunk itt?
    Ne felj, itt is ugyanigy elnek a magyarok,, sokan egymast lehuzva es kopkodve.
    Valamit tanulni kellene belole..
    Dobbenet.

    VálaszTörlés
  2. Én még hozzáteszem, hogy az Önkormányzat elbontásra felszólító levelében ott van, hogy ha nem bontja le az ember a félig összedőlt házát, akkor még jól meg is büntetik. :-(

    VálaszTörlés
  3. Jogos András! Ezt a lényeges pontot kifelejtettem.

    VálaszTörlés