2010. március 7., vasárnap

Siófok

Tegnap elmentünk vásárolni. Igazából csak ennivalóra és egy kerékgumira pályáztunk, de végül vettünk cipőt, rucit és 1-1 napszemcsót is a csajoknak.

Származási hely: Napszemcsósok


További szemcsós képek itt.

Dunakeszin gyönyörű idő volt, ezer ágra sütött a nap és vészesen hideg sem volt. Hirtelen ötlettől vezérelve útnak indultunk kirándulni. Cél Siófok volt. Odafelé a csajok is, meg én is jót aludtunk, így kipihenve értünk oda.

A part közelében kerestünk egy parkolót, majd kiszálltunk. Brrrrrrrrr.

Már a kocsiból is érezhető volt, hogy itt nincs olyan jó idő. A nap se sütött, csúnya felhők voltak az égen. Ráadásul fújt a szél.

Mázlinkra a két gyerekre vittünk kabátot, csak mi fagytunk meg a vékony kabátban, pulcsiban, ami velünk volt.

Lementünk a vízhez, ahol még a köveken is jégcsapok lógtak és a hóhegyek se olvadtak még el. Elkocogtunk a móló feléig, majd vissza, vetettünk pár pillantást a hattyúkra, majd visszarohantunk a kocsihoz és beültünk melegedni. :)

Hogy valamit lássunk is a kirándulás alkalmával, autóztunk egyet a part menti utcákban. Nagyon sok szép ház épült, ezeket imádjuk csodálni. Nézz balra! Ott, látod milyen szép?! Most jobbra, jobbra, az ott egy minimalista ... :)))

Persze sok ház van még a múlt évezredből, amit ráadásul fel se újítottak, kvázi putriként üzemel. :( De jó látni, hogy egyre több szép, igényes ház épül.

Ezután hazaindultunk. Útközben angol dalokat, versikéket danoltunk és tanultunk. Ilyenkor hol egyik, hol másik kérheti, hogy épp mit énekeljünk. Szigorúan felváltva, különben jön az üvöltözés. :)

Ha már a M0-n mentünk hazafelé, akkor be kellett térnünk a repülőtérre is. :) Hát igen, kinek mi okozza az örömet. :)))) Ilyenkor mindig elgondolkodok, hogy miért nem pilótának mentem. :))))

Ugyan kicsit várni kellett, de végül láttunk 2 gépet is leszállni. Felszállót sajna most nem láttunk, de majd legközelebb biztos az is összejön. Annyira bírom, ahogy Szofika is lelkesedik a repcsikért. Meglát egyet és máris kiabálja, anyaaaaaaa pepülőőőőőő, ott, oooooott. :))))

Ezután már tényleg hazafelé vettük az irányt. Már sötét volt, amikor közeledtünk uticélunk végéhez. Egyszer csak Krisz megjegyezte egy kanyarnál, hogy az a szembejövő járgány nem a mi sávunkban jön? Mondom de ....

Egy KAMION kanyarban, záróvonalnál előzött. Esélye sem volt visszamenni a saját sávjába. Krisz belelépett a fékbe és kimentünk az út mellé a salakos sávba. Így tudtuk elkerülni a frontális ütközést ... Inkább bele se gondolok, hogy mi lett volna, ha kicsit gyorsabban megyünk és akkor kell ezt a manővert végrehajtani ...

Lényeg a lényeg, hogy egyben hazaértünk és nem történt baj.

Szép napot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése