2010. június 28., hétfő

Szofi új hobbija

Szofi, amikor 2 éves volt, leszokott teljesen a pelusról. Se nappal, se éjjel nem pisilt be. Éjszaka még ráadtam a pelust, de reggelre mindig tiszta maradt. Nagyon büszke voltam rá.

Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy ismét bepisil éjszakánként, majd a délutáni alvások során is.

Most ismét eljutottunk oda, hogy délutáni alvásnál nem pisil be. De éjjel igen.

Aztán 2 napja új hobbit eszelt ki magának. Mielőtt elalszik, leveszi a pelust és visszaveszi a pizsamát. Aztán hajnalban kiabál, hogy jajajajajajjj, bepisilt.

Ez roppant nagy "öröm" számomra, mert ilyenkor hajnali 3-kor, 4-kor húzhatom le az ágyát, fürdethetem meg (mivel nyakig pisis) és kocoghatok le tiszta pizsamáért. Mivel ilyenkor nem húzom fel neki a tiszta ágyneműt - örülök, hogy kilátok egyáltalán a fejemből - közénk jön aludni. És persze ilyenkor kezdődik a "buli"... számára.

Ma éjjel talán 6 órát aludt, úgy hogy tegnap napközben nem aludt. Reggel, amikor keltettem, üvöltve fetrengett a földön, alig lehetett felöltöztetni.

Szóval díjnyertes tehetséggel bír a gyerek a "hogyan ne hagyjuk anyát aludni" kategóriában. Na nem baj, már csak egy 25 év és férjhez megy... Aztán talán alhatok rendesen.

Ja, volt aki azt ajánlotta, hogy ébresszem fel éjjel, hogy kivigyem pisilni. No, ezt aztán eszem ágában sincs megtenni! Örülök, ha elalszik. Ha valamiért felébred, aztán már nem alszik vissza.

Persze, amikor felébred, mert minden éjjel ébred, kimehetne pisilni. Félnie se kell, mert a szobája mellett van a fürdőszoba, ahol beüzemeltem egy kis lámpát, ami bevilágítja a fürdőszobát, a közlekedő folyosót és még a lépcsőházat is.

De hát ő így működik, ahogy ...

5 megjegyzés:

  1. He-he, 25 ev mulva majd az unokak jarnak hozzatok felvaltva aludni.:) Foleg, ha nagycsalados lesz Szofi es Greti is, akkor nem fogsz unatkozni.:)

    VálaszTörlés
  2. Mért akarsz nekem rosszat? :))

    De ha így haladunk, mi nem fogunk sehova kijutni, ellenben ők szerintem menni fognak. No, akkor lesz esélyem aludni. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem lesz az rossz!:)
    Remelem, hogy nekem is sok unokam lesz (es elerheto tavolsagban).

    VálaszTörlés
  4. Ez a 2 kislany feladta Nektek a lecket, az tuti... :))

    VálaszTörlés
  5. Azon agyaltam a napokban, mert azt hittük, hogy jön a 3., hogy az mivel örvendeztetne meg minket ... :D

    De nem jön.

    VálaszTörlés